En Sıcak Konular

Hasan Celal Güzel


Hasan Celal Güzel
0 0 0000

Yaşar Ağa Nobel'e koşuyor



Kırk yıllık değişmez Nobel Edebiyat Ödülü adayımız Yaşar Kemal, bu defa turnayı gözünden vurmuş. Ankara'daki 'Kürt Konferansı'nda, Atatürk'e de iftira atarak Kürtlere özerklik istiyor ve Türkiye hakkında olmadık ithamlarda bulunuyor. Türkiye'yi, 'kendi halkıyla savaşan', 'zulüm yapan' ülke ilan ediyor ve eli kanlı teröristleri de 'gerillalar' olarak yüceltmeye çalışıyor.
Yaşar Kemal, aslında şişirilmiş ve vasat bir romancıdır. Soğuk Savaş döneminde sanat ve edebiyata hâkim olan marksist çevrelerin pompaladığı, sözüm ona 'köy romancısı' sıfatıyla şöhret kazanmış; kitapları da aynı yolla yabancı dillere çevrilmiş bir yazardır. Zaman zaman Türkiye aleyhinde beyanlarıyla çıkışlar yapan Yaşar Kemal, bugüne kadar kendisini 'Kürt asıllı Türk yazarı' olarak nitelendiriyordu. Artık 'Kürt yazarıyım' diyor.
Yaşar Ağa'nın hesabı galiba şöyle: Bugüne kadar Türkiye aleyhindeki beyanlarım Nobel ödülü kazanmama yetmedi. Öyle bir konuşma yapayım ki, Orhan Pamuk gibi bana da Nobel'i versinler... Ancak, iki yıl üst üste Türklere ödül verilmeyeceğini düşündüğü için de kendisini 'Kürt yazarı' olarak pazarlamaya çalışıyor.
Vurun bu masum, mazlum, mağdur milletin beline! Vurun da size de ödüller, paralar, aferinler dağıtsınlar... Bu sayede hiç değilse bizim de gözümüz açılır.

CHP'li Başkan'ın çiçek sefası
Şu kepazeliğe bir bakınız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, İzmir CHP Milletvekili Muharrem Toprak ve CHP'li 48 belediye meclis üyesi ile beraber tam

223 kişilik bir uçak dolusu kafileyle, 500 bin dolar harcayarak 'Çiçek Fuarı' için Tayland'a gitmişler. 223 kişilik CHP heyetini, Bangkok ve Pataya caddelerinde boyunlarında çiçekten gerdanlıklar, yanlarında çıtı pıtı Tayland'lı refakatçilerle düşünebiliyor musunuz? Toplumcuların, halkçıların tetkik gezileri demek ki böyle şatafatlı ve eğlenceli oluyormuş. Bunu sağcı belediyeler yapsaydı, kimbilir CHP'liler nasıl kıyameti koparırlardı?
Şimdi iki sonuç bekliyoruz: Birincisi, Baykal'ın karşı çıkmasına rağmen geziye giden Belediye Başkanı , Milletvekili ve gezi tertipçilerinin CHP 'den ihraç edilmesini. İkincisi, İçişleri Bakanlığı 'nın Mülkiye Müfettişleri gönderip Başkan Aziz Kocaoğlu ve diğer ilgililer hakkında soruşturma açarak bu rezalettin faillerini görevden almasını...

Başbakan'ın 'vize' ve 'plaka' hayalleri
Başbakan Erdoğan, çok başarılı geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı esnasında en fazla trafikten çekti. Lâkin, bu sıkıntısı ve İstanbul'a göç konusundaki haklı müşahadeleri, onun 'İstanbul'a vize' koydurma ve özel araçlarda 'plaka sınırlaması' konusundaki düşüncelerine hak kazandırmaz.
Zaruretten de doğsa, demokrasiyi içine sindirmiş bir başbakana bu teklifleri yakıştıramadık. Başbakan'ın bu teklifleri, demokratik bir toplumun işleyişine ve insan haklarına aykırıdır. Liberal demokrasilerde, vatandaşların 'yerleşme ve seyahat hürriyeti' kısıtlanamaz. Anayasa'nın 23. maddesindeki yerleşme hürriyetindeki istisnalar da esasen demokratik hürriyetler sistemine aykırıdır. Türkiye olarak AB camiasında uygulanan vizelere karşı çıkarken, kendi vatandaşlarımıza vize koyamayız.
Eski Maarif Nâzırlarından Haşim Paşa'ya atfedilen 'Mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim' latifesinde olduğu gibi, biz de 'Araçlar olmasaydı trafiği ne güzel yönetirdim' ya da 'İstanbul'un nüfusu artmasaydı ne güzel belediyecilik hizmeti verirdim' diyemeyiz. Marifet, dünyanın bütün büyük şehirlerinde olduğu gibi, nüfusa ve trafiğe rağmen başarıyı yakalayabilmektir.

Radikal



Bu yazı 942 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 27 Mayıs 2012 27 Mayıs'ın hesabı sorulmalıdır
    • 5 Mayıs 2012 Darbeciler! Ordu artık hizmetinizde değil...
    • 29 Ekim 2011 Dikkat! PKK'nın tuzağına düşmeyelim
    • 3 Aralık 2010 Hedefteki ülke: Türkiye
    • 26 Ağustos 2010 Kardeş Pakistan'ın yardımına koşmalıyız
    • 27 Haziran 2010 Oyunun hedefinde iktidar ve Başbakan var (2)
    • 17 Haziran 2010 Terör ve politika
    • 27 Mayıs 2010 50 yıllık utanç: 27 Mayıs
    • 13 Mayıs 2010 Rusya ile tarihî anlaşma
    • 6 Mayıs 2010 CHP-MHP-BDP koalisyonu
    • 20 Nisan 2010 Kıbrıs'ta beklenen sonuç
    • 16 Nisan 2010 'Nerede muhabbet, orada Muhammed'
    • 11 Nisan 2010 CHP ve MHP'ye son Anayasa çağrısı
    • 8 Nisan 2010 Baykal'ın uzlaşma teklifi üzerine
    • 25 Mart 2010 Anayasa reformuna neden karşı çıkıyorlar? (1)
    • 12 Mart 2010 12 Mart Muhtırası
    • 4 Mart 2010 Ermeni iftiraları konusunda bayatlamış Amerikan politikası
    • 21 Şubat 2010 AK Parti'yi kapatma hazırlıkları
    • 31 Ocak 2010 Fişleme üzerine...
    • 21 Ocak 2010 Bu iddialar cevapsız bırakılamaz

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs