En Sıcak Konular

Avrupa'dan Yüksekova çıkarması

5 Aralık 2008 22:10 tsi
İngiltere, Almanya ve Danimarka büyükelçiliklerinde görevli 3 kişiden oluşan bir heyet, Hakkari Yüksekova'yı ziyaret eti. Ziyarette PKK ile DTP bağlantısı gündeme geldi.

Birleşik Krallık 2. Katibi Philippa Saunders, Almanya 1. Katibi Katrin Buchholz ve Danimarka Müsteşarı Soren Jacobsen'den oluşan heyet üyeleri, ilk olarak öğlen saatlerinde Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Heyetin tercümanlığını yapan İnal Öz, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari'nin ardından Yüksekova ilçesini de ziyaret ederek, son zamanlarda bölgede yaşanan sorunları, sosyo-ekonomik gelişmeleri, insan hakları ve Kürt sorunu ile ilgili tespitleri yapmak için bölgeye geldiklerini belirtti.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Danimarka Müsteşarı Soren Jacobsen, daha önce Türkiye'deki birçok ili ziyaret ettiklerini, bu defa Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sosyal kalkınma, insan hakları, Kürt sorunu ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yerinde tespit yapmak üzere geldiklerini belirtti. Ardından bir konuşma yapan Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, Yüksekova halkı adına heyetin gelişinden mutluluk duyduklarını belirterek, "Kendilerinin bölgemizi düşünerek gelmeleri, bölgenin stratejisi ve dışarıdan bir gözlem yapılması açısından önemlidir" dedi.

Danimarka Müsteşarı Soren Jacobsen, gezi boyunca bütün anlatılanları not aldıklarını, DTP, hükümet ve asker arasındaki gerginliği hissettiklerini belirterek, "Bu gerginliğin gün geçtikçe daha da arttığına şüphe yok. Bizim bakış açımıza göre DTP'nin kendisi ile PKK arasında mesafe bırakmasında fayda var. Parlamentoda DTP ve PKK bağlantıları dile getiriliyor ve bu konu tartışılıyor. Bize göre DTP ile PKK arasına mesafe bırakılırsa gerginlik azalır. Diğer yandan var olan bir AB kriterleri süreci var.
Bahsini ettiğim mesafe bu konu açısından da önemlidir" dedi.

Toplantı sonrası heyet üyeleri DTP İlçe Başkanı A. Vahit Şahinoğlu ve Yüksekovalı bir grup genç ile ilçede bulunan bir restorantta bir araya geldi. Buradaki görüşmelerde toplumsal olayların, bölgenin sosyo ekonomik durumunun, insan hakları konularının ve Kürt sorununun ele alındığı öğrenildi. Burada yapılan toplantı ve yemeğin ardından heyet İlçe Emniyet Müdürü ile görüşmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne geçti.

Heyetin Yüksekova'daki temaslarının ardından Van'a geçecekleri bildirildi.

haber7

 




Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs