En Sıcak Konular

Arınç'tan çözüm süreci açıklaması

21 Kasım 2014 18:10 tsi
Arınç'tan çözüm süreci açıklaması Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecinde "üçüncü göz" konusunda tartışmaların yaşandığına dikkati çeken Arınç, "Şimdi üçüncü göz, yani tepe göz gibi bir şeyden bahsediyorsunuz. Üçüncü göz lafını birisi ortaya atıyor. Sonra onun üzerine bir takım şeyler bina ediliyor. Yani delinin birisi kuyuya taş atar da kırk tane akıllı çıkaramazmış. Bunun gibi" diye konuştu.
 
AK Parti Konya İl Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen "7. Tanıtım Medya Günleri"ne katılan Arınç, güvenoyu aldıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaptığını, kendisinin de bu ziyarete katıldığını hatırlattı.
 
Daha sonra Azerbaycan'ı, geçtiğimiz günlerde de Avustralya'yı ziyaret ettiklerini dile getiren Arınç, "Avustralya ziyareti Türkiye için bir iftihar vesilesidir. Çünkü dünyanın gelişmiş 20 ülkesinin temsil edildiği G-20 Toplantısı'nda dönem başkanlığı Türkiye'ye geçti" diye konuştu.
 
Bir yıl boyunca yapılacak etkinlikler ve en sonunda 15-16 Kasım'da Türkiye'deki final toplantısıyla G-20 dönem başkanlığınının devredileceğini belirten Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun orada dünya liderleriyle ikili ve çoklu görüşmeler yaptığını, Türkiye'nin tezlerini, içinde bulunduğu ekonomik durumu ve diğer konuları anlattığını bildirdi.
 
Başbakan Davutoğlu'nun Irak ziyareti
 
Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun dün Bağdat'ta merkezi hükümeti, bugün de Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesel yönetimini Erbil'e giderek ziyaret ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
 
"İtiraf etmek lazım ki 2009'dan bu yana Irak ile ilişkilerimizde büyük bir soğuma ve gerileme olmuştu. Maliki'nin Başbakanlığından kaynaklanan ve mezhepçi tutumuyla pek çok sorunun ortaya çıkmasına yol açan bir takım gelişmeler, Suriye'de yaşanan, daha sonra Irak'ta devam eden terör olayları... Ayrımcılık, mezhepçilik, Türkiye ile Maliki hükümetleri arasında bir soğukluğa yol açmıştı. Birkaç ay önce yeni bir hükümet iş başına geldi. Yeni hükümet, yeni meclis başkanı ve yeni cumhurbaşkanı Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek ve güçlendirmek istedi. Aynı istek bizde de vardı. Önce onlardan Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi geldi. Şimdi sayın Başbakanımız ziyaret ediyor. Zannediyorum 1 ay içerisinde de Irak merkezi hükümet başbakanı Türkiye'yi ziyaret edecek. Gerilemiş olan ilişkilerimiz biraz daha iyiye, hatta çok daha iyi bir noktaya inşallah gelmiş olacak."
 
Ermenek'teki maden kazası
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'de üzüntü verici bazı olayların da yaşandığına dikkati çekerek, önce Soma'da 301 madencinin vefatıyla sonuçlanan acı bir olay yaşadıklarını hatırlattı.
 
Arkasından iş kazalarının tekrar gündeme geldiğini, asansör faciası ve başka olaylarda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
 
"Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Onların acısı henüz dinmemişken bu sefer Ermenek'te 18 madencimizin hayatını kaybetmesiyle büyük bir acıyla karşı karşıya geldik. 10 madencimizin cesetleri çıkarıldı, cenazeleri kaldırıldı. 8'inin de bugün yarın herhalde cesetlerine ulaşmış olacağız. Bu çok büyük bir acıdır. Ölenlere ne kadar rahmet ve sabır diliyorsak, kalanlara, yakınlarına, gözü yaşlı anne babalarına ve tüm milletimize de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bir taraftan da Yalvaç'ta 17 bayan işçimiz hayatını kaybetti."
 
