En Sıcak Konular

Cep telefonunuzu çalar saat olarak kullanmayın

17 Nisan 2014 12:29 tsi
Cep telefonunuzu çalar saat olarak kullanmayın Uzmanlar, cep telefonunun gece yatarken başucunda bulundurulması ve çalar saat olarak kullanılmasının son derece yanlış olduğunu açıkladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Dinçer, cep telefonlarının dikkatli kullanılması ve amacının dışında kullanılmaması gerektiğine söyledi. Çağımızda elektromanyetik radyasyonun oluşmasına sebep olan teknolojik ürünleri günlük yaşantımızda sıkça kullanmaya başladık. Uzmanlar bu cihazların kullanımı konusunda uyarıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Dinçer, "Yüksek gerilim hatları, TV ve bilgisayarlar, FM ve TV vericileri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, mobil telefon, baz istasyonları, kablosuz telefonlar, uydu antenleri, radar antenleri, bluetooth ve kablosuz internet, elektromanyetik radyasyon havuzunu oluşturmaktadır. Bu tür cihazları kullanırken dikkatli olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Cep telefonunun bir haberleşme aygıtı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Doç. Dr. Dinçer konuşmasını şöyle tamamladı: "Gün boyu üzerimizde taşıdığımız telefonumuzdan akşam olup eve geldiğimizde uzaklaşmamız gerekmektedir. Cep telefonunun gece yatarken başucunda bulundurulması ve çalar saat olarak kullanılması son derece yanlış bir tutumdur. Her evde eskiden olduğu gibi bir çalar saat bulunması gereklidir. Çocukluğumun derinliklerinde, yemlerini gagalayan tavukların olduğu çalar saatler hala rüyalarımı süslüyor. Bizim çocuklarımız da çalar saat kullanmayı öğrenmeliler ve cep telefonu ile uyanmamalılar diye düşünüyorum. Sözlerimi cep telefonu çalar saat değildir, başucunuzda bulunmamalıdır, her eve bir çalar saat gereklidir diyerek noktalamak istiyorum."

"BAZ İSTASYONLARININ FAZLALIĞINDAN RAHATSIZ OLMAYA GEREK YOK"

Baz istasyonlarının fazlalığından rahatsız olmanın gerekmediğini savunan Dinçer, "Baz istasyonu antenlerinin arka yüzlerinde, yukarı veya aşağı yönlerde önemli sayılabilecek bir elektromanyetik radyasyon yoktur. Bu yüzden, etrafındaki binaların içinde ve yan yüzeylerindeki elektromanyetik alan şiddeti normalde çok düşüktür. Baz istasyonlarının artmasıyla birlikte, her istasyonun üstlendiği iş hacmi azalır. Böylece aygıtlar hiçbir zaman tam kapasite ile çalışmak zorunda kalmaz. Bu da daha az radyasyonun açığa çıkması anlamına gelir. Aslında buradan hareketle de baz istasyonu sayısının artışından da çok fazla rahatsız olmaya gerek yoktur." diye konuştu.

(CİHAN)


Bu haber 986 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs