Haddini bil gözaltına alınırsın' | " /> Haddini bil gözaltına alınırsın' | "/>

En Sıcak Konular

'Haddini bil gözaltına alınırsın'

4 Aralık 2008 14:46 tsi
'Haddini bil gözaltına alınırsın' JİTEM tarafından infaz edilen Özden Albay'ın, günlüğündeki notlar ve cinayetteki sis perdesini dağıtan ayrıntılar...

Kayıtlarda ‘PKK şehit etti’ denilen Albay Özden’in eşi Tomris Özden: Rıdvan’a otopsi yapılmasını isteyince DYP’li Mehmet Gölhan ‘Haddini bil gözaltına alınırsın. Cenazeye bile gidemezsin’ dedi.

Albay Özden Cinayeti Yazı Dizisi / İkinci Bölüm

MARDİN İl Jandarma Alay Komutanı iken ‘PKK şehit etti’ denilen Albay Rıdvan Özden’in eşi Tomris Özden’in yaptığı çarpıcı açıklamalar devam ediyor. 12 yıldır eşinin gerçek katillerinin bulunması için mücadele eden Özden, eşine otopsi istediği için kendisini dönemin Milli Savunma Bakanı Mehmet Gölhan’ın tehdit ettiğini iddia etti. Tomris Özden, eşiyle arasının açık olduğu iddialarına da sert cevap verdi.

TEK SUÇUM OTOPSİ İSTEMEK

EŞİ Albay Rıdvan Özden’in öldürülmesinin ardından otopsi yapılması için bugüne dek yetkili mercilere 8-9 kez başvurduğunu ve gerekli cevabı alamadığını anlatan Tomris Özden ‘Başvurularıma rağmen otopsi yapmadılar. Eşimin ölmünden sonra otopsi için mücadele ederken, ‘Otopsi yapılmazsa bildiğim tüm pislikleri anlatırım’ diye medyaya açıklama yaptım. Açıklamamın ardından dönemin DYP’li Savunma Bakanı Mehmet Gölhan beni arayarak tehdit etti’ dedi. Özden otopsi konusundaki ısrarı nedeniyle politikacılar ve askerlerden gelen tehditleri şöyle anlattı:

CENAZEYE BİLE GİDEMEZSİN

BEN medyaya konuşunca dönemin DYP’li Savunma Bakanı Mehmet Gölhan beni arayarak ‘Haddini bil gözaltına alınırsın. Hiç cenazeye bile gidemezsin’ diye tehdit savurdu. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan komutanın adı ile ilintili bana mesajlar gelmeye başladı. ‘Haddini bil. Otur yerinde. Şehit paranı aldın ne oluyor. Hakkında tahkikat açacağız’ dediler.

EBU SÜFYAN’I KOVDUM

ALBAY Özden’i öldürmeye azmettiren kişi olarak gösterilen Ebu Süfyan kod isimli kişinin gerçek kimliğini hala bilmediğini anlatan Tomris Özden ‘Eşim ölmeden 10 gün önce beni aradı. ‘Burada kim var biliyor musun. Urfa’da sen bankacıyken bak bu evleneceğim kadın dediğim arkadaşım yanımda’ dedi. Bu kişinin adının Ebu Süfyan olduğunu bilmiyordum. Ölümünden sonra ise Ebu Süfyan, ‘Çok yakın arkadaştık’ diyerek ortaya çıktı, evimden çıkmaz oldu. Defterine kızım bakmış. İçerisinde üst düzey askerlerin isimleri ve telefon numaraları vardı korktuk. Ben de rahatsız olup kendisini kovdum. O adam bizim evimize birileri tarafından yollandı. O dönem Susurluk vardı. Susurluk, Ergenekon ardından PKK’ diye konuştu.

ÇİLLER’İN EMANETİ KATLİAMCI

TOMRİS Özden, eşi Kuşadası’nda görev yaparken, Bahçelievler Katliamı ve Kemal Türkler cinayeti zanlısı, Ünal Osman Ağanoğlu’nun jandarma korumasında saklandığını da öne sürüyor. Özden ‘Güzel Çamlı Köyü Jandarma Tabur Kampı’ndayken Bahçelievler sanığı Ünal alt katımızda yaşıyordu. Ünal’ın, Tansu Çiller’in emaneti olarak yollandığı anlatılıyordu. Çiller, ‘Milli Park’ın işletmesini ona verin’ demiş. Herkes ondan korkuyordu. ‘Muhammed’ adıyla tanınıyordu ve oraların efesiydi. Olaylardan sonra ‘Git buradan, yoksa öleceksin’ diyerek beni tehdit eden kişinin de o olduğunu düşünüyorum’ diyor.

Acı çekiyorum gördüklerim kabus!

TOMRİS Özden’in Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e teslim ettiği eşi Albay Rıdvan Özden’e ait günlükte PKK sorunu ve sınır korumasıyla ilgili ilginç tespitler dikkat çekti. Albay Özden günlüğüne, 29 Haziran 1993 günü Irak’ın Suriye ile olan sınırını gezdiğini belirterek ‘Mevcut olan askeri birliklerin sadece kendi emniyetleri dışında, bölgeyi kontrol etmek, denetlemek gibi faaliyetlerde bulunmadıklarını hissettim’ diye not düşmüş.

GÜVENİLMEZ EV SAHİPLERİ

ÖZDEN’İN günlüğündeki bir başka dikkat çekici notta da ‘Yabancı bir toprakta güvenilmez ev sahiplerine teslim ediyorsunuz. (...) Yakın veya uzak emniyetimiz bizim dışımızda sağlanacak buyruldu. Törelerini, dillerini, amaçlarını bilmediğimiz bir topluluğun içinde, hem de yetersiz sayıda personelle nasıl bir emniyet önlemleri alınabilir? Yemeğimizi onlar temin edecek, uyurken onlar koruyacaklar. Bir tarafa gidecek olsak önceden bilgi vereceğiz. (...) Kendi kendimize yapabileceğimiz pek birşey yok’ diyor.

aktif haber

İlgili haber;

Ergenekoncu olmayınca öldürdüler! Birinci Bölüm




Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs