En Sıcak Konular

Hüsnü Mahalli


Hüsnü Mahalli
0 0 0000

Uğursuz Tepe



Latin Amerika'nın en önemli ülkesi Brezilya'nın solcu Başkanı Lula Da Silva, 4 gün önce İsrail'i ziyaret ederek ilginç bir tartışmaya neden oldu. Lula programında var olmasına rağmen Herzl'in mezarına uğramayarak Filistin halkının efsane lideri Arafat'ın mezarını ziyaret etti.
Peki Lula neden Herzl'in mezarına gitmedi?
Bazı İsraillilere göre Herzl'in mezarının bulunduğu tepenin adı Uğursuz Tepe. Bu nedenle de birçok İsrailli bile Siyonizmin ve dolaysıyla İsrail devletinin ideolojik kurucusu Herzl'in mezarını ziyaret etmez. Onlara göre de bu uğursuzluğun da dört kanıtı var:

1 Filistin'de bir İsrail devletini kurma projesini ortaya atan Herzl'in kızını aldığı Avusturyalı  zengin Yahudi  işadamı kısa bir süre sonra iflas etti. Karısı ile sürekli kavga eden Herzl ise 44 yaşındayken aniden bir kalp krizi sonucu 1904 yılında öldü.

2 Herzl'in büyük kızı Pauline psikolojik sorunlar yaşadıktan sonra uyuşturcu müptelası oldu ve 40 yaşında hayatını kaybetti.

3 Ağabeyi Hans ise ablasının gömüldüğü gün intihar ettiğinde 39 yaşındaydı.

4 En küçük kız Margarethe'in evlendiği zengin Yahudi işadamı ise aynen onun dedesi gibi kısa süre sonra iflas etti. Margarethe İkinci Dünya Savaşı döneminde bir akıl hastanesinde bulundu.
Anlaşılan Başkan Lula da bu söylemlerden ve bu zatın en büyük uğursuzluğunun Filistin halkı için olduğu gerçeğinden etkilenerek  tepeyi ziyaret etmemiştir.

