En Sıcak Konular

Rüşdü Paşa



Rüşdü Paşa
0 0 0000

Yöntem



‘kapitalizm içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye, yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya giden bir ilişkiler sistemidir. her şey görecelidir, her şey zincire vurulmuştur. kapitalizm hem dünyanın hem de ruhun durumudur’.

kafka.


deleuze okumak, okumak ve deleuze okumak, neden okunduğu ve neden deleuze okunduğu konusunda bir sezgi oluyor, sezgi, düşüncenin üstündedir, üstte olduğundan yönlendirici ve açıklama eksiktir.


sonra, deleuze okuduktan sonra, hayata dönmek anlamlı değil, dönüyoruz, yaklaşım gerekiyor, türkiya’da bir konuşma yöntemi var, siz bir şey söylüyorsunuz, karşıdaki, iki şey söylüyor, dün kaza yaptım, diyorsunuz, o bir şey mi, diyor, karşınızdaki, asıl büyük kazayı ben yaptım, sizin söylediğiniz karşıdaki tarafından etkisizleştiriliyor, yöntem, siz ne söylerseniz daha çoğunun size yanıt olarak verilmesidir, saçma ve yıkıcı rekabet durumu. kırmızı bir elma var, haberine dair, karşıdaki, daha kırmızı ve daha büyük bir elmanın varlığını haber veriyor, içinden çıkılmaz bir durum, iyi olan şu, karşıdaki neden var ve karşıdakine neden haber vermek gerekiyor, soruları kendiliğinden yanıtlanmış oluyor.


yorum, geciktiriliyor.


rüya olmadan bilinç konuşmak imkânsız, kapitalizm kelimesini kullanmadan, dünya, konuşuluyor, durum ve gidişat. kapitalizmi yaratan dünya, kapitalizmin dünyası ve dünyada kapitalizm, üç ayrı şey, zaman birçok zaman geçmiyor, dinamiklerin özdeş olduğu ânların zamansız olduğu varsayılabilir, fark, tekrar ettiği her durumda aynıdır.


batı medeniyetinin birer büyük intihar girişimi olan iki dünya savaşı sonrasında kurulan düzen çöküyor, düzen teknik olarak çöktü, ve çöküş, onaylanmadı, kriz sayılıyor.


bugün, kapitalizm, dünyanın durumu, büyük çöküştedir, çöküş var, kriz deniyor, yüzyılda iki kez gerçekleşen bir hareket, yükseliş ve çöküş, işte şimdi, ikinci çöküşün içindeyiz.

 
teori. para, bilgi ve kadın gerçekleşmeleri dramatiktir, üç varlık hareket itibari ile özdeşlikler gösterir, para, bilgi ve kadın, piyasa haline getirilmiş olan dünyamızda nerede, nasıl ortaya çıkar, nasıl ilişkiler kurulmasına neden olur ve nelere yol açar, ve silen birer figür olarak nasıl kendinden sonrakileri oluşturur. para, bilgi ve kadın, içinde yaşadığımız toplulukları gerçekleştiren ilişkiler sisteminde içkindir, ve başka bir dil kullanır, koparan ve ayartan bir dil. yersizyurtsuzlaştıran.


hanehalkı, banka, devlet, batıyor. fatura, kapitalizmin çılgınlığı karşısında sessiz kalan kitle tarafından ödenecek. sermayeye uygun bir yaşam politikasının karşılığı olarak.


kimliğin bir önemi yok. tam da şimdi kimlik oyununun sahnelenmesi büyük bir şaka. sistemin lordu olan birkaç bin kişinin durumu eskisinden daha iyi olmalıydı ve öyle oldu.


pratik. politika, adalet ve hakikat etrafında dönmez. politika, bir oluş alanıdır. gerçek şu: herkes bir şekilde tuzağa düşer. içeride ve dışarıda.


çıkış mı? her zaman mümkün. yeni bir dünyanın icadı ile. 



Bu yazı 2,443 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 4 Temmuz 2012 korku zamanın kaybedilmesidir
    • 4 Nisan 2012 Nietzche bir gelecek tarihçisidir
    • 7 Mart 2012 Mesele Bir Şapka Meselesidir
    • 6 Şubat 2012 Yerliler 1986 Nereye
    • 26 Ocak 2012 Bakış açın yoksa, sen yoksun
    • 9 Ocak 2012 kıyamam sana
    • 22 Kasım 2011 İtalyan Düşü
    • 16 Kasım 2011 evine dön
    • 3 Kasım 2011 İktisatçı
    • 1 Kasım 2011 Arzu
    • 27 Ekim 2011 Ayakta kalmak
    • 11 Ekim 2011 Yöntem
    • 29 Eylül 2011 yalan
    • 16 Temmuz 2011 Kendin olmak bir saldırıdır
    • 22 Haziran 2011 kaçış
    • 26 Mayıs 2011 obama’ya açık mektub
    • 23 Mayıs 2011 kafka’nın dûnyasındayım (*)
    • 18 Mayıs 2011 geçmiş sonradan gelir
    • 14 Mayıs 2011 hakikatin rengi yeşildir
    • 11 Mayıs 2011 halk günü

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs