En Sıcak Konular

Arslan Bulut


Arslan Bulut
0 0 0000

İsrail`e götürülen Trabzonlu gençler ve Trabzonluları hedef gösterenler!



Sarp kapısının açılmasından itibaren Türkiye’nin aile yapısı en güçlü illerinden biri olan Trabzon’da ahlakı perişan ettiler önce..
Ekonomi zaten sınırlıydı. Trabzon, en çok göç veren illerden biriydi. Öyle ki Trabzon’un toplam nüfusunun üç katı kadar Trabzonlu, ağırlıklı olarak büyük şehirlere veya yurdun dört bir yanına yerleşmişti.
Trabzon’dan çıkan bu insanlar sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da çeşitli sektörlerde başarılı oldular, her türlü faaliyette lider özellikleriyle dikkat çektiler. Genellikle herkesle barışık yaşadılar, sevildiler, sayıldılar.
Fakat, tanjant yolu için yapılan kamulaştırma dışında Trabzon’a hiçbir ciddi yatırım yapılmadı. Zaten kamulaştırma bedeli alanlar da parayı şehirde kullanmadı.
Ülkenin genel yapısında görülen ahlaki çürüme, Trabzon’da bilinçli bir operasyona dönüştü.

* * *

Biz zaman zaman Trabzon’daki bu gidişe dikkat çekmeye gayret ettik. Özellikle gençlere yönelik tehditlerden bahsettik! 1994 yılında Belçika istihbarat servisinin, Trabzon’a özel araştırmacı gönderdiğini tespit ederek yazdık.
Yine İngiltere, Almanya, İsrail ve ABD Büyükelçileri’nin, son yıllarda Trabzon’a özel bir ilgi gösterdiğini biliyoruz.
2003 yılında Trabzon bir  “Yahudi planı”  ile çalkalanıyordu. İngiliz The Guardian Gazetesi, Şaron’un planıyla ilk etapta İsrail’e alınan işçi sayısının 40 bine yükseldiğini bunun başını da işsiz Karadenizli gençlerin çektiğini ifade ediyordu. The Guardian, Şaron’un İsrail’in nüfusunu Trabzonlu gençlerle artırmak istediğini bildiriyordu.
2006 Ağustos ayında öğrendim ki Trabzon’dan İsrail’e işçi olarak giden işsiz gençlerin sayısı hızla artıyor! İlk gidenler, akrabalarını da götürüyor!
Fındık fiyatlarının aşağı çekilmesinin, Trabzonlu gençlerin İsrail’e gidişi ile paralel yürümesi, bir tesadüf müydü?
Bu bilgiler ışığında,  “Trabzonlunun elinden sadece ekmeği değil, Trabzon’un da Türkiye’nin de teminatı ve geleceği olan gençleri çalınıyor dostlar!” diye uyarıda bulunduk.
Fakat durum daha da kötüye gitti.  “Tek dünya beyni”  haline getirilen İnternet üzerinden Trabzon’un işsiz gençleri hedef alındı. Son darbeyi de uyuşturucu ile vurdular. Ve çaldıkları gençleri istedikleri gibi yönlendirmeye başladılar. İşte Papaz Santoro cinayeti, işte Hrant Dink cinayeti.
Trabzon Günebakış Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Öztürk’ün dediği gibi; “Buradaki temel soru bu gençlerin neden Trabzon’dan çıktığı sorusu değildir. Esas cevap bulunması gereken soru, ‘Trabzon niçin seçilmiş ve kim seçmiştir?’ sorusudur!”
Çünkü Trabzon’a oynanan bu oyun, Türkiye’ye oynanan oyundur! 

* * *

Trabzon’da bu kötü gidişi durdurmak isteyenler vardı elbette! Mesela Trabzon Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mithat Kerim Arslan, konferanslar düzenleyerek, Türkiye’nin önemli aydınlarını Trabzon’a davet ediyor, halkı bilgilendirmeye çalışıyordu. 
Trabzon basını da bu tür olaylara duyarsız değildi. Mesela Karadeniz Gazetesi Genel Yayın Müdürü Osman Diyadin, hem gazetedeki yazıları, hem Zigana TV’deki programları ile halka devamlı bilgi veriyordu.
Şimdi hiç utanması, sıkılması olmayan insanlar, sanki bu önemli şahsiyetler, toplumu bilgilendirerek yanlış bir iş yapmışlar gibi suçlamalar getiriyor!
Trabzon televizyonları, Rauf Denktaş’ı, Serdar Denktaş’ı, Sadettin Tantan’ı, Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı, Emekli Orgeneral Şener Eruygur’u, Hulki Cevizoğlu’nu ve emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu gibi ulusalcı isimleri konuk etmişler!
Bu bilgiler;  “Tetikçi de belli, tezgahlayan da”  başlığı altında veriliyor! “Trabzon’a ordu müdahale etsin”  diyen bile var! İngiliz işgal kuvvetlerinin güdümündeki mütareke basını, Mustafa Kemal ve arkadaşları aleyhine tam da böyle yayın yapmıştı!
Trabzon’u ve ülkenin önemli aydınlarını, ASALA tarafından şehit edilen diplomatlarımız gibi teröre hedef gösteriyorlar! Nemrut Mustafa Divanı kurulsun istiyorlar!
Peki bu aydınlar yanlış olan ne söylemiş? O yok?
Hrant Dink’in öldürüldüğü gün, ancak Irak’taki gibi bir işgal gücünün güdümünde çıkarılabilecek Petrol Yasası unutturulsun ama Türkiye’yi kimse savunmasın, herkes seyretsin istiyorlar.
Türkiye direnmesin, teslim olsun! İstedikleri budur!  
Trabzon da Türkiye de bu tezgahı aşacaktır. Göreceğiz! 

yeniçağ



Bu yazı 709 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Ocak 2008 Muhtırayı askerler değil, yargı verdi!
    • 25 Mayıs 2007 ABD ordusu, 5 bin ton patlayıcıyı kime verdi?
    • 24 Ocak 2007 Hrant Dink cinayetinde çok önemli iddialar!
    • 23 Ocak 2007 İsrail`e götürülen Trabzonlu gençler ve Trabzonluları hedef gösterenler!
    • 20 Ocak 2007 Hırant Dink cinayetinin zamanlaması!
    • 31 Aralık 2006 Saddam’ın idamına İran niçin seviniyor?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,079 µs