En Sıcak Konular

Emin Pazarcı


Emin Pazarcı
0 0 0000

"Hayırlı evlat" Erkan Mumcu



Sol, birleşme arayışına devam ededursun, sağda hayli yol alındı. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP'nin amblemi önünde el ele tutuştular. "Artık birlikteyiz ve biz varız" mesajı verdiler.
   
Sol, birleşme arayışına devam ededursun, sağda hayli yol alındı. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, DP'nin amblemi önünde el ele tutuştular. "Artık birlikteyiz ve biz varız" mesajı verdiler.

Bazı gazeteciler buna rağmen kuşkulu. Sürekli olarak DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a aynı soruyu soruyorlar: - Erkan Mumcu'nun, geçmişte Mesut Yılmaz'la yaptığı mücadele ortada. Geçmişine baktığınızda, siz Erkan Mumcu'ya güveniyor musunuz? Mehm t Ağar ise, her seferinde "evet" diyor... Güven mesajları veriyor. Erkan Mumcu ise, Mehmet Ağar'a yöneltilen bu sorulardan rahatsız. Mumcu, Ağar'a yöneltilen "Ona güveniyor musunuz?" sorularını maksatlı buluyor: - Bunlar, şimdiden içimize nifak sokma çabalarıdır. ANAP Genel Başkanı'nın, Ağar'a bu tür soruları soranlara bir çağrısı var: - Ben, hep bir ilke çizgisinde yürüdüm. Hayatımın hangi evresinde ilke mücadelesinin dışında bir yol izlemişim. Buna bir tek örnek verin.

* * *

Erkan Mumcu, "ilke mücadelesinden" söz edince, kendisine şu soruyu sorma ihtiyacı ortaya çıktı: - Nedir verdiğinizi söylediğiniz ilke mücadelesi? Üç noktaya dikkati çekti: 1. Millete sadakat. 2. Hayırlı iş yapmak. 3. Vatan ve millet için hayırlı bir evlat olmak. Erkan Mumcu, özellikle de "hayırlı evlat olma" hedefinin üzerinde durdu. Bu sözlerinin aynen yazılmasını istedi.

* * *

Erkan Mumcu, "Ben ne zaman koltuk kavgası yaptım" dedi. Ardından peş peşe sorular sordu: 1. Partimin çöküşünü görüp, koltuğu bırakan, Turizm Bakanlığı'ndan istifa ederek ayrılan ben değil miydim? 2. Makam ve mevkiyi bırakmadım mı? 3. Herkesin terk ettiği parti olan ANAP'a gelmedim mi? 4. Ak Parti'den istifa ederken, birleşme ve bütünleşmenin gerekliliğinden söz eden ben değil miydim? 5. DP'nin çatısı altında birleşilirken koltuk kavgası yaptım mı? Bugün koltuğu terk etmiyor muyum? Bu açıklamalarından sonra, rahatsız olduğu soruyu biz de Erkan Mumcu'ya sorduk. "Peki ya siz" dedik:

- Siz Mehmet Ağar'a güveniyor musunuz? "Tabii ki güveniyorum" cevabını verdi: - İnsan ilişkisinde aslolan güvendir. Güvensizlik istisnadır. Erkan Mumcu, bütünleşme sonrası ortaya çıkan gelişmeleri ise, milletin değerlendireceğini söyledi:

- Ben yorumcu değilim. Her şey ortada, her şey görünüyor. Bundan sonra milletin gördüğü neyse gerçek odur.

Eurovision'daki garabet

Yabancılar, Eurovision'da Türkiye'nin Ermenistan'a verdiği 12 puanı yorumluyorlar: Kimi, "Türkiye'nin yumuşama isteğinden" söz ediyor. Kimisi de verilen bu puanı "Geçmişte yaşananlarla ilgili bir özür dileme" olarak yorumluyor. Normal, olacağı buydu! Siz, yarışmaya katılan en kötü parçaya 12 puan vereceksiniz. Sonra da bunun bir şarkı yarışması çerçevesi içinde değerlendirilmesini bekleyeceksiniz.

Olmaz, bunu kimse yapmaz! Şimdi, "Bizim müzik zevkimiz bu" denilebilir... Denilebilir, ama inandırıcı olmaz. Bizim müzik zevkimizin bu olmadığı, Kenan Doğulu'nun yarışmada dördüncülüğü almasından belli.

Demek ki, bu 12 puanın altında "Ermenistan'a zeytin dalı uzatma" ya da "Batıya şirin görünme" gibi amaçlar yatıyor. Bunun adı ne biliyor musunuz? Düpedüz aşağılık duygusu. Belli ki, son derece haklı olduğumuz bir davada yapılan aleyhte propagandalar bizi bile etkilemiş!



Bu yazı 875 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 12 Eylül 2008 Ermeniler, işgal ve yeni dönem
    • 5 Eylül 2008 Türkiye'deki dinlenme paranoyası
    • 1 Eylül 2008 Kadehle laiklik, genelevle sosyal güvenlik
    • 21 Temmuz 2008 50.000 YTL’ye 23 terörist
    • 4 Temmuz 2008 Darbeyi kimler yapacaktı?
    • 30 Haziran 2008 Başbakansız Türkiye
    • 23 Haziran 2008 Mucizenin delileri
    • 9 Haziran 2008 Kriz, kriz, kriz...
    • 2 Haziran 2008 Hem matrak hem vahim
    • 26 Mayıs 2008 Körler ve sağırlar
    • 2 Mayıs 2008 Başbakan'ın acelesi
    • 28 Nisan 2008 Baykal şimdilik kurtardı!
    • 14 Nisan 2008 PKK’da ''sevişme'' kriteri
    • 31 Mart 2008 Keşke çoban kadar olabilse
    • 10 Mart 2008 Üç kritik sebep
    • 27 Şubat 2008 Marksizm'den cihat çağrısına!
    • 21 Ocak 2008 Barzani'den Türkiye'ye tuzak
    • 16 Mayıs 2007 "Hayırlı evlat" Erkan Mumcu
    • 14 Mayıs 2007 Miting savaşları
    • 2 Nisan 2007 TSK’daki tavır değişikliği

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,304 µs