En Sıcak Konular

Perihan Mağden


Perihan Mağden
0 0 0000

Kurtulma yolları ve çözümün ruhu



Hıncal Uluç olsun Mehmet Y. Yılmaz olsun tutturdular epey 1 zamandır: "Baykal CHP'nin başından ayrılsın; CHP'nin oyları artsın!"
Antipatik Genç (Görünümlü) Adam'a karşılık Hıncal Uluç'un önerisi karizmanın kitabını (her gün) yeniden yazan Solaryum Sarıgül!
Mehmet Y. Yılmaz bir isim ortaya atmış değil. Ama diğer köşeciler de Türkân Saylan gibi 'namlı' 'solcuların' DAHİ CHP konusundaki müteredditliklerini sorgulayarak, illa da "Parti'nin Güneşi Gitsin!" (Baykal yani: Sponge'u mu demeliyim?)diye tutturuk bir çizgiye vardırmaktalar işi. Esefle izliyorum.
Ama Çözümlerin Lordu titrini, neyse ki İsmet Berkan kuşanmaya karar verdi ve Baykal'dan CHP'den daha görkemli 1 İkbal Kapısı yaratıklandırmadan kurtulamayacağımızı 1 Mantık İnsanı olarak kestirdiğinden "Bari Baykal'ı cumhurbaşkanı yapalım da, kurtulalım ondan!" tezini ortaya attı çatır çutur.
Perşembe günkü yazısından öğreniyoruz ki, bu Lavaboaç Formülü'ne 'aldığı yazılı ve sözlü tebrik mesajını, 13 yılı bulan köşe yazarlığında almış değil'miş.
Ben hemen hiçbir fikri/önerisi/sinerji davetiyesi böylesine tebriklenmeyen bir köşeci olduğum için hem burkuldum açıkçası; hem de 'Benim başım kel mi?' oldum Berkan'ın başarısı karşısında.
Evet ziyadesiyle münafık bir çizgi sergilemiş olabilirim bugüne değin. Ama 367 darbelenmenin ardından yapılıp yapılmayacağından halen de emin olmadığım BU seçimlerde (daha önümüzde Sezer'in bekletmeleri vaaar, vetoları vaaar, YSK'nın ani baskınları vaaaar, Askeriyemiz'in internet sitesinin geniş dışavurumcu imkânları vaaar) kendi çözüm formüllerimi olmasa da, sağdan soldan duyduklarımı iletip 'çorbada benim de tuzum' olsun diyorum. (Belki 1-2 de tebrik alırım.)
Diyelim Mesut Yılmaz; "Mustafa Sarıgül, Hikmet Çetin, Celal Doğan da Demokrat Parti'ye girsinler," diye sonnn derece cincibir 1 fikir ortaya atmış.
Ya, Mesut Yılmaz'ın doldurulamaz boşluğu? Erkan Mumcu vakti zamanında Yılmaz telefonlarına çıkmayıp bi de yanındakilerle kafa yaptığı için, şimdi Yılmaz'ı bekletmeye almışmış.
Bence Yılmaz da Ağar'a yanaşsın. Böylece ondan mahrum kalma ihtimalimiz sıfıra inmiş olur.
Ve fakat Yılmaz'ın Sözümona Sol'un bu 3 isminin Demokrat Parti çatısı altında toplanması önerisi (yoksa yine o kocaman kocaman dişlerini göstererek bu defa bizlerle mi kafa yapıyor?) 'sol' ve 'sağ' konusunda ne denli kaygan 1 zeminde, hatta mutlak bir zeminsizlikte durduğumuzun ispatı değil ise, nedir harita mühendisleri?
Genç Parti'nin hayallerinde biliyorsunuz 'Atatürk'ün partisi' 'sol' CHP'yle birleşmek yatıyor. Neden olmasın?
Hoş, CHP Zeki Sezer ve milletvekiliperver partilileriyle yüzde 3-4 civarında oy için (ve tabandan baskı geliyor diye) uğraşmak yerine, yüzde 7-8'lik oy cüzdanına 'garanti' gözüyle bakılan 'Karizmatik' Neo-Faşist Uzan'la birleşse daha hayırlı olmaz mı?
Gerçi ben DE Laikçi Mitingçilerimiz gibi CHP'yle MHP'nin ittifakından yanayım asıl. Hani orda açılan pankartlarda 'Sağ oylar MHP'ye, sol oylar CHP'ye' yazılıydı. Bu denli kafası net ve berrak, bu seçimlere giderken herkesin yani.
Son 4-5 yılda Bahçeli ve Baykal'ın söylemini kıyaslarsak, ben de aynen Yüce Askeriyemiz gibi 1 deterjan sloganını kullanmak isterim: 'Farkı göremiyorum; ya siz?'
Sadece ara ara Nâzım Hikmet'ten dizeler attırmalarıyla filan MHP azıcık daha 'sol' 1 görüntü projekte edebiliyor CHP'den. Yoksa Avrupa Birliği karşıtlığından, düşünce özgürlüğünü arzu etmemeye, Kıbrıs meselesinden, Güneydoğu'daki Savaş'a bence MHP CHP'dir, CHP de MHP: neden birleşmesinler ki?
Sonra çok flaş adımlarla çıkıp giriyor ya Havalı Baykal binalardan içeri. Bir CHP'li "İşçi Partisi'ni de alın aranıza!" diye bağırmaz mı?
Baykal şirin olduğu kadar hazırcevap 1 şahsiyet: "O zaman ÖDP'nin ne günahı var?"ı yapıştırmaz mı?
ÖDP'nin nasıl bozulup üzüleceği 1 yana, Latif Baykal için gelsin İşçi Parti'si (hani vahim ulusalcı Perinçek'in son derece şaibeperver formülleri) gitsin ÖDP! Fark etmediği gibi 'yazık olmasın' tüm derdi. Kalpler kırılmasın. Hani tüm oyları silip süpürecek ya. E, küçük ÖDP'yi terkine almadığı gibi küçük İP'yi de almıyor hakkâniyet adına. Küçük DSP'nin ise Ecevit nedeniyle ismi büyük, bi de 'portföy' diyorlarmış kendi kendilerine. Gözlerinden sakındıkları paracıklarla yüklü bir çeyiz yapmışlar sincap kızlar gibi.
Seçmenimizin kafası bozbulanık. 'Sol' partiler niye 'sol' da, 'sağ' partiler niye 'sağ' yani? Karman çorman olmuş vaziyetteler üzüntülerinden. Bu laflar ne anlama geliyo?
Aman dostlar! (Yiğit Bulut ağzı) BU kafa karışıklığından nasiplenecek olanlar, Meclis'teki çoğunluklarına RAĞMEN/KARŞIN oligarşik işbirliklerimizle cumhurbaşkanını seçmelerine engel olduklarımızdır!
Eğriye dikkat, dip yaptığı seviyede!
'Sağ' ve 'sol' 'o parti' ve 'bu parti'nin bunca birbirine karıştığı 1 ortamda, kafası net olsun, ruhu daralmasın isteyen Göbeğini Kaşıyan Adam'la Başı Bağlı Kadın (adı batasıcalar!) gidip oyunu tümen tümen AK Parti'ye atacaktır.
Olası 1 hezimete karşı hem bu cana candan yakın 'sağ' ve 'sol' partileri iyice uyarıp, hem de işin içinden nasıl çıkılacağını, Berkan'ı hasetinden çıtlatacak bir biçimde formülleyeceğim.
Altına şema filan da çizerekten.
Çözüm yalnızca bu sütunlarda yani.
Mutluluğu yanlış adreslerde aramayın! Markasına değil, neticeye bakın.

