En Sıcak Konular

İbrahim Karagül


İbrahim Karagül
0 0 0000

BlackBerry teröristi, kutsal ittifak ve tuhaf bağlantılar!



Bu sefer son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim: Bombay'daki saldırının amacı; iki nükleer güç Hindistan'la Pakistan arasında bölgesel bir savaşa zemin hazırlamak için olabilir. Bu akla gelen ilk ihtimal ve herkes bunun üzerinde duruyor.

Ancak çok daha büyük bir tehlike var: İslam'a karşı oluşturulmaya çalışılan Hristiyan-Yahudi ittifakına Hinduları da dahil etmek. Bir “Hristiyan-Yahudi-Hindu kutsal ittifakı” oluşturmak… “Medeniyetler Çatışması”na “daha güçlü” bir koalisyonla devam etmek olabilir.

Önce birkaç not aktaralım:

1- Hindistan, Bombay saldırganlarının Pakistan istihbarat servisiyle bağlantılı olduğunu açıkladı. Olağan şüpheli Pakistan'ın kendini savunacak hali yok gibi.

2- ABD, Afganistan işgalini, Taliban ve El Kaide'ye karşı savaşını Pakistan istihbaratı ile birlikte yaptı. İki ülke istihbaratları o kadar iç içe ki, Washington Pakistan istihbaratının başına kendi adamının getirilmesi için İslamabad'a açıktan baskı bile yapabiliyor. Pakistan istihbaratı bir anlamda CIA'nin “Truva atı”dır.

3- Aynı ABD ve İngiliz istihbaratı, yıllardır Pakistan içlerinde ev ev operasyonlar yapıyor. Pakistan güvenlik birimlerinin ele geçirdiği isimler bu iki ülkeye teslim ediliyor ve sorgulanıyor. Özellikle 11 Eylül'den sonraki bütün operasyonlar ortaktı.

4- Bombay saldırısını yapanlar Pakistan istihbaratına bağlıysa aynı zamanda ABD ve İngiliz istihbaratına da bağlıdır. Aksi düşünce hiç kimse için ikna edici değil.

5- Pakistan yönetimi, saldırıdan sonra Hindistan'a; delilleri paylaşma, İstihbarat Başkan'ı General Ahmet Paşa'yı Yeni Delhi'ye gönderme önerisi yaptı.

6- Saldırı sonrası Hindistan ordusu caydırıcı bir pozisyona getirildi. Pakistan ise Afganistan sınırındaki 100 bin kişilik askeri birliği Hindistan sınırında konuşlandırdı.

7- İki yıl önceki tren saldırısına katıldıkları gerekçesiyle iki Hindistan subayı tutuklanmıştı. Benzer durumun bugün de olabileceği söyleniyor. Bazıları Hindistan ordusu içindeki aşırı milliyetçilerin bu saldırıda rolü olduğuna inanıyor. Çünkü bu kesimler daha önce benzer saldırılar yapıp suçu Müslümanların üzerine atmıştı. Hatta aşırı milliyetçilerin bu olayı bir iktidar darbesi için hazırladıklarını iddia edenler bile var.

8- Bombay saldırılarında tahminen dokuz terörist yakalandı. Ama imha edildiler. Yakalananlardan ikisi İngiltere doğumlu ve İngiltere vatandaşı. Biri Pakistanlı. Kalanların Moritanyalı olduğu iddiaları var.

9- Denizden gelip botlarla kente giren saldırganlarla Somali kıyılarında gemi kaçıran korsanlar arasında bir bağlantı olup olmadığı sorgulanmalı.

10- ABD, son aylarda Pakistan içlerinde operasyonlar yapıyor, siviller ölüyor, ülkede ABD karşıtlığı giderek tırmanıyordu. Şimdi “Pakistan bağlantılı teröristler” üzerinden bu saldırılar “meşru zemine” oturdu.

11- İsrail istihbaratının Hindistan'daki etkisi malum. Bundan önecki bazı saldırılarda Mossad bağlantısı tartışma konusu olmuştu. Ordu içinde önemli bağlantıları var. Keşmir ve Pakistan içlerinde faaliyetteler. Nükleer ortaklık mükemmel devam ediyor. Hindistan pasaportlu Mossad ajanları Pakistan içlerinde operasyonlara bile katılıyor.

