En Sıcak Konular

İyibilgi'ler olsun!



İyibilgi'ler olsun!
0 0 0000

İyi iyiyi çeker, reklam vermeye 'değer'!



1,5 yıl önce karşınıza çıktık. Tasarımımızla ve özel habercilik anlayışımızla kısa sürede Türkiye'nin "etkili" siteleri arasında yer aldık. Gerçekten "özel" bir site oluşturduk. Reklamverenin de özel, yeni ve farklı olanı fark edeceğini düşünüyoruz. Ürün ve hizmetlerini sitemizin "iyi" müşterileriyle buluşturmak isteyen firmalara yardımcı olmak için 10 "iyi" gerekçemiz var. Ne diyelim, "iyi iyiyi çeker ve iyibilgi'ye reklam vermeye değer".

1. iyibilgi.com alanında “tek”. Farklı değil “tek”. Çünkü Türkiye’de profesyonel gazeteciler tarafından yönetilen, farklı disiplinlerden 12 akademisyenin danışmanlık yaptığı başka bir haber-bilgi sitesi yok.

2. iyibilgi.com kes-kopyala haberciliği yapan bir site değil. Exclusive röportajlar, nitelikli yorum ve analizlerle, çapraz okumalarla, fütürist açılımlarla, okuyucularına “çok özel” bir mönü sunuyor. Gelecekle ilgili gerçekçi projeksiyonlar yapıyor.

3. Bu özel mönünün müşterisi de özel oluyor. iyibilgi.com, karar vericilerden, kanaat önderlerinden oluşan çok “etkin” bir okuyucu kitlesine sahip. Dolayısıyla Türkiye’yi etkileyenlerin, halkın tercihlerini yönlendirenlerin sitesi konumunda.

4. iyibilgi.com okuyucusu siteye, ne istediğini bilerek, “iyi bilgi” almak için geliyor. Çünkü sitede anlamsız foto-galeriler, sansasyonel videolar yok. Ciddi okuyucu aynı zamanda bilinçli tüketici anlamına geliyor.

5. iyibilgi.com çok sadık bir okur kitlesine sahip. Yüzde 60’ı siteyi “sürekli” takip ediyor. Bir iyibilgi okuru sitede ortalama 14 dakika kalıyor. Bu bir Türkiye rekoru.

6. iyibilgi.com 24 saatlik haber akışıyla “olanları” anında okuyucusuna duyuruyor. Bu diğer sitelerde de var. Ama olanları değil “olacakları” söylemek, Türkiye’de ve dünyada yaşanan önemli olayların “aslında”  ne anlama geldiğini, hangi olaylarla bağlantılı olduğunu ve hangi sonuçlara yol açabileceğini göstermek iyibilgi.com’un uzmanlık alanı.

7. iyibilgi.com referans alınan bir site. İnternette, ilgi ve uzmanlık alanları farklı 150 civarında site ve blog, iyibilgi’nin özel haber ve analizlerini düzenli olarak kullanıyor.

8. iyibilgi.com hiçbir büyük yayın grubuna, siyasi partiye ya da ekonomik oluşuma ait değil. Herkese eşit uzaklıkta duruyor. Bağımsız, bu yüzden bağımlı olanların yazamadığı şeyleri yazıyor.

9. iyibilgi.com tasarım olarak birbirine benzeyen haber sitelerinden farklı. Sessiz, minimalist, gözü yormayan bir görsel tarzı var. Reklâm için ayrılan yerler de sınırlı olduğu için, reklâm bu sessizlik içinde kendi sesini duyurabiliyor ve etkili oluyor.

10. Hepsinden önemlisi iyibilgi.com iyinin, iyiliğin yanında olmak için var. Güdümlü füze misali dolaşıma salınan ham bilgiyi işleyip “iyi”leştiriyor, okuyucuların fayda eksenli kullanımına hazır hale getiriyor. Bunları yaparken de bir tek kriteri var: Türkiye’nin ve bu coğrafyada yaşayan “herkesin” iyiliği…



Bu yazı 3,173 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 17 Temmuz 2008 Onarım ve normalleşme günleri başlıyor
    • 1 Temmuz 2008 Gerçek tehlike hangisi: Şimdi mi sonra mı?
    • 7 Mayıs 2008 İyi iyiyi çeker, reklam vermeye 'değer'!
    • 23 Nisan 2008 İyibilgi’nin çocuk hali!
    • 17 Nisan 2008 Kesip yapıştırmıyoruz, kesip altına bakıyoruz!
    • 1 Nisan 2008 “Sadık” okuyucularımızın tehditleri!
    • 26 Mart 2008 İyibilgi, internet haberciliğinin Newsweek’idir!

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,694 µs