En Sıcak Konular

Hakan Albayrak


Hakan Albayrak
0 0 0000

Kara panter geliyor



“Pis zenciler! Aşağılık yaratıklar olduğunuzu kabul edin! Aynaya bakın, kapkara suratlarınıza bakın, bakın ve kendinizden utanın! Çirkinsiniz! İğrençsiniz! Üstelik fena halde karaktersiz ve de beceriksizsiniz! Doğduğunuz güne lanet edip içkiye ve uyuşturucuya verin kendinizi! Size sarhoşluk, serkeşlik yakışır! Size serserilik yakışır! Kafayı bulup bulup birbirinizi gebertin! Kendi kanınızda boğulun! Kanınızda boğulmazsanız kusmuğunuzda boğulun! Pislik içinde yüzün! Pisliği kanıksayın! Ve haddinizi bilin! Gettolarınızdan çıkmaya kalkmayın! Beyazların tertemiz dünyasına musallat olmayın! Siyasete filan karışmayın! İçinde bulunduğunuz hali, sizi o hale sokan toplumu ve sistemi, askerlik yaptığınız devleti sorgulamaya filan kalkmayın! Her şey olması gerektiği gibi, herkes olması gerektiği yerde; bunu derin bir tevekkülle içinize sindirin! Atalarınız köleydi, siz de kölesiniz! Atalarınız köpekti, siz de köpeksiniz! Biz ne dersek onu yapacaksınız! Biz kime havlamanızı istersek ona havlayacaksınız! Savaş zamanı ABD'nin düşmanlarına, barış zamanı birbirinize havlayacaksınız! Bize asla havlamayacaksınız! Efendileriniz olduğumuzu asla unutmayacaksınız! Bembeyaz tenimiz karşısında aşağılık kompleksine kapılacaksınız! Bizim güzelliğimizi gördükçe kendi çirkinliğinizi hatırlayıp utançtan yerin dibine batacaksınız! Evet; pissiniz, aşağılıksınız, çirkinsiniz siz! Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın!”

Böyle buyurdu Sam Amca. Ve Afrika kökenli Amerikalılar ona itaat ettiler. Hep 'hadlerini bildiler.' Ta ki içlerinden biri –Malcolm X– “Siyah güzeldir!” diye haykırıp isyan bayrağını çekene kadar!

1965'te Ku-Klux-Klan rejimi Malcolm X'i kurşuna dizdi; 1966'da bu cinayete –ve daha pek çok cinayete– cevap olarak Nefsi Müdafaa İçin Kara Panter Partisi (Black Panther Party For Self-Defense) kuruldu. Aşağılık kompleksinde boğulmaya çalışılan Afrika kökenli Amerikalılara Malcolm X'in “Siyah Güzeldir” sözünü bayraklaştırarak özgüven aşılayan ve Ku-Klux-Klan rejiminin bütün melanetlerine savaş açarak “Sam Amca”nın yüreğine korku salan anti faşist, anti kapitalist, anti emperyalist bir partiydi bu. Her şeyden önce ideolojik bir partiydi, ama yoksul kenar mahallelere ideolojiden önce yemek götürüyordu, ilaç götürüyordu, emniyet götürüyordu. Panterler kenar mahallelerde sürekli devriye gezerek, kuytu bir köşede kıstırıp canına okuyabilecekleri “zenciler” arayan ırkçı polislerin şiddet hevesini kursaklarında bırakıyorlardı. Uyuşturucuya karşı mücadele timleri de vardı Panterler'in; “pis zenciler gebersin” diye kenar mahallelere uyuşturucu sevkıyatına göz yuman, hatta bu ticaretten pay alan, hatta ve hatta bu ticareti yöneten beyaz memurların iğrenç tezgâhını paramparça eden timler.

Afro-Amerikalı kitlelere ideolojik eğitim/propaganda, bu gibi hizmetlerden sonra geliyordu.. ve bu gibi hizmetlerden sonra geldiği için de fevkalade etkili oluyordu.

Müthiş bir karizması vardı Panterlerin. Gençler bu karizmadan nasiplenmek için akın akın Panterlere katılıyorlardı. Öte yandan Latin Amerikalılar ve Yerliler (“Kızılderililer”) arasında da Panterlere benzer gruplar türüyor ve bunlarla Panterler arasında ittifaklar kuruluyordu.

Çatır çatır çatırdıyordu sistem. Irkçı rejimin geleceği karardıkça kararıyordu. “Bir şeyler yapmalıyız” dedi Ku-Klux-Klan.. ve her şey yapıldı!

Bazı Panter liderleri yataklarında uyurken kurşun yağmuruna tutuldu ve bunların “polisle girdikleri çatışmada öldükleri” iddia edildi… Bazı Panter liderleri uyuşturucu ticaretine bulaştırılıp gözden düşürüldü… Bazı Panter liderleri de iftira marifetiyle kodese tıkıldı… Mesela, partinin New York liderlerinden Richard Moore, iki polisi öldürdüğü iddiasıyla yargılandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı; 1971'de girdiği cezaevinden en iyi ihtimalle 1996'da şartlı tahliye ile çıkabilecekti, fakat aleyhindeki delillerin sahte olduğu ortaya çıkıp masumiyeti anlaşılınca 1990'da serbest kaldı. O gün bugündür, Afrika'nın yeniden yükselişi ve ABD zindanlarındaki SİYASİ MAHKUMLARIN özgürlük davası için koşturup duruyor. Siyasi görüşleri yüzünden hapsedilmelerine yasalar elvermediği için türlü çeşit iftiralarla 'tedavülden kaldırılan' Afro-Amerikalı, Latin-Amerikalı ve dahî Anglo-Amerikalı devrimcilerin maruz kaldığı komploları ifşa etmek ve “Özgürlük Ülkesi” diye anılan ABD'nin aslında feci bir diktatörlük olduğunu anlatmak için kapı kapı, şehir şehir, ülke ülke dolaşıyor… Ama Richard Moore olarak değil, Dhoruba Mujaheed Bin Wahad (Doruba Mücahid Bin Vahad) olarak... Bu, onun, İslamiyet'le şereflendiği cezaevinde aldığı yeni isim.

Ve müjde: İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH), Dhoruba'yı İnsan Hakları Haftası münasebetiyle Türkiye'ye davet etti. Kara Panter bugün geliyor, şeref veriyor.

 

 



Bu yazı 1,008 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2011 Erdoğan: 'Esed yönetimi vahşi ve utanmaz!'
    • 7 Mart 2011 Kaddafi, Malta Şovalyeleri'nin safında!
    • 5 Mart 2011 Ergenekon'la mücadelede kantarın topuzu
    • 12 Şubat 2011 Allahu ekber, firavun devrildi!
    • 15 Mayıs 2010 İzzet Şahin'e işkence ve İsrail'in OECD üyeliği
    • 15 Mart 2010 Erbil'de bir başkonsolos... Nihayet!
    • 22 Eylül 2008 Olmert tam olarak ne söyledi?
    • 12 Ocak 2008 Yahudiler için en emniyetsiz yer!
    • 8 Aralık 2007 Kara panter geliyor
    • 4 Haziran 2007 AKP kapatılsın, halı saha yapılsın!
    • 9 Nisan 2007 CHP niye ADD'ye iltihak etmiyor?
    • 24 Mart 2007 Emekli generalin sivil bombası
    • 27 Şubat 2007 Soykırım

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,322 µs