En Sıcak Konular

Hakan Albayrak


Hakan Albayrak
0 0 0000

Yahudiler için en emniyetsiz yer!



Gazze'den fırlatılan (ve bir gün Telaviv'i yahut İsrail hükümet birimlerinin yer aldığı Batı Kudüs'ü menziline alacak şekilde Batı Şeria'dan da fırlatılabilecek) HAMAS/İslami Cihad füzeleriyle ilgili zihin cimnastiğimize devam edelim.

Bu füzeler, İsrail'in üzerinde yükseldiği “Yahudiler için dünyanın en emniyetli yeri Yahudi devletidir“ efsasnesini yerle bir edecek. O efsane, HAMAS ve İslami Cihad'ın istişhad operanyonlarıyla zaten iyice sarsılmıştı. Lübnan Hizbullahı'nın “33 Gün Savaşı”nda İsrail şehirlerine fırlattığı füzeler bu sarsıntıya tuz-biber ekti; İsrailliler ilk defa sığınaklara indiler ve İsrail devleti ilk defa bir şehrin emniyet gereği boşaltılmasına karar verdi. Şimdi Hizbullah füzelerinin yolunu takip eden HAMAS/İslami Cihad füzeleri efsaneye son darbeyi vurmaya hazırlanıyor.

Siyonistlerin çağrısına uyup dünyanın dört bir yanından işgal altındaki Filistin topraklarına gelen, bu topraklara yerleşerek ve kadınıyla-erkeğiyle İsrail ordusunda askerlik yaparak işgal suçuna ortak olan Yahudi göçmenler, etraflarındaki İslami direniş çemberi daraldıkça İsrail belâsından kurtulmanın yollarını arayacaklardır. Aramaya başladılar bile. Hatta harekete geçmeye de başladılar. Bir araştırmaya göre, Aksa İntifadası'nın damgasını vurduğu 2001-2003 yıllarında 50 bin göçmen İsrail'i terkedip geldiği ülkelere geri döndü. Yeni başgösteren 'füze fenomeni'nin çok daha büyük bir geriye göç dalgasına yol açacağı muhakkak.

Orta veya uzun vadede İsrail'in varlığını tehdit edecek –dolayısıyla İsrail yönetimini İslami direnişin karşısısnda dize gelmeye zorlayacak– kadar büyük bir nüfus krizi de yaşanabilir. Bu yönde bir 'öngörü' veya 'algılama' bile İsrail'in büyük tavizler vermesine yetecektir.

Geçenlerde Filitinli mütefekkir Azzam Sultan Temimi'nin 1998 yılında Washington Report dergisinde yayınlanan bir makalesinden söz etmiştim. O makalenin bir yerinde şöyle diyordu Temimi:

“İsrail, Yahudiler için cazip bir yer olamadı. Dünyadaki bütün Yahudileri Filistin'de toplamayı planlıyorlardı, fakat artık hiçbir Yahudi Filistin'e yerleşmek istemiyor. İsrail'e göç eden Rus Yahudileri de hâlâ Amerika'ya kapak atmanın yollarını arıyorlar. İsraillilerin önemli bir kısmı çifte vatandaş. Belki 1 milyon Yahudi'nin hem İsrail hem de Amerikan vatandaşlığı var. Güney Afrikalı Yahudilerin ekserisi de iki pasaport taşıyor. Yahudi devletinden kaçmak için her an tetikteler. Oraya gerilim altında yaşamak için gitmemişlerdi. Ne var ki Yahudi devleti bir Yahudi için dünyanın en tehlikeli yeri haline geldi. Bu her gün biraz daha belirgin hale geliyor.”

* * *

Temimi, 2000 yılının Kasım ayında Gerçek Hayat dergisine verdiği beyanatta da şunları söylüyordu:

“İsrail yanlış hesaplar yapıyor ve bu yanlış hesaplar ona çok pahalıya maloluyor. Başbakan Barak ve Dışişleri Bakanı Levi'nin son zamanlarda basın önünde bile panik nöbetine tutulmaktan kendilerini alamamaları ve 'Arafat bu ayaklanmayı derhal durdursun' diye çırpınmaları, Aksa İntifadası'nın İsrail'i fena halde tehdit ettiğini göstermiyor mu? Tehdid büyüyecek ve İsrail mutlaka geri adım atacaktır. (Nitekim geri adım attı; askerlerini ve milislerini Gazze'den geri çekti -ha.) Artık Amerikan gazeteleri bile İsrail'i 1967'de işgal ettiği Filistin topraklarından geri çekilmeye çağırıyor. Bu eninde sonunda gerçekleşecek. Hatta İsrail'in gerileyişi bununla da bitmeyecek. Başvurdukları kaba kuvvetin Filistinlileri durdurması mümkün değil. Milyarlarca dolar harcayarak ürettikleri nükleer bombaları da alıp başlarına çalsınlar. Nereye atacaklar o bombaları? Şam'a mı? Bağdat'a mı? Tehdit oralardan gelmiyor ki! Tehdit içeriden geliyor. Filistin topraklarından. İsrail, çok sayıda Yahudi'nin yaşadığı Kudüs'e, Nablus'a yahut El-Halil'e nükleer silahlarla saldırmayı düşünmüyor herhalde…”

Temimi bunları söylerken Hizbullah füzeleri henüz Hayfa'yı ve Telaviv civarını vurmamıştı. HAMAS ve İslami Cihad'ın İsrail'e füze saldırısı düzenleyebileceğini zaten rüyamızda bile göremezdik o zamanlar.

Zaman değişti... Değişmeye devam ediyor… Ve değişen zaman İsrail'i iyice köşeye sıkıştırıyor.

İsrailli yazar Uri Avneri'nin dediği gibi: İşgal altındaki Filistin topraklarında taşlı İntifada'dan silahlı kurtuluş savaşına geçiş sözkonusudur ve bu savaş mutlaka zaferle sonuçlanacaktır; Rusların Afganistan'da ve Amerikalıların Vietnam'da yaptığı yanlışı tekrar eden İsrail, “şiddete karşı daha çok şiddet” siyasetinin Filistinli kurtuluş savaşçılarını durduramayacağını ne zaman anlayacak?

yeni şafak



Bu yazı 1,312 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2011 Erdoğan: 'Esed yönetimi vahşi ve utanmaz!'
    • 7 Mart 2011 Kaddafi, Malta Şovalyeleri'nin safında!
    • 5 Mart 2011 Ergenekon'la mücadelede kantarın topuzu
    • 12 Şubat 2011 Allahu ekber, firavun devrildi!
    • 15 Mayıs 2010 İzzet Şahin'e işkence ve İsrail'in OECD üyeliği
    • 15 Mart 2010 Erbil'de bir başkonsolos... Nihayet!
    • 22 Eylül 2008 Olmert tam olarak ne söyledi?
    • 12 Ocak 2008 Yahudiler için en emniyetsiz yer!
    • 8 Aralık 2007 Kara panter geliyor
    • 4 Haziran 2007 AKP kapatılsın, halı saha yapılsın!
    • 9 Nisan 2007 CHP niye ADD'ye iltihak etmiyor?
    • 24 Mart 2007 Emekli generalin sivil bombası
    • 27 Şubat 2007 Soykırım

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,791 µs