En Sıcak Konular

İzmir'in suyunda yine arsenik çıktı

5 Aralık 2008 12:43 tsi
İzmir'de çeşitli semtlerdeki 20 noktadan alınan su örneklerinde yapılan analiz sonuçlarına göre, 15 noktadaki arsenik miktarının sınır değer olan 10 mikrogramın üzerinde çıktığı tespit edildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Aralıkta Balçova, Bayraklı, Karabağlar, Karşıyaka, Buca, Bornova, Menemen, Narlıdere, Güzelbahçe, Çiğli, Gaziemir, Konak ve Menderes ilçelerinin çeşitli semtlerinden su örneği alındı.

Yapılan analizlerde 20 noktadan 15'inde arsenik miktarının sınırı değer olan 10 mikrogramın üzerinde olduğu tespit edilirken, en yüksek arsenik miktarı, 45 mikrogram ile Bayraklı ilçesindeki Hasan Uysal Caddesi'nde belirlendi. Burayı 44 mikrogram ile Konak Alsancak Hocazade Camisi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Caddesi ve Şemikler'den alınan örnekler izledi.

Analiz sonucunda arsenik miktarı açısından sınır değerin aşıldığı, diğer yerler ise 43 mikrogram ile Çiğli ve Alsancak, 42 mikrogram ile Bostanlı, 41 mikrogram ile Bornova İtfaiye Çeşmesi ve Örnekköy, 39 mikrogram ile Egekent-2, 28.1 mikrogram ile Narlıdere, 27 mikrogram ile Balçova Hüseyin Öğütçen Caddesi, 20.7 mikrogram ile Güzelbahçe, 17 ve 12.5 mikrogram değerlerle Hatay 237 Sokak ve Hatay İnönü Caddesi oldu.

Arsenik değerleri ölçüm yapılan 5 noktada, sınır değerlerin altında çıktı. Buna göre, Bornova Pınarbaşı İZSU Pompa İstasyonu, Buca Erdem Caddesi, Gaziemir Önder Caddesi, Karabağlar 4012 Sokak ve Menderes Görece'de sudaki arsenik miktarı 2 mikrogramın altında ölçüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şebeke suyundaki arsenik oranının sınır değerler üzerinde çıkmasıyla, önce kuraklık kaynaklı arsenik oranı yüksek olduğu anlaşılan Göksu ve Sarıkız su kuyularını kapatmış, ancak kesintilerin gündeme gelmesiyle, vatandaşın talebi üzerine yeniden bu kuyulardan kente su verilmeye başlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, şebeke suyunun içilmemesi ve gıda bileşeni olarak kullanılmaması yönünde vatandaşı uyarmıştı.

star



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,169 µs