En Sıcak Konular

Hüsnü Mahalli


Hüsnü Mahalli
0 0 0000

Hukuk-guguk



Geçenlerde İsraillilerin İngiliz hükümetine baskı yaparak yasaları değiştirmesini istemesini anlatmıştım. Çünkü savaş suçlusu bir çok İsrailli yetkili tutuklanmak korkusu ile İngiltere'ye gidemiyor. İsrail daha önceleri de Belçika, İspanya ve başka AB ülkelerine baskı yaparak yasalarının değişmesini sağlamış ve başta namıdiğer Kasap Şaron tutuklanmaktan kurtulmuştu.
Aynı yolun yolcusu ABD bu kez İsveç hükümetine baskı yaparak o ülkenin savcılarını harekete geçirdi. Bunun sonucu olarak İsveçli bir savcı ABD'nin Irak ve Afganistan rezaletleri ile ilgili belgeleri kendi internet sitesinde yayınlayan Julian Assange hakkında tutuklama kararı verdi. Savcıya göre Assange, 'seks manyağı'ymış!
Tabii çok daha büyük rezilliğe alışmış ülkeler bu tür küçük rezillikleri umursamıyor bile. Çünkü onlara göre yalnızca kendileri zeki ve dolaysıyla haklı, geri kalan insanlar aptal ve onlara ne yapılırsa yapılsın sessiz kaldıkları için hep alay edilip aşağılanmalı. Yani hukukun üstünlüğü üstünlüğün hukuku olduğu sürece anlamlı olacak yoksa hukuk guguk olur.
İç ve dış politikada 'değişim' sloganıyla iktidara gelen Başkan Obama son ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu Cumhuriyetçilere kaptırınca Birinci Körfez Savaşı'nın mimarı Baba Bush'a ülkenin en önemli madalyası olan Özgürlük Madalyası vereceğini açıkladı. 'Avrupa ülkesi olsaydık Türkiye'nin AB üyeliğini desteklerdik' diyen Obama utanmadan Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Merkel'e de aynı madalyadan verme kararı aldı. Aynı Obama geçen yıl 'Filistin sorununu en geç bir yıl içinde çözeriz' demesine rağmen şimdilerde 'Bu iş oldukça zor' demeye başladı. Göreceli baskı ve tehditlerle Netanyahu hükümetini etkileyemeyen Obama, ABD yandaşı Arap liderlerini de zor durumda bırakmamak amacıyla yeni yollara başvurmaya kalkışıyor. Obama işgal altındaki Filistin topraklarındaki Yahudi inşaatlarını durdurması karşılığında Netanyahu'ya şu tekliflerde bulunuyor.
1- ABD'den bolca ek maddi yardım alacak.
2- ABD dışında hiç kimsenin sahip olmadığı F-35 savaş uçaklarından 20 tane alacak.
3- Batı Şeria'da inşaatı durduracak olan İsrail, Kudüs'te inşaatları sürdürebilecek.
4- ABD; Mavi Marmara ve Gazze saldırılarıyla ilgili olarak İsrail aleyhinde alınabilecek bir karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi'nde veto edecek.
5- ABD İsrail karşıtı tüm medya kampanyalarına kendi bildiği yöntemlerle karşı koyacak.
İşte gördüğünüz gibi barış, demokrasi, insan hakları ve Müslüman ülkelerle dostluk palavraları atan Obama; Filistin, Suriye ve Lübnan topraklarını işgal eden ve buralarda sürekli Yahudi köyleri inşa ederek dünyanın dört bir yanından getirdiği Yahudileri yerleştiren İsrail hükümetine 'çekilin artık' demek yerine 'yalvarıcı' bir tavırla bildik Amerikan politikalarının dışına çıkamamıştır.
Ama yine de peşinen Nobel Barış ödülüne layık görülmüştü. Dedim ya bizi hep aptal yerine koyuyorlar. Belki de haklılar. 60 yıldır iç ve dış politikada Türkiye'nin başına onlarca çorap ören ABD önderliğindeki NATO, İran'ı hedef alacak ve İsrail'i koruyacak füze kalkanı projesini Ankara'ya zorla kabul ettirmeye kalkışır mıydı?
Hatta 20 Mart 2003'te 'Sezer Suriye'ye gitmemeli' diyerek sömürge valisi edasıyla konuşan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman durduk yerde ve NATO zirvesinden iki gün önce AK Parti'yi 'devirelim' mealinde konuşur muydu? Amerikalı ve genel olarak Batılıların bize karşı tavrının 'genetik' olduğuna hala inanmayan varsa çeyrek zenci Obama'ya sorabilir.

Bu yazı 1,321 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Haziran 2012 Sona doğru...
    • 18 Haziran 2011 Zeka sorunu
    • 12 Mart 2011 Osmanlı Kaddafi
    • 20 Kasım 2010 Hukuk-guguk
    • 16 Kasım 2010 Bugün bayram
    • 6 Kasım 2010 Umutlar boşuna
    • 2 Ekim 2010 Zor süreç
    • 20 Mart 2010 Uğursuz Tepe
    • 26 Temmuz 2009 Kürt seçimleri, Irak ve Türkiye
    • 3 Nisan 2007 Propaganda! 
    • 20 Şubat 2007 Nükleer İran
    • 9 Ocak 2007 Irak, petrol, Somali ve... 
    • 26 Aralık 2006 Şantaj! 
    • 12 Aralık 2006 Sorumlu İsrail!
    • 5 Eylül 2006 1701 ve 1706
    • 1 Eylül 2006 Yine tezkere!
    • 7 Temmuz 2006 Türkiye ve Ortadoğu’dan!
    • 4 Temmuz 2006 Erdoğan ve ‘OGK’
    • 30 Haziran 2006 Hamas hükümeti!
    • 30 Mayıs 2006 Nefes borusu!

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,013 µs