Ana Sayfam Yap
 Sık Kullanılanlara Ekle

Taraf gazetesinin ortaya çıkarttığı 'Balyoz' Güvenlik Harekatı hakkında yapılan darbe yorumlarını inandırıcı buluyor musunuz?

  • Evet, yoruma katılıyorum
  • Hayır, yoruma katılmıyorum
  • Bu konuda bir fikrim yok

Eposta adresinizi verin, iyibilgi'nin özel haberleri posta kutunuza düşsün.




24 Kasım 2009
font boyutu küçülsün büyüsün



NY Times'a göre açılım...


ABD'nin etkili gazetelerinden New York Times'ta yayınlanan başyazıda Başbakan Erdoğan ve 'demokratik açılım' konusunda ilginç görüşlere yer verildi...




NY Times'a göre açılım...

ABD'de New York Times gazetesi, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılım planı konusunda güçlü liderlik gösterdiğini'' yazdı.

Gazetenin başyazısında ''Türkiye'de hükümetin cesaret ve sağduyu göstererek, Kürtler'e haklar verilmesini içeren ve 40 binden fazla insanın yaşamına malolan'' terörü kesin olarak bitirme amacıyla demokratik açılım planı hazırladığı bildirildi.

''Halen 12 bin civarında PKK militanı Irak'ın kuzeyinde saklansalar da, PKK'ya olan desteğin giderek azaldığı'' kaydedilen yazıda, yeni girişimin terör örgütü PKK'nın dağılmasını sağlamak üzere hazırlandığı belirtildi. TBMM'nin geçen yıl özel Kürtçe kurslarının açılmasını yasal duruma getirdiği ve Kürtçe ilk devlet televizyon kanalının kurulduğu hatırlatılan yazıda, TBMM'nin bugünlerde Kürtçe'nin tüm medya ve siyasal kampanyalarda kullanılmasına da izin veren yeni girişimi tartıştığı kaydedildi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılım konusunda, milliyetçi siyasetçilerin şiddetli muhalefetine karşın güçlü liderlik gösterdiği'' belirtilen yazıda, ''Türkiye'nin laik Müslüman demokrasi olarak potansiyelini yerine getirmesi için milliyetçilerle mücadelenin sürdürülmesi, yeni siyasal ve ekonomik reformlar yapılması gerekmektedir'' ifadelerine de yer verildi.

Yorumda, ''Türkiye'yi demokratikleşme konusunda teşvik eden ABD ve diğer Batılı ülkelerin Başbakan Erdoğan'ı daha da ileri gitme konusunda cesaretlendirmeleri gerektiği, ama daha da önemlisi Avrupa'nın, Türkiye'ye demokrasisini güçlendirdiğinde AB'ye buyur edileceği mesajını açıkça vermesi gerektiği'' yorumunda bulundu.

aa






Sizin isminiz

Alıcının e-posta adresi



Doğrulama işlemi
4 + 4 = 




HAYY web



Künye | Manifesto | Sorumluluk | Reklam | Bize Ulaşın
iyibilgi tamamen özgür yazılım geliştirme araçlarıyla üretildi. Haber Sistemi

64.94 ms