ortak çağrı | " /> ortak çağrı | "/>

En Sıcak Konular

Gül, Zerdari ve Karzai'den ortak çağrı

5 Aralık 2008 19:11 tsi
Gül, Zerdari ve Karzai'den ortak çağrı 

İstanbul'da biraraya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan'dan Karzari ve Pakistan'dan Zerdari'nin katıldığı toplantı sonrasında ortak açıklama yaptılar.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye'ye gelen Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ortak bir basın toplantısı ile zirveyi tamamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, üçlü zirve sonrası düzenlenen basın toplantısında ele alınan konuları şöyle açıkladı:

Türkiye, Afganistan ve Pakistan arasında tarihden gelen ortak kültürleri vardır. Bu çerçeve içinde bugün tekrar bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Bu konu ile ilgili ilk toplantıyı 2007 yılında Ankara'da yapılmıştı. Toplantıyla ilgili ortak açıklama ve çerçeve işbirliği anlaşması üzerinde duruldu. Gerek ülkeler arası yapılan görüşmeler ve üç ülke birarada yaptığı görüşme çok faydalı geçmiştir. Bu görüşmelerde bölgemizle siyasi güvenlik ve ekonomik konular ele alınmıştır.

Özellikle terörle mücadeleye karşı işbirliğine verdiğimiz önemi ortaya koyduk. Geçtiğimiz günlerde Mumbai'de meydana gelen terörizm saldırısını kınadık. Üç ülkenin yetkilileri yakında toplantılar yapacak. Eğitim dahil askeri işbirliği imkanları, uyuşturucuya karşı işbirliği yapılacak. TOBB başkanlığında üç ülkenin ticaret ve sanayi odaları düzenli çalışmalar yapacaklar. Dışişleri Müsteşarları ile üçlü bir grup oluşturlmuş güven artırıcı alanda çalışmalar yapılacaktır.  bizler kendi bölgemizle ilgili sorunlara karşı ortak çaba harcayacağız. Bugün burda iyi niyet beyanlarının yanı sıra üç ülke kurumları arasında ortak çalışma üzerinde uzlaşaya varılmıştır. Bu toplantıdan hepimiz memnuniyetle ayrılıyoruz. 2009 yılında birçok toplantı ile de bu süreç devam edecektir. Ben değerli Cumhurbaşkanlarına davetimi kabul edip geldikleri için teşekkür ediyorum.

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:

Hindistan'daki patlamalarla ilgili Pakistan ve Afganistan kaynaklarından saldırı gerçekleştirildiği iddiaları var sorusuna karşı bu konuda soruşturmalar sürüyor. Araştırma sonucunda tabloyu daha net göreceğiz.

Türkiye'nin Hindistan'daki saldırılarla ilgili aracılık görevi üstlenebilirmi sorusuna ise Üç başkan bu konuda aynı işbirliği içinde. Soruşturmalar sona erdiğinde daha sağlıklı veriler elde etmiş olacağız.

haber7

 



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs