En Sıcak Konular

Dünya nüfusunu 7 milyardan 1 milyara düşürme planı

0 0 0000 00:00 tsi
Dünya nüfusunu 7 milyardan 1 milyara düşürme planı Dünya nüfusunu nükleer savaş ile azaltma operasyonunun sinyalleri veriliyor... Chomsky, "İnsanlığın artık varlığını tehdit eden bir düzeye gelen en büyük tehlike nükleer" derken, Greenpeace sözcüleri, “küresel ısınma dünya kaynaklarını azaltıyor,

* ABD'li güçler kontrollü nükleer silah kullanımını son dönemde sıkça dile getiriyor. Koruma kalkanı projesi ile anlaşma yaptığı ülkelere silah yerleştiriyor. Amerika'nın önde gelen askeri stratejistleri, ülkenin en muhafazakar dergilerinde felaket riskinin arttığını tartışıyorlar. Bu tartışmaların hızlanmasına neden olan, ABD silahlı kuvvetlerinde görülen dönüşüm. Silahlı kuvvetlerin saldırı amaçlı silahlanma kapasitesinde büyük bir artış var. Buna uzayın askerileştirilmesi de dahil.

* Bu dönüşüm, Amerika'nın potansiyel karşıtlarını da saldırı amaçlı silah kapasitelerini güçlendirmeye itiyor. Dünyanın yükselen gücü Çin de otomatik uyarı sistemlerine bağlı nükleer silah kapasitesini Bush yönetimi ile beraber arttıran ülkelerden.

* Japonya, savunma dışında, uluslararası savaşlara katılmak için Anayasa değişikliğine gidiyor. Bu kararın dünyanın yükselen gücü ve en fazla nüfusa sahip ülkelerinden Çin'e karşı, ABD desteği ile alındığı ifade ediliyor.

* Rusya, her ülkenin sınır bölgelerinde bulundurabileceği silahlara kısıtlama getiren NATO ve Varşova Paktı arasında imzalanan AKKA anlaşmasını dondurma kararı aldı. Ruslar, Bush yönetiminin Washington'da iktidara gelmesinden bu yana, nükleer yeteneğini büyük ölçüde arttırdı. ABD, füze kalkanıyla Rus topraklarını da kontrol edecek. Bu birbirimizi yok etme tehlikesini artırıyor" dedi. ABD'nin bazı Doğu Avrupa ülkelerine füze savunma sistemleri yerleştirmek istemesini sert bir dille eleştirmeye devam eden Putin, dün Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Vaclav Klaus'la görüştü. Rusya lideri, "ABD ülkenize yerleştireceği füze sistemleriyle Urallara kadar olan Rus topraklarını da kontrol edebilecek. Bu durum birbirimize zarar verme, hatta yok etme tehlikesini artıyor. Mutlaka karşı önlem alacağız" dedi.

* Buna paralel olarak küresel güçlerin kontrolünde "kendi karşıtını da kendin kur" mantığı ile kurulmuş doğacı Greenpeace Örgütü, Dünya nüfusunun azalması gerektiği üzerine açıklamalar yapıyor. Örgütün açıklamaları oldukça faşizan: "Dünya nüfusu 1 milyara insin ve çocuk doğurmak meslek olsun!"  Bu cümlelerin Greenpeace'nin kurucularının ağzından söyletilmesi oldukça manidar.

* Küresel güçler eliyle yaratılan "küresel ısınma" felaketinin dünyadaki kullanılabilir kaynakları tükettiği her fırsatta dile getiriliyor. Bu nedenle ne kadar az insan olursa, dünya o kadar konforlu olacak!

* ABD muhalifi akademisyen- yazar Naom Chomsky stratejik analizlerde her an bir nükleer kaza olabileceğine işaret edildiğini söylüyor. "ABD'deki sistemlerin sürekli yanlış alarm verdiğini ve bir füzenin otomatik olarak ateşlenme tehlikesinin insan müdahalesiyle önlendiğini biliyoruz." diyen Chomsky tespitlerini şöyle sürdürüyor: "ABD, karşıtlarının sistemleri ise daha az güvenli ve bir kaza çıkma olasılığı yüksek. Bütün bunlardan dolayı nükleer savaş tehlikesinin giderek büyüdüğünden bahsetmek hiçbir şekilde felaket tellallığı değil."

Ya bilinçli bir kaza olursa!

Yukarıdaki verilerde görüldüğü gibi, "kontrollü bir nükleer soykırım" yaklaşıyor. Greenpeace, dünya nüfusu 1 milyar olmalı diyor. Dünya nüfusu 7 milyar. Putin'in de dediği gibi "Birbirimizi yok etme tehlikesi artıyor." Bu bilinçli bir kaza dahi olabilir... Ya da karşılıklı bir nükleer savaş, iki ülkeyi değil, dünya üzerindeki bir çok ülkenin nüfus kıyımına neden olacak!

Türkiye'de büyük tehdit altında: Nükleer silahın etkisi hudutları aşar

Özellikle ABD önderliğinde yeniden biraraya gelen ülkelerin yapacağı saldırının ilk lanetli sonucu, İran’a karşı gündeme getirilmesi planlanan savaş olacak gibi görünüyor. Böyle bir savaş üzerine gitgide daha çok konuşuluyor ve bunun nükleer silahların da kullanılacağı bir savaş olacağı bizzat savaş komplocularının hizmetindeki kalemler tarafından açıkça dile getiriliyor. İran'a yahut Rusya'ya yapılacak bir nükleer saldırıdan en fazla kan kaybedecek ülkelerden biri de Türkiye... Nükleer silahların sınırı yok çünkü...

www.iyibilgi.com



Bu haber 6,146 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,679 µs