En Sıcak Konular

Oray Eğin


Oray Eğin
0 0 0000

Bu kodları çözmemiz gerek  



Ahmet Ertegün’ünki sıradan bir ölüm değil. Ardında öyle soru işaretleri bıraktı ki, belli ki daha uzun süre tartışacağız. Her biri birer şifre ve ilginç ilişkiler ağına işaret ediyor. Birkaç gündür yazıyorum, bugün de devam edeceğim. Bu ölümle beraber Türkiye’de ilginç bazı gelişmelerin olduğu aşikâr...


Daha evvel Cem Uzan’a seçim kampanyası düzenleyen Ali Taran’ın artık AKP’yle çalışacağı medyada şaşkınlık yarattı. Milliyetçi kampanyalarıyla tanınan Taran’la AKP’nin nasıl bir araya geldiği konusunda çeşitli teoriler üretiliyor, oysa çok basit bir ‘bağ’ gözden kaçıyor. Ali Taran, Ahmet Ertegün’ün ölümüyle gündeme gelen Özbekler Tekkesi’nin şeyhi Ata Efendi’nin torunu. Şeyh Ata Efendi 22. dereceden mason ve “Da Vinci Şifresi”yle de sık sık duyduğumuz “Illuminati” üyesiydi. (Soner Yalçın, “Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı”, s.52)


Özbekler Tekkesi’yle AKP ilişkisini dünkü yazımda vurgulamıştım. Tekke’ye gömülen Ahmet Ertegün’ün yakın arkadaşları Ömer Çelik ve Egemen Bağış. Türkiye bağlantısıysa Cüneyd Zapsu.


Son günlerde dikkat çeken bir başka gelişme de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben Türk’üm, eşim Arap” vurgusu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan’ın ağzından böylesi bir cümle çıkıyor. Eşi Emine Erdoğan için “Arap kökenli Türk” de demiyor, sadece “Arap” demekle yetiniyor. Neden olabilir acaba?


Emine Erdoğan Siirtli, kızlık soyadı da Özbaran. Merakla araştıranlar kökeninin Arap olmayabileceğini söylüyorlar.


Ekonomi çevreleri ise bu demeci “sermaye gücünün gündelik yaşam üzerinde etkisi” olarak yorumluyor. AKP’yle Arap Sermayesi’nin yakınlığı biliniyor. Dubai Kuleleri’nden başlayarak başka yatırımlara kadar. Acaba Başbakan’ın eşiyle ilgili bu ilginç açıklaması bundan dolayı mı? Doğrusu, üzerinde düşünmeye değer.

Sonuçta bütün bunlar alt alta konduğunda çarpıcı bir resim oluşuyor, ama tam olarak ne olduğunu kestirmek o kadar kolay değil. Medyanın görevlerinden biri de analitik habercilik yaparak olan bitenin arka planında ne olduğunu aktarmak.

Ancak Türkiye’de sadece “demeç gazeteciliği” var. Gazeteciler mikrofon tuttukları insanların ağzından çıkanla yetiniyorlar. Ne demek istediklerini, sözlerinin arka planını, çağrışımlarını merak etmiyorlar, derslerini çalışmıyorlar. Maalesef çözümlemeyi yapacak insanlar artık medyada yer almıyor...

O yüzden olan biten hakkında sadece soru sorabiliyoruz: Bir şeyler oluyor, belli, ama tam olarak ne oluyor?

--------------------------------------------------------------------------------

Yapılan işle gündem olmak zor

Geçen sabah, Şenay Düdek’le Müge Anlı’nın “Dobra Dobra” programında Cenk Eren’e denk geldim. “Dobra Dobra” artık bayağı iç dökme yeri oldu; her gelen orada başkalarına söylemeyecekleri şeyler bir çırpıda söyleyiveriyorlar. Cenk Eren de epey dolmuştu zannedersem.

Şenay Düdek ona “Neden sen istediğin yerde değilsin” diye sorduğunda ilginç bir çıkış yaptı: “Ne yapayım, mankenlerle mi basılayım, uyuşturucu mu kullanayım, asker kaçağı olup hapse mi gireyim gündeme gelmek için” diyordu, “Ben bir albüm yaptım ve sadece albümümü tanıtmak istiyorum. Ama şov programlarında bu olanağı bulamıyorum.” Cenk Eren sahnesi efsaneleşen, hakikaten de söylediği gibi hiçbir skandala karışmadan, sadece işiyle bugünlere gelen bir isim. Albümünün de üzerinde epey emek harcanmış. Ama dediğinde de haklılık payı var: Sabahattin Ali’den şiir besteleniyor, albümde okuyor ama mesela Beyaz için Ajdar daha iyi bir malzeme oluyor.

Medyanın kalite çıtası için ilginç bir çıkış gibi geldi bana Cenk Eren’in söyledikleri, haberiniz olsun.

--------------------------------------------------------------------------------

50 Cent de olurmuş

Bir heyecan bir heyecan, Eurovision’a Kenan Doğulu katılıyor ya, arkasında da Sezen Aksu varmış diye coşkulu haberler yazılıyor. Oysa geçmişte Eurovision komitesi, Sezen Aksu’yu Türkiye elemelerinde birinci bile yapmamıştı. Üstelik Onno Tunç’un en sevdiği bestesi “1945”le... Belki şimdi bir vefa borcu ödüyorlardır.

Kenan Doğulu’nun seçilme nedeni ise bu yazı Sezen’in “Çakkıdı”sıyla inletmiş oluşu. Doğrusu, bu mantıkla Eurovision’a Türkiye adına 50 Cent de katılabilirdi çünkü onun “Candy Shop”ı olmasaydı “Çakkıdı” diye bir şarkı da pekala olmazdı. Sezen Aksu yaz boyunca “Çakkıdı çakkıdı” diyerek bizi “şekerci dükkanı”na götürdü lolipop yalattı.
 



Bu yazı 791 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mayıs 2007 Değişen kartvizitler ve dönemsel zenginler 
    • 30 Mart 2007 İlginç bir ailenin iflası 
    • 7 Mart 2007 Bir kanal ölü doğarsa... 
    • 26 Şubat 2007 Mehmet Barlas'ın şefkatli elleri
    • 8 Şubat 2007 Hürriyet'in fotoğraf hilesi
    • 7 Şubat 2007 Bu kadar ucuz mu?  
    • 29 Ocak 2007 Sezercik düşman parçası  
    • 23 Ocak 2007 Atlas bebek neden doğdu? 
    • 17 Ocak 2007 Bir komplo teorisi
    • 27 Aralık 2006 Vesikalı yarim 
    • 21 Aralık 2006 Bu kodları çözmemiz gerek  
    • 6 Haziran 2006 Haber kanalları tehlikenin farkında mı?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs