En Sıcak Konular

Serpil Yılmaz


Serpil Yılmaz
0 0 0000

Ahmet Özal'ın Kanal 6'sı Estee Lauder ile görüşüyor



Türkiye'nin ilk özel radyo ve TV kurucusu ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, sahibi olduğu Kanal 6 televizyon kanalının alternatifli "kurtuluş" planının netlik kazanıyor.
Yılan hikâyesine dönen Kanal 6'nın satışı için yerli ve yabancı yatırımcılarla görüştüğünü ifade eden Ahmet Özal, "Kiralık, işletme ortaklığı, ortaklık ve tüm hisselerin satışı dahil tüm alternatifleri konuşuyorum. Bir hafta,içinde bir netice alacağım" diyor.
Özal, News Corp. ve Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün ortaklığına satılmadan önce TGRT ile de ilgilenen kozmetik devi Estee Lauder'in mirasçısı Ronald Lauder'in Orta Avrupa Medya Grubu (Central European Media Enterprises-CME) yöneticileriyle görüşmelerinin sürdüğü yolundaki iddialarını doğruluyor.
Özal, CME yöneticileriyle aralık ayı içinde yeni bir görüşme daha yapacak.

Reklam pastası
Bir yandan 20 milyon dolar borç yükü bulunan Kanal 6'nın finansal güçlenmesi için uğraşan Özal, öbür yandan da kanalın içeriğiyle ilgili çalışmalara hız veriyor. Yıl bitmeden test yayınlarını başlatmayı planlayan Özal, içinde tartışma, eğlence gibi aktüel programların yer alacağı bir kanalın program kurgusunu yapıyor.
Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki medya kuruluşlarını ilgisini değerlendirren Özal, "Belirsizlikler görmelerine rağmen, büyüyen reklam pastasından etkileniyorlar. Cem Uzan ile ilk özel TV'yi kurduğumuz zaman, 35 milyon dolar olan reklam pastası, 2.5 milyar dolara geldi" yorumunu yapıyor.
Kanal 6'nın resmi olarak "hissedarları" arasında yer almayan ancak "patronajını" yürüten Özal, "Yönetim kurulunda Malatya'dan da arkadaşlarım bulunuyor. Resmi yönetim kurulu başkanımız, Vedat Mehteroğlu" açıklamasını yapıyor.
Özal, özel yayınlara dikkat çeken şu vurguyu da yapmadan geçemiyor:
"Yalnızca TRT olsaydı, 'Susurluk' trafik kazası olarak kayıtlara geçerdi."

Akrobasi uçuşu
Son aylarda politika çalışmalarına hız veren Özal, il il düzenlenen davetlere katılıp konuşmalar yapıyor, yerel TV'lerde siyasi görüşlerini aktarıyor. Türkiye'nin AB, ABD ve komşuları ile ilişkilerinden, ekonomiye kadar geniş alanda "yapılacaklar" listesi bulunan Özal, "Yüzde 1 milyon bu seçimlerde milletvekili adayı olacağım. CHP, ANAP, DYP ve MHP'den teklif aldım; AKP'den ise bazı bakanlar istediklerini söylediler ama ben Türkiye'deki seçmen gibi kararsızım" diyor.
IMF'de 5 ülkeye bakan, hocalık yapan ve 1987 yılına kadar da Türkiye'ye gelmeyen Özal, "Herkes Ahmet Özal'ı tanıyor ancak beni tanımıyor" diyor. Özal, Malatya'dan bağımsız milletvekili seçilip Meclis'e girmişti. Bu süreci artık Malatyalılar bile neredeyse hatırlamakta güçlük çekiyorsa da Özal, "siyasete inancını" diri tutuyor.
Arkasında Özal ailesinin "açık desteği" olmayan bir Özal; Ahmet Bey...
Siyasete sıcak bakmadığı bilinen eşi Elvan Özal'ın "uzak", annesi Semra Özal'ın ise "eşit mesafede durduğu" adaylık sürecinde Özal, "tek başına karar" verecek.
Amcası ve politikada etkin isimlerden Korkut Özal'ın ise zaten AKP'nin "yoldaşı" olduğu ortada.
Özal, Türkiye'de sayılı insanda olan "akrobasi pilotluk lisansı" sahibi. Pilotluğun en üst derecesi olan akrobasi alanında önemli bir isim olan Özal, bu yaz engelliler yararına bir akrobasi uçuşu gerçekleştireceğini de haber veriyor.


 



Bu yazı 652 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Aralık 2006 Ahmet Özal'ın Kanal 6'sı Estee Lauder ile görüşüyor

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs