En Sıcak Konular

Arslan Bulut


Arslan Bulut
0 0 0000

ABD ordusu, 5 bin ton patlayıcıyı kime verdi?



Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Bölücü Terörle Mücadele Şube Müdürü Nafiz Yüksel, 25 Kasım 2006 günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen terör konferansında bir konuşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi CIA yetkililerinden aldıkları bilgiye göre Irak’ta 5 bin ton C-4 patlayıcısının kaybolduğunu anlatan Yüksel, bu patlayıcıların hem Irak’ta hem Türkiye’de kullanılabileceğini ifade etti. 2007 yılında PKK’nın Nisan-Mayıs aylarında çok büyük miktarlarda patlayıcıyı Türkiye’ye sokmaya çalışacağını anlatan Yüksel, kendilerinin de sınırlarda tedbir aldığını dile getirdi.
Bu haber Zaman gazetesinde 26 Kasım 2006 günü yayınlandı.

***

Gazeteci Saygı Öztürk 24 Şubat 2007 tarihli Hürriyet’te şu bilgileri verdi:
“Kuzey Irak’tan yalnız silah değil, C-4 plastik patlayıcılar da sokuluyor. Danıştay saldırısında kullanılan ‘Glock’ da, rahip Santoro cinayetinde kullanılan ‘Glock’ da ‘temiz’di yani daha önce Türkiye’de başka bir olayda kullanılmamıştı. Balistik kontroller bunu ortaya koyuyordu. Bunun üzerine Türkiye, ‘silah menşei araştırması’ başlattı. İnterpol aracılığıyla, silahın üreticisinden, son kullanıcısına giden yolu belirlenecekti. Araştırma kısa sürede sonuçlandı. Avusturya, ‘Silahı biz ürettik. Cinsi, seri numarası belirtilen bu silahı ABD makamlarına biz sattık’ dedi. Benzer uygulama, Rahip Santoro cinayetinde kullanılan silah için de gerçekleşti. O silah için de aynı cevap verildi.
Türkiye ABD yetkilileriyle temasa geçti. ‘Size satıldığı saptanan silahlarla, Türkiye’de eylemler yapılıyor’ denildi.

Amerikan makamlarının cevabı gecikmedi. ‘Doğru, biz sözünü ettiğiniz silahları aldık. Bu silahlar, Irak ordusu ve Irak polisinin yeniden yapılandırılmasında kullanılacaktı. Değişik tip ve markada 720 bin adet silah alındı. Ancak, bu silahların Irak’ta kayıtlarının tutulmadığı, tamamına yakının da depolarda bulunmadığı anlaşıldı’ denildi.”

***

Mustafa Çınkı, “İç savaş tehdidi” başlıklı yazısında “ABD ordu deposundan çalınan silahlar” başlığı altında Saygı Öztürk’ün haberine de dikkat çekti ve ekledi:

“Kaybolan sadece Glock tabancalar değildi. Devletler arası resmi yazışmalar ve anlaşmalarla alınıp satılan A-4 patlayıcılarla TNT, C-4 türü patlayıcılar da kayıptı. Son zamanlarda terör örgütü militanları üzerlerinde ve sığınaklarında ele geçen bu patlayıcılar, ABD ordu depolarında olması gereken türden patlayıcılardı.

2003 yılında Irak ordusu ve polisi için ABD tarafından alınan silahlar Irak polisi ve ordusuna dağıtılmadan depolardan kayboluyordu! Irak’ta Amerikan üslerinde giriş ve çıkışların oldukça sert kurallara bağlı olduğu bilinen bir gerçek. Üslere girenler çıkanlar didik didik aranırken, şüpheli her durumda bu garnizonların girişlerinde çevresinde nöbet tutan güvenlik elemanları, gazetecileri hatta müttefiki İngiliz askerlerini bile vurmaktan çekinmiyordu. Böylesi koruma altında olan ABD üslerinden 720 bin silah, roketatarlar, makineli tüfekler, tabancalar ve daha bilmediğimiz onlarca türden silah ve bunlara ait tonlarca kasalar dolusu mühimmat nasıl dışarı çıkarılabilirdi? Bu kocaman yalana yetkililerimiz inanmış mıydı? Bilinmez ama, bu silahların gerçekte Irak’ta ABD askeri depolarına girdiği bile şüpheli. Peki o halde?”

***

Kısacası, Türkiye, 1984’ten beri ABD’nin terör saldırısı altındadır! Saldırı bugünlerde yoğunlaştırılmıştır. Şırnak’ta patlayan ve beş Mehmetçiğin şehit olmasına, dokuzunun yaralanmasına yol açan mayın da ABD ordu deposu kaynaklıdır. Maksat, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyerek içerden çökertmektir!


yeniçağ



Bu yazı 778 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Ocak 2008 Muhtırayı askerler değil, yargı verdi!
    • 25 Mayıs 2007 ABD ordusu, 5 bin ton patlayıcıyı kime verdi?
    • 24 Ocak 2007 Hrant Dink cinayetinde çok önemli iddialar!
    • 23 Ocak 2007 İsrail`e götürülen Trabzonlu gençler ve Trabzonluları hedef gösterenler!
    • 20 Ocak 2007 Hırant Dink cinayetinin zamanlaması!
    • 31 Aralık 2006 Saddam’ın idamına İran niçin seviniyor?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,170 µs