En Sıcak Konular

Fatih Berber



Fatih Berber
0 0 0000

Form yoksa Forma neylesin



Çok yakın ve futbol tahlillerine güvendiğim koyu Fenerbahçeli bir arkadaşım Fenerbahçe Sivas maçından sonra beni aramış ve “ bu iş burada bitmiştir, şampiyonluğumuz hayırlı olsun” demişti. Maçın 90 hatta 98 dakika olabileceğini bilen ve futbol seyircisi olduğum süreçte çok son dakika sürprizleri görmüş biri olarak arkadaşımın yorumuna her zaman olduğu gibi daha temkinli yaklaşmıştım. O maçın Fenerbahçe için şampiyonluğa giden yolda önemli adımlardan biri olduğu kesindi ama önünde daha birkaç adım vardı. Sanırım Beşiktaş maçı sondan bir önceki adım oldu. Galatasaray’ın da puan kaybetmesi Fenerbahçe’nin adımlarını hızlandırdı. Son adımında Ali Sami Yen de atılacağını tahmin etmekte zorlanmamışsınızdır. Bundan iki ay önce yazdığım bir yazımda Fenerbahçe’nin şampiyonlukta ki rakipleriyle deplasmanda oynayacak olmasının aleyhine değil lehine olduğunu, önemli maçlarda motivasyon sorunu olmadığını, rakip sahalarda kazanarak rakiplerinin de iç saha maçlarını kayıpla geçmesini sağlayacağını söylemiştim. İki senedir ligde hiçbir kritik maçı kaybetmeyen Fenerbahçe elbet bu maçları da alıp kalite farkını ortaya koyacağı kesinde. Cumartesi akşamı maçı seyreden herkesi ortak görüşü Fenerbahçe’nin istediği anda oyuna ağırlığını koyduğu oldu. Çabalayan zorlayan bir Beşiktaş, hiç stres ve telaş yapmayan kendinden emin bir Fenerbahçe vardı sahada. Elbet bunda Fenerbahçe’nin Avrupa da aldığı başarıların takıma kazandırdığı öz güvenin payı vardı. “ eğer Fenerbahçe şampiyonlar liginde guruptan çıkarsa ligde havlu atar ikisini götüremez” gibi amatör futbol düşüncesi olanlar da, aslında futbolda üst düzey maç ne kadar çok oynanırsa o oranda futbol kalitesinin arttığını belki anlamış olmuşlardır. Sevilla başarılarından sonra Fenerbahçe ligde hiç olmadığı kadar rahat maçlar kazandı üst üste. Görünen o ki, bunu ligin sonuna kadarda sürdürecek.

Son iki yılda İnönü de Fenerbahçe’ye karşı oynadığı kritik iki maçı da kaybeden Beşiktaş’ın futbol kadrosu ve oyun kalitesinin Fenerbahçe’nin çok altında kaldığı kesin. 100. yıllarının o efsane forması da çare olamıyor Beşiktaş’a. Sadece Fenerbahçe’ye karşı kullandıkları formaları son üç lig maçında işe yaramadı, sanırım artık müzeye kaldırma zamanı gelmiştir. Biri Sayın Demirören’e maçların forma tipi ile kazanılmadığını anlatması lazım. Gerçi o formaların Fenere uğurlu geldiğini düşünen ve Beşiktaş’ın her maça o forma ile çıkmasını isteyen Fenerlilerde yok değildir.

Çarşamba günü Fenerbahçe tarihinin en önemli maçına çıkacak belki de.
Rakip, yıldızları sınırsız coğrafyalarda tanınan Chelsea. Fenerbahçe bu turda başarısız olsa da hepimiz onu ayakta alkışlayacağız. Büyük başarılar belki anında gelmez, ama bu sene geleni ilerisi için umut vericidir ve de hedef büyütmek için fırsattır. Bu istikrar korunduğu sürece Avrupa da hep var olacaktır ve belli bir başarının altına düşmeyecektir. Ama Fenerbahçe bu sene Avrupa da oynadığı futbol kalitesiyle bizleri gelecek adına ümitlendirdiği gibi bu yıl içinde büyük beklentilere sevk etti. Bir tur daha hiç birimiz için sürpriz olmayacaktır. Belki Semih gibi skor 1–0 olur diyemem ama Çarşamba günü Fenerbahçe taraftarlarını ve ona inanan herkesi mutlu edecektir.



Bu yazı 1,210 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2008 Nefesler tutuldu, hakemin ilk düdüğü bekleniyor
    • 14 Nisan 2008 Hesaplarınıza son dakikayı da ekleyin
    • 9 Nisan 2008 Teşekkürler Fenerbahçe
    • 3 Nisan 2008 Fenerde uzlaştık
    • 31 Mart 2008 Form yoksa Forma neylesin
    • 24 Mart 2008 Fenerbahçe'ye de zirve göründü
    • 17 Mart 2008 Fenerbahçe'nin kapanma tehlikesi var
    • 11 Mart 2008 Fener Sevilla da kaldığı yerden
    • 5 Mart 2008 Diyecek lafı olan yorum yazsın
    • 28 Şubat 2008 Çiftetelli burada
    • 21 Şubat 2008 Dar alanda kısa paslaşmalar bir yere kadar
    • 17 Şubat 2008 Fener’ mi aldı Rize’mi verdi
    • 11 Şubat 2008 Arzular şelale
    • 4 Şubat 2008 Beklenen sonuç değil hak edilen sonuç oldu
    • 30 Ocak 2008 Kanatlanan Fenerbahçe
    • 24 Ocak 2008 Zico ya ve Ulusoy’a hesap verme zamanı
    • 15 Ocak 2008 Fenerbahçe iyi başladı(!)
    • 8 Ocak 2008 Ulusoy'un geri sayımı
    • 31 Aralık 2007 Ücrette profesyonel, futbolda amatör
    • 25 Aralık 2007 Basit bir oyundur futbol

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,237 µs