En Sıcak Konular

Talat, Olli Rehn'le görüştü

0 0 0000 00:00 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn'le Brüksel'de bir araya geldi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşme öncesinde Talat'la birlikte AB bayrağı önünde fotoğraf çekilmesine izin veren Rehn, “Basın üzerindeki izolasyonlar kaktı. Şimdi ekonomik izolasyonların kalkması için çalışıyoruz” dedi.

Görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, “Türkiye, AB üyelik sürecinde kendisine dayatılan haksız engelleri aşabilmek için iyi ve doğru bir öneri yaptı” dedi.

Türkiye'nin önerisinin aynı zamanda KKTC üzerindeki izolasyonların en azından kısmen ortadan kaldırılmasını içerdiğini belirten Talat, bu girişimin gereken karşılığı bulması halinde Kıbrıs'ta çözümün kolaylaşacağını dile getirdi.
Talat, Türkiye'nin AB'ye önerisini sunarken KKTC ile “konuştuğunu” bildirdi.

Cumhurbaşkanı Talat, Rehn'le görüşmesinde Türkiye'nin önerisini genel olarak değerlendirdiklerini anlatarak “Net bir yaklaşımları yok. Bunu ortaya koymuyorlar” dedi.

Hollanda ziyaretini de değerlendiren Talat, “Çok faydalı oldu. Posizyonumuzu ortaya koyduk. Üniversitelerimizin sıkıntılarını biliyorsunuz. Dünyada eğitim ambargosu altındaki tek ülkeyiz. Bunları dile getirdik” şeklinde konuştu.
Holanda Dışişleri Bakanı Bernard Bot'la görüşmesinin “sembolik önemine” dikkati çeken Talat, şunları söyledi:
“Hatırlarsanız sayın Bot Kıbrıs ziyaretinde bizimle görüşmek istemişti. Rum tarafı, beni makamımda ziyaret etmesi halinde, Kıbrıs Rum kesiminde hiçbir resmi temasta bulunamayacağı şeklinde Bot'u tehdit etmişti. Sayın Bot'la görüşmemiz biliyorsunuz onların davetiyle gerçekleşti. Bu açıkça söylenmese bile Rumlar'ın tutumuna bir cevaptır.”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) dün Arestis davasında aldığı kararı da değerlendiren Talat, “Bu çok önemli bir karar. Biz mülkiyet sorununu her zaman bütüncül çözümün parçası görsek de Taşınmaz Mal Komisyonunu acil olarak başvuruda bulunmak isteyenler için oluşturmuştuk. Bu karar doğru yol izlediğimizi gösteriyor” dedi.

 
 
Hurriyet



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs