En Sıcak Konular

İsmail Küçükkaya


İsmail Küçükkaya
0 0 0000

Ahmet Hakan’ın Baykal aşkı



Deniz Baykal’ın konuk olduğu Tarafsız Bölge’den size çok ilginç, eğlenceli ve hatta bazılarını çok önemli bulduğum notlar aktarayım.

Daha önce de dikkatimi çekmişti, Deniz Bey ve Ahmet Hakan arasında samimi bir ilişki var. Bu sahicilik ister istemez yayına ve reklam aralarındaki espri ve diyaloglara da yansıyor.

Hikmet Çetinkaya tam programın başlamasına dakikalar kala, “Ahmet, bu sendeki Baykal aşkı nereden geliyor?” diye takılınca ben atıldım ve “Kaç defadır görüyorum, Deniz Bey’de de derin bir Ahmet Hakan sevgisi var” dedim, gülüştük. Bu diyaloğu aynen Baykal’a aktardım o da bana şu güzel değerlendirmeyi yaptı:

“Bende çarşaf açılımı var, Ahmet’te modernlik açılımı. İkimiz birbirimize doğru ilerliyoruz.”

Hoş değil mi?

Bu konunun üzerinde daha önceden de düşünmüştüm. Deniz Bey ve Ahmet Hakan “birbirlerinin dünyalarına dokunuyorlar, birbirlerini anlıyorlar. Adeta birinin geçmişi diğerinin bugünüyle çakışıyor. İkisi de içinde oldukları dünya görüşü ve ideolojilerin kalıplarını esnetip, dogmaları sarsan kimlikler olarak ortak bir dil kullanıyorlar. Tabuları yıkma cesareti gibi bir ortak paydada buluşuyorlar.”

Baykal, Ahmet Hakan’ın önerdiği kitabı almış

Baykal, reklam arasında Ahmet Hakan’a “kitabı hemen aldım, okumaya başladım” dedi. Hani Ahmet geçenlerde Baykal’a, İsmail Kara’nın “Cumhuriyet Türkiyesi’nde Bir Mesele Olarak İslam” kitabını önermişti. Yayın sonrasındaki yemekte konuyu yine bu noktaya getirdim ve şöyle dedim:

“Ahmet Hakan daha önce de Akif Beki’ye bir kitap önermişti. Ahmet, 6 Eylül 2007’deki yazısında Akif’e, Mükerrem Sarol’un “Bilinmeyen Menderes” kitabını okumasını tavsiye etmişti. Basın-iktidar ilişkileri konusunda benim de çok önemsediğim bu kitapla ilgili olarak Ahmet, yazısının sonuna “Akif Beki’nin bu kitaba sahip olması için biraz sahaf dolaşması gerekir. Çünkü kitabın yeni baskısı maalesef yok” diye not düşmüştü. Ben de okumaya, özellikle dil çalışmalarına ve tarihe meraklı olduğunu bildiğim arkadaşım Akif Beki’ye o tarihte bu kitabı hediye etmiştim. Deniz Bey’le sohbetimizde bu konuyu da gündeme getirdim, böylelikle medya-iktidar ilişkileri konusundaki sohbetimizi derinleştirdik.

Deniz Bey’in Fehmi Koru korkusu

Baykal, dün tıpkı Başbakan Erdoğan gibi Mevlana törenlerine katılmak üzere Konya’ya gitti. Yayın akşamı bu konunun üzerinde ısrarla durmak istiyordu. Yeni yaklaşımları nedeniyle Konya gezisinin çok daha anlamlı hale geleceğini düşünüyor olmalı. Mevlana törenleri için üçüncü kez gidiyormuş. Hatırlıyorum, geçen yılki Konya konuşması cidden çok iyiydi. Öğrendik ki metni kendisi hazırlamış. “Yarına da hazırlanacağım ama bir kâbusum var: Fehmi Koru” deyince şaşırdık, nedenini anlamaya çalıştık. “Mevlana aynı Mevlana, ben aynı Deniz Baykal’ım, geçen yılki konuşmadan yararlanmak istiyorum ama bunu yaparsam Fehmi Koru hemen intihal yaptığımı yazar.” Yine gülüşmeler...

Hatırlarsınız, Fehmi Koru daha önce Emin Çölaşan’ın her yıl Kubilay’ın şehit edilmesiyle ilgili aynı yazıları kullanmasını eleştirmişti. Baykal bunu espri olarak gündeme getiriyordu. Sorduk, bütün konuşma metinlerini kendisi hazırlarmış. “Aslında yazılı metinden çok fazla konuşma yapmam ama Mevlana töreni gibi konularda yazılı metin üzerinden gitmeyi tercih ediyorum” dedi.

Deniz Bey çarşaflı kadınlara rozet takmasıyla başlayan gelişmelerle ilgili tartışmalardan memnun. “Toplumda zannettiğimizden çok daha derin bir saflaşma varmış, onu gördüm” dedi. ‘Açılım’ yerine ‘Girişim’ demeyi uygun görse de sık sık çarşaf açılımı ifadesini kullandı. “Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişi görüntüsünden sonra televizyonlarda en fazla çarşaflı kadınlara CHP rozeti taktığımız görüntüler yayımlandı” derken keyifliydi. Gece bittiğinde Deniz Bey, Ahmet Hakan ve ben İstanbul’da bir yemekte buluşma konusunda sözleştik. Sessiz ve sakin bir yerde...
 
akşam



Bu yazı 1,089 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 12 Haziran 2012 ABD denklemin neresinde?
    • 27 Nisan 2012 Siyaset neden dine tutuldu?
    • 11 Nisan 2012 İşte baş döndüren Suriye diplomasisi
    • 1 Nisan 2012 Türk futbolunu kurtarma paketi
    • 5 Mart 2012 İşte önümüzdeki 6 ayın yol haritası: Başbakan'ın 'tek devlet' stratejisi
    • 13 Şubat 2012 Oslo üzerinden MİT krizi analizi...
    • 6 Şubat 2012 Kimlerin uzun tutukluluğu bitiyor?
    • 21 Kasım 2011 Türkiye bölünür mü büyür mü?
    • 23 Mayıs 2011 MHP neden hedef tahtasında?
    • 18 Nisan 2011 'Doğu Çözümü'
    • 11 Nisan 2011 Başbakan'ın liste stratejisi
    • 17 Mart 2011 Başbakan'dan 'askerle diyalog' yorumu: 'Çok yakın çalışıyoruz'
    • 28 Şubat 2011 Erbakan'dan sonra Türk siyaseti
    • 21 Şubat 2011 Seçimin sürprizi ne olabilir?
    • 4 Şubat 2011 Başbakan Erdoğan'ın planı
    • 5 Ocak 2011 2011'de nasıl bir MHP?
    • 22 Kasım 2010 CHP ile MHP arasını açmalı
    • 13 Ekim 2010 Sarı Lacivert'in Doğu açılımı
    • 16 Ağustos 2010 Şehitlerimiz ve referandum...
    • 13 Mayıs 2010 Operasyona açık siyaset

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,282 µs