En Sıcak Konular

Gökhan Özcan


Gökhan Özcan
0 0 0000

Küresel ısınma jetonu



Ne olduysa oldu, dünya birden bire küresel ısınmayı keşfetti. Bilim adamları, çevreciler, güzelim hayata kıyamayan bir kısım iyi huylu çıkıntılar uzun zamandır bu tehlikeyi işaret edip duruyorlardı da kimse tınmıyordu. Kendimi elbette bu tınmazlar korosuna katmıyorum, çünkü ben de kendi çapımda üç beş yazı yazarak dünyada bazı acayip gelişmeler olduğuna, ayağımızın acilen suya ermesi gerektiğine dikkat çekmiştim. Matrak meselelerle uğraşan gamsız bir adam olduğumu düşünenler fena halde yanılıyor, arşive girip, yazılarımı karıştırıp değme köşe yazarlarından daha fazla sorumluluk sahibi olduğum gerçeğiyle tanışabilirler. Matrak meselelerle uğraştığımı elbette inkâr etmiyorum. Ancak benim matrak meselelerim, inanın her Allah'ın günü “Bilmemnerenin koridorlarında neler konuşuluyor?” geyiklerini kulis diye attıran üfürükçülerin mesele defterine giremeyecek ciddiyettedir. Bunu da bir kenara yazmanızı salık veririm!

Dönelim yeniden küresel ısınmaya...

Biliyor musunuz gazeteleri istila eden küresel ısınma haberleri kimilerinin de hoşuna gidiyor. Şaşırdınız mı? Nasıl olup da “hayatın sonunu getireceği” söyleneduran bir felaket hoşa gider? Sadist mi bu insanlar, manyak mı, yoksa sadece ünlü olmaya mı çalışıyorlar? Cevap Z şıkkı: Hiçbiri!

Bekleyin izah edeyim: Bu memleketin ve dünya üzerindeki daha nice memleketin kış basmış sokaklarında elleri üşüyen, ayakları üşüyen, her yerleri üşüyen o kadar çok metruk insan var ki, onlar “küre ısınacak, biz de ısınacağız” diyerek büyük bir sevinç, coşku ve heyecana garkolmaktadırlar şu sıra (bilgisayarım bu fiili 'gark olmak” şeklinde yazmamı öneriyor, yazayım da bir yerinden kahkaha efekti salgılasın, değil mi?).

Ben de onların yerinde olsam böyle hissederdim. Yatak odam içinden buzdolabı çıkmış manasız bir karton kutudan ibaretse, dünyanın sonu geliyormuş, ne gam! Ben önümüzdeki kış daha ılık geçecek mi, ona bakarım! Mâlûm, elden düşme kombiniz bile olsa, taşımaz karton kutunun duvarları o tıslayan alameti!

Nihayetinde kendisi de bir “kaybeden” sayılabilecek olan Al Gore, dünyanın gidişatından zaten umudunu kesmiş bulunan gariban kısmısı için ne büyük bir umut olduğunu hiç aklına getirmiş midir acaba? Kimilerine göre en çok karton kutu insanı onun ülkesinde yaşıyor çünkü! Yoksa Balıkçı Kral mı demeliydim...

Laf aramızda bu “küresel” lafı çıktığından beri insanlık belini bir türlü doğrultamıyor. Küresel ısınma, küresel kirlilik, küresel silahlanma, küresel terör, küresel falan filan... Siz bu küresel lafının yanına hiç yenilir yutulur bir kavram getirildiğini gördünüz, duydunuz mu? Doğrusu her işittiğimde tüylerim diken diken oluyor!

Yine de gündeme alınması iyi oldu bu meselenin. Hiç değilse büyük gazetelerimizin arka sayfalarındaki hanımların neden yaz kış ısrarla elbiseden tasarruf ettiklerini anlamış olduk. Ama daha anlamamız gereken çok şey var. Biz mevcutları anlayamadan, aklıevveller güruhu her gün üstüne yeni acayiplikler koyuyor. Acayiplikler tepesi, oluyor acayiplikler dağı!

İnsanın aklı pıhtılaşsa yeridir! Küre ısınmayıp ne yapsın, demek sinirleniyor!

yeni şafak



Bu yazı 663 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 8 Şubat 2007 Küresel ısınma jetonu

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,301 µs