Ana Sayfam Yap
 Sık Kullanılanlara Ekle

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını alması, Türkiye'nin etkinliğini arttırır mı?

  • Evet, bence arttırır
  • Hayır, bence arttırmaz
  • Bu konuda bir fikrim yok

Eposta adresinizi verin, iyibilgi'nin özel haberleri posta kutunuza düşsün.







SON BİLGİ


29 Temmuz 2010
font boyutu küçülsün büyüsün



Dişinizin çürümesini istemiyorsanız...


Dişinizin çürümesini istemiyorsanız, doğru fırça bulmanız şart...




 Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, diş çürümelerinin önüne doğru fırça ve düzenli fırçalama ile geçilebileceğini söyledi.

Ağız bakımının ihmal edilmesi sonucu dişin en dış tabakası olan mine tabakasının harabiyete uğramasıyla diş çürüğünün oluşmaya başladığını belirten Dr. Akan, ağızda oluşan bakteri plağı şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturduğunu ve bu asitin dişin yüzeyinde hasara yol açtığını kaydetti. Akan, ihmal edilirse derin çürüğün pulpa olarak adlandırılan dişin özüne kadar ulaşmasıyla bakteri ve toksinlerinin burada bulunan damar ve sinirleri harabiyete uğratması sonucu iltihap olayı başladığına dikkat çekti.

Diş çürüğünü önlemenin mümkün olabileceğini anlatan Dr. Özcan Akan, "Ağız ve diş sağlığına gereken önem verilip dişler düzenli olarak fırçalanarak diş çürüğünü önleyebiliriz. Doğru fırça seçmek ilk aşamadır. Fırça kılları orta sertlikte olmalıdır, yumuşak olan diş fırçaları besinleri yeterli derecede uzaklaştıramaz, sert olanlar ise dişlerde aşınmalara ve dişeti çekilmelerine neden olur; dişlerimize zarar vermiş oluruz. Diş macununun katkısı ise ağza ferahlık hissi vermesi ve içerisinde bulunan flor gibi maddelerden dolayı dişi çürüğe karşı koruma etkisi olmasıdır. Fırça kıllarının bozulmamış olmamasına da dikkat edilmelidir. Fırça seçimini yaptıktan sonra sabah ve akşam günde en az iki kere diş fırçalamak ağız ve diş sağlığımızı korumak için çok önemlidir." dedi.

Fırçanın temizleyemediği ara yüzeyleri diş ipi kullanarak temizlemenin ara yüz çürüklerini önlemek için gerekli olduğunu vurgulayan Dr. Akan, her gece dişler fırçalandıktan sonra diş ipi kullanmak ağız ve diş sağlığı için çok yararlı uygulama olduğunu söyledi.

cihan






Sizin isminiz

Alıcının e-posta adresi



Doğrulama işlemi
1 + 4 = 




HAYY web



Künye | Manifesto | Sorumluluk | Reklam | Bize Ulaşın
iyibilgi tamamen özgür yazılım geliştirme araçlarıyla üretildi. Haber Sistemi

5.742 ms