Son yıllarda çok üzüntü verici kazalara rastlanıldığını, bunların şüphesiz tesadüfi olmadığını belirten Arınç, "Yani ben kendi kendime düşündüğüm zaman, 'Ya Rabbi üzerimizde bir şey varsa bunları bu milletin üzerinden kaldır, bu kadar da büyük acı yaşatma' diyorum. Gerçekten tahammül edilecek şeyler değil ama şüphesiz Cenab-ı Hak'ın takdiri içindedir. Allah bizim hesabını veremeyeceğimiz veya acısına katlanamayacağımız acılarla imtihan etmesin, daha beterinden korusun. Bu kazalarla da bir daha bizi karşı karşıya getirmesin. Tabi ve semavi afetten Allah memleketimizi, tüm islam beldelerini muhafaza etsin" diye konuştu.
 
"Konuşmaya başlayan çözüm sürecinden başlıyor"
 
Bir gazetecinin, çözüm sürecinde "üçüncü göz" ile ilgili gelişmeleri sorması üzerine Arınç, bu programda çözüm süreci başlığında daha çok soruların olacağını söyledi.
 
"Zaten Amentü gibi, konuşmaya başlayan çözüm sürecinden başlıyor" diyen Arınç, şöyle devam etti:
 
"Bu doğrusu hoş bir şey değil. Yani Türkiye'nin başka meseleleri ve sorunları da var ama 'önemli mi' derseniz, çok önemli, haklısınız. Çözüm sürecinde başarıya ulaşılması halinde Türkiye kronik bir sorunundan kurtulmuş olacak. Türkiye, terörün acılarını sarmış olacak ve uçuşa geçecek. İnsanımız huzur bulacak. Elbette çok önemli ama bu konuda çok kafa karışıklığı var ki herkes ağzını açtığında yarısı yalan, yarısı gerçek dışı, yarısı doğru şeyler konuşmaya başlıyor, kafalar karışıyor."
 
Çözüm sürecinde "üçüncü göz" konusunda tartışmaların yaşandığına dikkati çeken Arınç, "Şimdi üçüncü göz, yani tepe göz gibi bir şeyden bahsediyorsunuz. Üçüncü göz lafını birisi ortaya atıyor. Sonra onun üzerine bir takım şeyler bina ediliyor. Yani delinin birisi kuyuya taş atar da kırk tane akıllı çıkaramazmış. Bunun gibi" diye konuştu.
 
Çözüm süreciyle ilgili olduğunu sanan bir siyasetçinin, hiç haberleri olmayan şeyler konuşmaya başladığını, bir başkasının da başka şeyler söylediğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:
 
"O yüzden sizden ricamız olsun; Bakanlar Kurulu artık her hafta yapılıyor. Eskiden 15 günde bir yapılırdı. Geçen pazartesi yapılamadı, Başbakanımız yurt dışındaydı. Bakanlar Kurulu'ndan sonra, kolay bir şey değil ama benim açıklamalarıma daha çok dikkat edin. Çünkü çözüm sürecini her sorduklarında doğru, istikrarlı ve birbirini teyit eden şeyler söylüyorum ama benden sonra başkaları ya içlerinden geçeni ya süreci sabote etmek düşüncesiyle veya kendilerini önemli bir insanmış gibi pazarlamak amacıyla farklı şeyler söylüyor. Bu sözlerin gittiği farklı yerler var. Onlar kendilerine düşeni alacaklardır."
 
" Üçüncü göz, beşinci göz meselesi yok"
 
Arınç, şimdi her şeyin artık çok mükemmel olduğunu belirterek, internete, Anadolu Ajansı'na, diğer ajanslara girilip çözüm süreci ile ilgili son iki ayda en azından Başbakanın ve kendi açıklamalarına bakıldığında veya herhangi bir bakan arkadaşının açıklamalarına baktıklarında istikrarlı bir seyir görüleceğini vurguladı.
 
Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Ama diyelim ki diğer paydaş HDP'dir, HDP'den her kafadan bir ses çıkıyor. Kimin ne söylediği, ne düşündüğü, ne yaptığı, hangi konumda olduğu çok belli değil. İşte dün veya evvelsi gün yine birileri fazladan bir şey söylemişler. Bir bakıyorum televizyon programlarında, bir masa var, masada kimin nerede oturacağı bile adeta tayin edilmiş. O masa müzakere masası, karşısında devlet görevlileri var. Beri tarafta da Öcalan'ın yanında başkaları var. Böyle bir masayı biz konuşmadık. Masada kimin oturacağını da konuşmadık. Bir şeyler var ama o şeyler olgunlaşmadan, o adımın karşılığındaki adımları görmeden... Biz platonik bir aşkın içinde değiliz. Biz gerçekçiyiz. Dolayısıyla neyi, nasıl yapacağımızı bilmesi gerekenler biliyor. Bilmesi gerekirken bilmeyenler veya bildiği halde tribünlere oynamak isteyenler çok farklı şeyler konuşuyor. Üçüncü göz, beşinci göz meselesi yok."
 
"Sekreterya dendiği zaman HDP'li milletvekilleri kendilerini sekreteryaya koydular" diyen Arınç, şunları kaydetti:
 
"Hayır böyle bir şey yok. Öcalan, kendileriyle yapılan görüşmeler sırasında, istikrarlı bir şekilde bu seyri takip etmek üzere, kendisine yardımcı olmak amacıyla birkaç kişinin bulunmasını istemiş olabilir. Bakanlar Kurulu'ndan sonra söylediğim için beni eleştirmişlerdi. Bence bu kabul edilebilir, mantıklı bir talep. Düşünün ki 14 seneden beri cezaevinde tek başına yaşayan, çünkü hükümlülüğü onu gerektiriyor. Bir insanla, vereceği mesajlar önemli hale gelmiş bir insanın ne söylediğini, ne zaman neyi söylediğini tespit etmek için bir yazıya, kayda ve sekreteryaya ihtiyacı olabilir ama biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletinde bu ihtiyacın karşılanması Adalet Bakanlığımızın görevidir. Cezaevleri yönetmeliği içerisinde ne varsa ona göre yapılacaktır. Yeni bir kanun çıkarmadığımıza göre, çıkarmayı düşünmediğimize göre yine iki ay evvel Bakanlar Kurulu'ndan çıkınca söyledim; 'Bunlar cezaevinin kendi şartları içerisinde konuşulacak şeylerdir' dedim, dışarıdan bir sekreter veya danışmanın gelmesi suretiyle değil. Bacak bacak üstüne atacak, dizinin üstünde not tutacak sekreterlere Öcalan'ın ihtiyacı yok. Cezaevi şartları içerisinde veya cezaevi yönetmeliği gereğince ya oraya nakledilebilecek yeni hükümlülerden veya bir başkasından veya cezaevinin kendi şartları içerisinden bu temin edilebilir. Adalet Bakanlığımız bunu çalışıyorken, belki olabilecekken herkes kendisini sekreter gibi görmeye başladı. Bunlar çözüm sürecini baltalamaya ve geciktirmeye yönelik, kafa karışıklığına yol açabilecek şeylerdir."
 
"Heyete Adalet Bakanlığı karar verecek"
 
Bugüne kadar iki veya üç milletvekilinin Adalet Bakanlığının izniyle görüşmeye gidebildiğini hatırlatan Arınç, Öcalan'ın kardeşi ve avukatının da görüşmeye gidebildiğini ifade etti.
 
Üçüncü şahısların, milletvekili, gazeteci veya bir başkasının ancak Adalet Bakanlığının izni ile gidebildiğinin altını çizen Arınç, "Diyelim ki daha kalabalık bir heyet düşünüldü. Düşünülebilir, bu da makuldür. Yok 15, 30, 40 kişi olacak, içinde Ahmet olacak, Fatma olmayacak... Bunlara siz karar veremezsiniz, biz karar veririz. Dolayısıyla gidecek heyetin kimlerden teşekkül edeceğine birileri karar vermeyecek, Adalet Bakanlığı karar verecek. Dolayısıyla biz yetkimizi kimseyle paylaşmayız. Bunu öncelikle bilsinler" ifadesini kullandı.
 
Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Üçüncüsü tepe göz dediğiniz kısım... Ben de tekrarlıyorum. Eskiden tepe göz diye de bir hikaye vardı. Dede Korkut hikayelerinden... Alnının üstünde göz olan bir yaratıktan bahsedilirdi, öyle bir şey değil herhalde. Bu tip, tepe göz dediğiniz aslında bir gözlemci heyet gibi düşünebileceğimiz, yani çekilme sırasında, Türkiye'yi terk etme ve silahları bırakma sırasında veya süreç üzerinde anlaşmaya varılır da bu sözlere uyulup uyulmadığını denetleyebilecek bir sivil organizasyona ihtiyaç varsa diyelim, akil insanlar heyetinden veya başka bir grupta bunlar da olacak. Kesinlikle yabancı bir ülke, misyon ve heyet olmayacak. Türkiye'nin kendi içinden olacak."
 
"İnsanımızın can ve mal güvenliğini esas kabul ediyoruz"
 
Sürecin yerli bir süreç, modellerinin Türkiye'yi içeren bir model olduğunu vurgulayan Arınç, şunları söyledi:
 
"Kendi modelimizi Türkiye içerisinde 2 yıldan beri uygulamaya çalışıyoruz. Bu iddialı lafları edenlere şunu sormak lazım; Siz size düşen görevi niçin hala yapmıyorsunuz? Tam eylemsizlik, hiçbir yol kesme olmayacak. Hiçbir silahlı olay olmayacak, patlayıcı olay olmayacak. Ne Cizre, Hakkari, Silopi'de ne de bir başka yerde, Diyarbakır'da kimsenin burnu kanamayacak. Kanayacak olursa bunun sorumlusu sizsiniz. O zaman bizler tepe gözdü, bilmem neydi, kimse bizden istemesin. Kamu düzeni farklı bir şey, sonuna kadar bunun arkasındayız. Çözüm süreci buna bağlı olarak devam edecek. Çözüm sürecinde bir gecikme de olur, aksama da olur başka şeyler de olur. Kusura bakmayın, insanımızın can ve mal güvenliğini esas kabul ediyoruz. Biz gerçekçiyiz."
 
Özellikle 6-7 Ekim olaylarından sonra bunun planlayıcısı olanların henüz günahlarını itiraf etmediğini, hesaplarını da vermediğini dile getiren Arınç, "Hala bu olayların şu veya bu kadar benzerlerini yapmaya kalkanlar, çözüm süreci lafını ağzına almasın. 'Hadi bakalım sokaklara çıkın' diye bağırmak kolay. Arkasından da 'ne yapalım duygusal kırılma yaşadılar da bunu yaptılar'. Her duygusal kırılma yaşayan 40 insan öldürseydi Türkiye'de adam kalmazdı. Bugüne kadar şu söz ağzımızdan çıkmamıştı ama Başbakanımız çok doğru ve isabetli bir söz söylüyor; kamu düzeni ve güvenliği esastır. Vatandaşımızın tehdit altında olduğu bir şeyde başka bir şeyi düşünmeyiz. Önce o ortadan kalkacak, ondan sonra da çözüm süreci bir adım önde olmak üzere hükümetimiz tarafından götürülecek" diye konuştu.
 
Arınç Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti
 

Arınç, AK Parti İl Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen "7. Tanıtım Medya Günleri"nin ardından, Mevlana Müzesi'ne gitti.
 
Arınç, müze bahçesinde karşılaştığı turistlerle bir süre sohbet etti.
 
Mevlana'nın sandukası başında dua eden Arınç, müze hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Arınç, Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen çözüm süreci konulu "Mili Birlik ve Kardeşlik Buluşmaları" toplantısına katılacak.
 