Ama işin en ilginç tarafı bazı İsrail medyası ve onların  Türkiye uzantısı Herzl'in mezarı ile Atatürk ve Gandi'nin anıtları arasında bir benzerlik olduğunu söylemesidir.
Oysa Atatürk ve Gandi işgal altındaki kendi ülke topraklarının kurtuluşu için mücadele ederken Herzl bir Macar olarak başka bir halkın yani Filistin halkının topraklarını dünyanın dört bir yanındaki Yahudilerin malı gibi göstermiş ve bu yönde mücadele etmiştir.
Peki bunu nasıl yapmış?
Kendi ülkelerinde yaşayan Yahudilerden kurtulmak isten Avrupalı politikacılar ile bu ülkelerde yaşayan zengin Yahudi işadamlarının desteğini alan Herzl işe İstanbul'dan başladı. Filistin'i kontrol eden Osmanlı Padişahı Abdülhamit ile iki kez görüşen Herzl ondan Filistin'i satın almaya kalkışmış ve  herkesin bildiği yanıtı almıştı. Bunun üzerine Herzl Osmanlı'yı çökertme planları yaparak Yahudi grupların ve zengin işadamlarının İttihat ve Terakki ve benzeri oluşumlara destek vermelerini sağlamıştı.
Gerisini zaten tarih en detaylı bir şekilde yazar.
Ama genel olarak az kişinin bilip yazdığı başka bir  gerçek daha var.
O da Herzl'in Kıbrıs ilgisi.
Herzl Temmuz 1902'de ünlü Yahudi işadamı Lord Rothschild'e yazdığı bir mektupta bakın ne diyor:
'Kıbrıs'ı düzene sokmalıyız. Kıbrıs'tan  Müslümanlar gider, Rumlar iyi bir fiyata topraklarını  satar ve Atina ya da Girit'e göç ederler. Filistin Yahudiler için çok küçük. Bu nedenle Filistin'e yakın bir yer sağlamamız gerekiyor. Kıbrıs Filistin'e dahil edilmelidir.''
1897'de Basel'de ilk Siyonsit kongreyi toplayarak Filistin'de bir Yahudi devleti kurulma kararından sonraki süreçleri hatırlayanlar 1947'de kurulan İsrail'in  Kıbrıs'a olan ilgisini de yakından bilmelidir. Bugün bile İsrail'in Mossad ajanları Güney Kıbrıs'ta cirit atmakta, İsrailli kişi ve şirketler ise KKTC hükümetini tedirgin edecek ölçüde Kuzey Kıbrıs'ta sürekli arazi ve evler almaktadırlar. 1974'ten bu yana Amerikan başkanlarının Kıbrıs için atadıkları koordinatör ve temsilcilerin büyük bölümü ABD'deki Yahudi lobilerinin önemli adamlarıdır.
ABD ve AB ülkeleri ise Kıbrıs sorununu  çözmemekle kalmıyor aynı zamanda farklı yollara başvurarak çok kolay olan çözüm yollarını tıkıyor.
Bu tarihsel gerçekleri görmeyenler ya da saklamaya çalışanlar Başbakan Erdoğan'ın 'Gelin tarihi birlikte araştıralım' çağırılarını da görmemezlikten gelerek soykırım iddiaları ile ilgili olarak kararlar alıyor. Bu kararları fırsat bilen bizdeki 'liberal-demokrat' köşe yazarları da hiçbir fırsatı kaçırmayarak Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetine yükleniyor. Başbakan'ın yurtdışı seyahatlerinde uçağa binmek ve kendisinden   özel röportajlar koparmak için gerektiğinde her türlü yalakalığı yapanlar, genetik özelliklerinden olacak ki bildik huylarından vazgeçmiyor.
Belki de bu nedenle Başbakan Erdoğan dünkü konuşmasında bu tür 'gazcı' köşe yazarlarına haklı olarak sert yüklenerek mealen 'Ermeni konusunda benden özür dilememi isteyenler her nedense İsrail'in saldırıları konusunda sesini hiç çıkarmıyor oysa İsrail iki adım ileri bir adım geri taktiği ile tüm Filistin'i ele geçirmek için uğraşıyor'' dedi.
Erdoğan'ı farklı kılan da bence bu içtenliği ve tarihsel doğruları açık, net ve hiç kimseden çekinmeden söyleme cesaretidir.''
Çünkü Erdoğan Filistin konusuna ilgisiz kalanların hiçbir şekilde insanlık ve vicdandan söz etme hakkının olmadığını bilir.



Bu yazı 1,298 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Haziran 2012 Sona doğru...
    • 18 Haziran 2011 Zeka sorunu
    • 12 Mart 2011 Osmanlı Kaddafi
    • 20 Kasım 2010 Hukuk-guguk
    • 16 Kasım 2010 Bugün bayram
    • 6 Kasım 2010 Umutlar boşuna
    • 2 Ekim 2010 Zor süreç
    • 20 Mart 2010 Uğursuz Tepe
    • 26 Temmuz 2009 Kürt seçimleri, Irak ve Türkiye
    • 3 Nisan 2007 Propaganda! 
    • 20 Şubat 2007 Nükleer İran
    • 9 Ocak 2007 Irak, petrol, Somali ve... 
    • 26 Aralık 2006 Şantaj! 
    • 12 Aralık 2006 Sorumlu İsrail!
    • 5 Eylül 2006 1701 ve 1706
    • 1 Eylül 2006 Yine tezkere!
    • 7 Temmuz 2006 Türkiye ve Ortadoğu’dan!
    • 4 Temmuz 2006 Erdoğan ve ‘OGK’
    • 30 Haziran 2006 Hamas hükümeti!
    • 30 Mayıs 2006 Nefes borusu!

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,699 µs