En Sıcak Konular

Sabah’tan “zorlama” iddia!

0 0 0000 00:00 tsi
Sabah’tan “zorlama” iddia! Samanyolu Televizyonu'nun sevilen dizisi Yağmurdan Sonra, beklenmedik bir "misilleme" iddiasıyla karşı karşıya kaldı. Sabah’ın manşetine göre dizide, güya geçtiğimiz günlerde Konya'da meydana gelen testis olayına cevap üretilmek istendi. Oysa gerçek

Yağmurdan Sonra dizisi ve dolayısıyla da Samanyolu Televizyonu beklenmedik bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. İddiaya göre dizinin yayınlanan son bölümünde "Başörtülü bir hastaya doktorların başındaki örtüyü çıkarma konusunda baskı yapmaları" geçtiğimiz günlerde Konya'da yaşanan 'testis röntgeni' tartışmasına bir cevap olarak senaryolaştırılmıştı. İddiayı gündeme getiren yazar diziyi bir haber programıyla kıyaslıyor ve her iki yapımı da toplumsal kamplaşmaya sebep olabileceği gerekçesiyle uyarma ihtiyacı hissediyordu. Oysa dizide bu uyarıyı hak edecek hiçbir durum yoktu.

Bir kere dizinin gazetedeki yorum-habere konu olan bölümünün senaryosu, Konya'da yaşanan vak'adan önce yazıldı ve yaklaşık 10 bölümdür devam eden bir yan hikâyenin finali niteliğindeydi. Yani senaryonun gideceği yer senaristler tarafından haftalarca önce belirlenmişti.

Diğer önemli nokta ise Yağmurdan Sonra'nın bir dizi, bir senaryo, yani bir kurmaca olduğu... Dizilerde - filmlerde hayvanlar konuşuyor, insanlar uçuyor, ölüler canlanıyor. Ama bunları seyreden şuuru yerinde hiç kimse, bu kurmaca olayların gerçekte varolabileceği iddiasını gündeme taşımaya kalkmıyor.

İşte tıpkı bunlar gibi Yağmurdan Sonra dizisinin de kurmaca bir senaryosu var ve bu senaryo yaşanan gerçeklikten alıntılanarak üretilmiyor.

Ayrıca Samanyolu Televizyonu’nun gerçek olayları eğip bükmeden, dolaylandırma ihtiyacı hissetmeden ekrana taşıdığı birbirinden önemli platformlar bulunuyor. Bunların başında da Samanyolu Haber geliyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen ve en fazla güvenilen haber bültenlerinden biri olan Samanyolu Haber, ulaştığı bilgileri haberin doğal gerekleri ve Samanyolu Televizyonu'nun yayın prensipleri ışığında gündeme taşıyor. Bu prensiplerin başında da, ne olursa olsun toplumsal kamplaşmalara ve bölünmelere sebep olmamak geliyor.

Bütün bu gerçekler böylesine ortadayken, Türkiye'nin çok önemli gazetelerinden birinin, manşet gibi önemli bir alanını, tamamen kişisel bir yoruma ayırması ilginç bulunuyor. Bunun Samanyolu Yayın Gurubu'nun günden güne artan etkinliğiyle ilişkisi bulunabileceği yönünde şüpheler dile getiriliyor.



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,945 µs