Arınç, Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmalarına ilişkin; "Yolsuzluk var mı, hırsızlık var mı, israf var mı bunları konuşalım, tartışalım ama bunun dışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu için buna karşı çıkıyorsak, hakeza, olmaz da ekmek için Ekmeleddin bey seçilseydi o oturacaktı kardeşim, Demirtaş oturacaktı. Sabreden görecek 5 sene sonra. Tayyip bey ikinci defa seçilir. Sonra başka şey olur, başkası seçilir. Biz ona 'arkadaş sen Cebeci'de otur' mu diyeceğiz?" dedi.
 
Afrika ile ilgili çıkarılan tezkere ve uyuşturucuyla mücadele hakkındaki görüşleri sorulan Arınç, terörün uyuşturucu ile yakın bağlantısı olduğunu, bunu engellemek için mücadele ettiklerini söyledi.
 
Uyuşturucudan milyonlar kazanan terör örgütlerinin, bunu mermi, tabanca ve silah olarak geri döndürdüğünü ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
 
"Hamdolsun ki; son 2 yıldır özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, jandarmanın ve polisin iştirakiyle büyük operasyonlar yapıldı. Yüzlerce dönüm tarlalarda kenevirden esrar ve uyuşturucu madde imal edilen yerlerin hepsi yakıldı, temizlendi. Şimdi özel uçaklar imal ediliyor. O uçaklar yine yukarıdan bir uçak olarak gidecek ama, bitki yapısının içerisindekileri tek tek teşhis edecek yazılıma sahip. Bu konuda çok iddialıyız. Yani Türkiye'de uyuşturucu imalini sıfırlamak noktasındayız."
 
Mali ve Orta Afrika tezkeresi
 
Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti ile ilgili hazırlanan ve Meclis'ten geçen tezkerenin çok doğru bir iş olduğunu dile getiren Arınç, fazla bir eleştirinin olmadığını, HDP'nin dışında herkesin "evet" oyu verdiğini aktardı.
 
Türkiye'nin Afrika 'da çok sevildiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
 
"Afrika, son 9 yıldır her konuda Türkiye'nin arkasındadır. 2009-2011 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğine aday olduğumuzda Afrika ülkelerinden biri hariç 31'i Türkiye'nin lehine hareket etmiştir. Bizim orada 12 tane büyükelçiliğimiz vardı, şu anda 34 tane büyükelçiliğimiz var. Afrika'ya yaptığımız ticaret her gün giderek artıyor. Afrika insanı Türk milletini ve Türkiye'yi çok seviyor. Türk bayrağını gördüğü her yerde hürmet ediyor. Nijer'de su kuyuları açıyoruz. Nijerya'da gözleri tedavi ediyoruz. Darfur'da hastaneler kuruyoruz. Afrika'nın her yerinde 'Türkiye' diye bağırıyor insanlar. Bizim Mali'ye gitmemek gibi bir lüksümüz olamaz. Bunun haçlı ittifakıyla falan da hiçbir ilgisi yoktur. Çok iyi bir iş yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz."
 
Rusya Devlet Başkanı Putin'in ziyareti
 

Bir gazetecinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretin Suriye politikası üzerine etkisini sorması üzerine Arınç, Rusya ile ekonomik ve ticari ilişkilerin iyi olduğunu ancak siyasi konularda bir ayrılık içinde bulunduklarını anlattı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemlerdeki görüşmelerinde, hep Suriye konusundaki tavırlarının yanlış olduğunu ve değiştirmeleri gerektiğini söylediğini belirten Arınç, "Bu kez gelişleri belki bu açılardan bir faydalı noktaya gidebilir. Doğrusu neler konuşulacağı konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim. Ama, Türkiye adına Rusya ile her görüştüğümüzde Suriye konusunu kendilerine açtığımızı biliyorum. Bu kez farklı bir sonuç alınabilir mi? Ümit ederim ki olumlu bir sonuç alınabilir" diye konuştu.
 
Şeb-i Arus törenlerinin başka illerde yapılması
 
Şeb-i Arus törenlerinin Konya dışında da yapılması ile ilgili düşünceleri sorulan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bunun aslı, esası Konya'da. Kim başka yerde yaparsa çakma olur kardeşim. Bunun merkezi burası. Mevlana Hazretlerini Konya misafir ediyor. Kendisi burada metfun" dedi.
 
Arınç, sema ayini ile ilgili bir eleştirisinin de olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
 
"Bakın Konya'dayım. Huzurlarınızda açıkça söylüyorum. Bu sema aslında bir ibadet veya sema ayini diye biliniyor. Bu tür toplantı ya da gösteriyi bir düğünde, nişanda, eğlenceli mekanda yapmak çok kötü, çok yanlış. Son zamanlarda bu giderek arttı. Nikah kıyılmış,, arkadan düğün olacak. Herkes masasında yiyor, içiyor. Kahkaha atıyor. Bir bakıyorsunuz 2 tane kukelatalı adam çıkıyor dönmeye başlıyor. Böyle bir şey olmaz. Bu maskaralık. Sema gösterisi birilerinin masasında meze olacak iş değil. Özendirmekse amaç, bunu belli yerlerde yapmak lazım. Yoksa sosyetenin de hepimizin de içinde bulunduğu mekanlarda bunlar da nereden çıktı? Böyle bir bidatın yeri yok Konyalılar."
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışmaları
 
Bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Arınç, Türkiye'nin maddi kalkınma içinde olduğunu ve 12 senede sağlıktan ulaşıma, eğitime her alanda güzel hizmetler yaptığını dile getirdi.
 
Kimsenin kendisi için Cumhurbaşkanlığı Sarayı yaptırmadığına dikkati çeken Arınç, bir ülkenin cumhurbaşkanına adı Tayyip Erdoğan olduğu için hakaret etmek, küçültmek isteyenlere de verecekleri cevapları olduğunu kaydetti.
 
O makamın tapusunun Tayyip Erdoğan'ın cebinde olmadığını, bunların kamu hizmetine tahsis edilmiş binalar olduğunu ve hiçbir binanın da kutsallığının olmadığını vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:
 
"İsraf diyen adam gerekçelerini söyler, dinleriz. Başımızın üstünde yeri var. Ben de zaman zaman buna benzer laflar ediyorum. Çünkü bizim inancımız, israfın olduğu bir yerde Allah'ın bu işe razı gelmeyeceği noktasındadır. Ama var mıdır, yok mudur ortaya koyacaksın kardeşim. Daha az para sarf edilseydi, daha küçük yapılsaydı... Bunların hepsi konuşulabilir. Karşılığında da bir cevap verilir. Şu anda Başbakanlığa bağlı teşkilatlar Ankara'nın 21 tane ayrı yerinde ayrı binada çalışıyor. Bunların hepsini bir araya toplamak için yapıldı burası. Bana bağlı kurumların birisi Hanya'da birisi Konya'da. Hepsi dağılmış, yüksek kiralar ödüyoruz bazılarına. Bunların hepsini bir arada toplamak diye bir düşünce vardı. Sonradan da Çankaya Köşkünü Başbakanlık kullanır bir kısmı da başka yerden karşılanır. Burası yeni Ankara'da, yeni Türkiye'de yeni bir yüz olsun, yeni bir mimari olsun diye Cumhurbaşkanlığına düşünüldü. Büyütülecek bir konu değil.
 
Yolsuzluk var mı, hırsızlık var mı, israf var mı bunları konuşalım, tartışalım ama bunun dışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu için buna karşı çıkıyorsak, hakeza, olmaz da ekmek için Ekmeleddin bey seçilseydi o oturacaktı kardeşim, Demirtaş oturacaktı. Sabreden görecek 5 sene sonra. Tayyip bey ikinci defa seçilir. Sonra başka şey olur, başkası seçilir. Biz ona 'arkadaş sen Cebeci'de otur' mu diyeceğiz?"

aa





 

Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,432 µs