12- BlackBerry telefonlarla donatılmış saldırganlardan ele geçirilenleri ABD, İngiliz ve İsrail istihbaratı sorguluyor. Saldırganların kimliği ve bağlantılı oldukları ülkeler çok önemli. Bu örgütlerin bir çoğu nedense Batılı ülkelerle bağlantılı çıkıyor. Kimler adına taşeronluk yaptıkları çok önemli.

13- Pakistan, eğer bu bahaneyle Hindistan üzerinden kendisine bir tehdit gelirse Batı ile ilişkilerini sorgulayacağını açıkladı. Bu durum son derece dikkat çekici.

14- “ABD-İsrail-Hindistan ekseni” kurulmasına yönelik süreci biz daha 2004'lerde tartışmış, Türkiye'nin bu eksene ilişkin pozisyonunu sorgulamıştık. Olaydan sonra aynı ortaklığı yeniden hissettik.

15- Durum, Pakistan'ın parçalanması, Hint-Pakistan bölgesel çatışması, ABD'nin “terörle savaşı”nı Hindistan ve Güney Asya'ya genişletmesi ve Pakistan'ın nükleer gücünün tasfiye edilmesi açısından kullanılacaktır.

16- İran'ın nükleer çalışmasını dünyanın en önemli krizine dönüştüren İsrail ve ABD'deki uzantıları, nükleer gücü olan tek Müslüman ülke olan Pakistan'a büyük bir tuzak kurmaktadır.

Bütün bunlar sadece son olaya ilişkin tespitler. Ama özellikle 11 Eylül sonrası ABD ve İngiltere'nin İsrail'le birlikte Hindistan üzerindeki hesaplarına özellikle dikkat etmek gerekiyor. O günden bu yana “açık savaş” halinde izlediğimiz “neo-con ittifak”a Hinduları da katma çabasında önemli başarı sağlandı. Müslümanlarla çatışma halindeki Hindistan “medeniyetler çatışması” projesi için etkili bir ortak olabilirdi. Bu yüzden İsrail o bölgede o kadar etkin. Bu yüzden ABD ve İngiltere o bölgede “Büyük Oyun”u yeniden tezgahlıyor.

Özellikle küresel sermaye (kimlerin yönettiği ortada) Hindistan'ı ikinci bir Amerika haline getirmek istiyor. İki Amerika bir İsrail'e İngiltere'yi de eklediğimizde nasıl bir dünya dengesi oluşabileceğini hep birlikte düşünelim. “İslam ve tehdit” eşleştirmesinin gerçek anlamını o zaman fark edeceğiz. Umarız yüzyıllarını Batı sömürgesi altında yok eden Hindistan böyle ucuz bir oyunun kurbanı olmayacak kadar basiretli çıkar.

yenişafak



Bu yazı 1,265 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 20 Nisan 2012 Türk-Kürt-Sünni..
    • 30 Mart 2012 Suriye satrancı, İsrail'e askeri üs
    • 16 Şubat 2012 En tehlikeli ihtimal: Ya savaş tersine dönerse!
    • 10 Şubat 2012 Hesaplaşma: Kim kimi tasfiye edecek?
    • 2 Aralık 2011 Bitti Esad, gerçekten bitti..
    • 18 Kasım 2011 Artık, Suriye ile savaş halindeyiz!
    • 9 Eylül 2011 Evet, Tahrir'de konuş! Tarihi değiştir! De ki...
    • 18 Ağustos 2011 İran-Suriye ve PKK: O 'kart' yine masada..
    • 10 Ağustos 2011 Altı saat ne konuştular?
    • 27 Temmuz 2011 Ölüm koalisyonu Haçlı savaşçıları..
    • 22 Temmuz 2011 Avrupa Birliği parçalanıyor..
    • 29 Nisan 2011 Cuma, öfke, kan...
    • 10 Şubat 2011 Barış beklerken savaş gelmesin!
    • 31 Aralık 2010 Bir casusa bu kadar para veriliyor mu!
    • 29 Aralık 2010 İki not ve bir kirli ittifak!
    • 24 Eylül 2010 İsrail-PKK bağlantısı bu işi bozabilir mi?
    • 3 Şubat 2010 Bu toplantı hiç de hayra alamet değil!
    • 17 Aralık 2009 İran-Suudi savaşına doğru mu gidiyoruz?
    • 8 Aralık 2009 Reşadiye'den kim ne mesaj veriyor?
    • 28 Ekim 2009 Birileri tarih yapıyor, bunu kimler yazacak?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,815 µs