En Sıcak Konular

Fatih Berber



Fatih Berber
0 0 0000

Fenerbahçe iyi başladı(!)



2008 Avrupa şampiyonası sebebi ile kısa bir süreden sonra süper ligde ikinci sezon başladı. Zirveye oynayan takımlardan haftayı en karlı kapatan puan kaybetmesine rağmen bence Fenerbahçe oldu (!) . İlk sezonda ki maçta rakibi B.İstanbul spora yenilen Fenerbahçe ikinci maçta rakibinden bir puan almayı başararak kendini geliştirdiğini gösterdi, oysa rakipleri Sivas, Beşiktaş ve Galatasaray rakipleri ile oynadıkları ilk maçlarda da rakiplerini yenmişlerdi. Maçın 80. dakikasında Fenerbahçe kalesinde ikinci golü görünce gerek havanın soğukluğundan gerekse Fenerbahçe’nin futbolunun soğukluğundan tir tir titreyen ben, rakibi alkışlayarak türübünleri terk ettim. O yüzden maçın son 10 dakikasında Fenerbahçe’nin attığı goller rakibin ikramımıdır yoksa Fenerbahçe’nin başarışımıdır bir yorum yapamayacağım.

Zico için yapılan en büyük eleştiri her maçı aynı görmesidir. Sağolsun Zico bu maçta da eleştirilerin doğruluğunu bir kez daha ispatladı. Inter’le hangi oyun dizilişi ile oynuyor ise Alibeyköy sporla da oynadığında aynı oyun dizilişi ile oynar. Yakında Urfa sporla oynayacağı kupa maçında zaten bunu yine görürüz.

Gecen yıl UEFA kupasında ki Newcastle maçında çift ön liberoyu ilk kez kullanan Zico, o gün benim tahmin ettiğim üzere kadroyu başkanın yaptığını daha sonra kendiside itiraf etmişti.
Zico’lu Fenerbahçe’nin  o güne kadar ki en iyi futboluydu o maçta ki oyun, bunu gören Zico maalesef o yapıyı hiç bozamadı. Oynadığı büyük maçlarda bu oyun dizilişi ile başarılı olsa da, küçük maçlarda hep sıkıntı yaşadı.  Deniz ve Selçuk’un yokluğunda, oynadığı dakikalarda yan ve geriye kısa pas yapmaktan başka hüneri olmayan Kemal’e görev verdi. Zaten Alex’in yokluğunda oyun kurmakta zorlanan Fenerbahçe orta sahada doğru dürüst iki pas yapamadı. Bunları söylerken Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da üstün olan Büyükşehir’in  hakkını yememek lazım, sahaya dağılışları ve ayağa oyunları ve yardımlaşmaları zaman zaman Fenerbahçe’nin kurmak için çabaladığı baskıyı çabuk kırdı. Abdullah Avcı sezon başı birçok oyuncusunu değişmesine rağmen, kurduğu takıma iyi bir uyum getirmişti. Milli takım alt yapısında da çalışmış olan Avcı’nın Fatih Terim’den sonra milli takım için en büyük adaylardan biri olduğunu düşünüyorum.

Maçın 40. dakikasında artık gol bekleyen Fenerbahçe taraftarı, bir türlü topu rakip sahaya indiremeyen takımını ıslıklamaya başladı. Bu dakikada Edu ve Lugana uygun oyuncu bulamayınca yan toplar yaptılar bir kaç kez, arada da yanlarına yaklaşan Ali Bilgin ve Kemal ile kısa pas. Seyirci tepkisi artınca artık topu oyuna sokmuşlardı. Orta sahadan top iyi bir oyunla sola indi ve Fenerbahçe maç boyunca en güzel ataklarından birini yaptı. Bu pozisyonu görünce ister istemez 95-96 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Carlos Alberto Parreira’nın Fenerbahçe’sini  getirdi aklımıza. Parreira’nın oyun sisteminde defansta oynayan Uche ve Hög  topu orta sahaya aktarmadan önce birkaç kes yan paslarla sahasına kapanan rakibin dizilişini bozmaya çalışırlardı.  Demek ki arada farklı taktikler denemekte fayda var. Umarım Zico’da bunu bir ara anlar.

Fenerbahçe’nin fikstür avantajı olmadığı söylense de, ben bunun tam tersini düşünüyorum. Şampiyonluk yarışında ki rakipleri ile dışarıda oynayacak olması Fenerbahçe’nin lehinedir. Fenerbahçe’nin önemli maçları kazanmada bir sıkıntısı yok, rakiplerinden deplasmanda puan alarak, onların kendi evlerinde puan kaybetmesini sağlama ihtimali yüksek. Fenerbahçe’nin tek sıkıntısının zayıf rakiplerle olan maçları olduğu kesin. Bu durumu da düzeltirse Zico düzeltebilir ancak, yöntem ise çift forvet tek ön liberolu oyundur.



Bu yazı 1,968 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2008 Nefesler tutuldu, hakemin ilk düdüğü bekleniyor
    • 14 Nisan 2008 Hesaplarınıza son dakikayı da ekleyin
    • 9 Nisan 2008 Teşekkürler Fenerbahçe
    • 3 Nisan 2008 Fenerde uzlaştık
    • 31 Mart 2008 Form yoksa Forma neylesin
    • 24 Mart 2008 Fenerbahçe'ye de zirve göründü
    • 17 Mart 2008 Fenerbahçe'nin kapanma tehlikesi var
    • 11 Mart 2008 Fener Sevilla da kaldığı yerden
    • 5 Mart 2008 Diyecek lafı olan yorum yazsın
    • 28 Şubat 2008 Çiftetelli burada
    • 21 Şubat 2008 Dar alanda kısa paslaşmalar bir yere kadar
    • 17 Şubat 2008 Fener’ mi aldı Rize’mi verdi
    • 11 Şubat 2008 Arzular şelale
    • 4 Şubat 2008 Beklenen sonuç değil hak edilen sonuç oldu
    • 30 Ocak 2008 Kanatlanan Fenerbahçe
    • 24 Ocak 2008 Zico ya ve Ulusoy’a hesap verme zamanı
    • 15 Ocak 2008 Fenerbahçe iyi başladı(!)
    • 8 Ocak 2008 Ulusoy'un geri sayımı
    • 31 Aralık 2007 Ücrette profesyonel, futbolda amatör
    • 25 Aralık 2007 Basit bir oyundur futbol

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,291 µs