Radikal



Bu yazı 824 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 5 Temmuz 2008 Ordu kışlaya!
    • 19 Nisan 2008 Demokrasinin pabucu
    • 22 Mart 2008 Ergenekon Çocukları
    • 5 Ocak 2008 Kanı kanla yıkamak
    • 7 Ekim 2007 Seviyeli 1 düşünür sevdim mahalleden
    • 8 Eylül 2007 İsimlerin kaderi
    • 1 Eylül 2007 Saygınlığın çökertmesi sınırsızlığın coşkusu
    • 30 Ağustos 2007 Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül!
    • 18 Ağustos 2007 Hoşgeldin! Toros Memeli Sincabım İttir Git! Gazkaçıran Adam
    • 28 Temmuz 2007 Annecim! Askeriye'den mektup var!!
    • 21 Temmuz 2007 Mavi boncuk kimdeyse BENİM OYUM ONDADIR
    • 19 Mayıs 2007 'Genç Subaylar Rahatsız'
    • 12 Mayıs 2007 Kurtulma yolları ve çözümün ruhu
    • 10 Mayıs 2007 Kamburunu yitirmek
    • 5 Mayıs 2007 'Yalnız değilmişim Atam; dekolte tişörtümü beğendiniz mi?'
    • 7 Nisan 2007 Baykal neden bu kadar mutlu? Sahi, biz neden mutsuzuz?
    • 20 Şubat 2007 Egosantrik Türk Basıncılığı
    • 15 Şubat 2007 İklimler+İklimatör Genel Ağbiler

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,264 µs