Güney Kanada vatandaşı oldu! | " /> Güney Kanada vatandaşı oldu! | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney Kanada vatandaşı oldu!

6 Aralık 2008 09:45 tsi
Tuncay Güney Kanada vatandaşı oldu! Kanada, Tuncay Güney'in iltica başvurusunu kabul etti! Nuh Gönültaş'ın haberi...

Şimdi yeni bir haber: Kanada hükümeti Ergenekon'un karakutusu Tuncay Güney'in iltica başvurusunu kabul etti. Bu şu anlama geliyor: Tuncay Güney artık iltica adayı değil.

İltica başvurusu kabul edildi. O artık bir sığınmacı. Türkiye dışında istediği ülkeye gidebilir, pasaportunu geri alabilir.

Kanada hükümeti Tuncay Güney gibi geçmişi karışıkların iltica başvurularını kabul etmeden önce 5 yıl süründürüyor. Türkiye'deki Ergenekon davası sebebiyle Güney hakkında çıkan haberler ve yazılar Güney'in iltica başvurusunun erken kabul edilmesine yol açtı. Şimdi... Perşembe'den kaldığımız yerden Güney'in hikayesine devam edelim: Tuncay'ın hayatında annesinden sonraki en önemli kadın Melis.

Melis Ermeni olduğunu iddia ediyor. Oysa İzmirli ve Ermeni değil. Güneyle 1.5 yıl aynı evi paylaşmasına rağmen cinsel ilişki kurmamış. Halbuki Melis, Toronto'da elliden fazla erkek arkadaş değiştirmiş bir kız. Tuncay, hemşire olan evlendiği kız Rabia ile de fazla vücut ve doku uyumu sağlayamamış, adeta zorla aynı yatağı paylaşmışlar. Eşinin fotosunu ve mektuplarını görmüş bir arkadaşı Güney'in bu kızla neden anlaşamadığını anlayamamış!

 Melis halen Toronto'da yaşıyor ve Güney'in tüm sırlarına vakıf ender isimlerden biri.

Güney'in gerçekten Yahudi olduğuna, rabbi (haham yardımcısı) olarak çalıştığı kurumun ciddiyetine inanan yok. Ne o, ne de Jacob House adlı kuruluş, Toronto'daki Yahudi Cemaatleri Federasyonu'na (UJAFED) veya Toronto Rabbiler Komitesi'ne kayıtlı. Zaten bu kuruluşun aslen bir sinagog olmadığını Güney de kabul ediyor.

ABD'de ve Kanada'da pek çok örneğine rastlanan, insanlara dil eğitimi verilen, spor, kültürel faaliyetler vs. yapılan bir tür sosyal merkez burası. Ancak Güney verdiği röportajlarda hem sözleriyle hem görüntüsüyle Yahudi olduğuna vurgu yapıyor. Güney'in eski bir ev arkadaşına göre "Güney'in çalıştığı sinagog görünümündeki bu oluşumu, onu Kanada'da çalışıyor gösterebilmek için Yahudi avukatı kurdu."

Lise 1'i bile yarı yılında terk eden Güney'in hahamlık okulu okumadığı açık. Çalıştığı sinagogun on beşi geçmeyen özel bir cemaati var. İngilizcesi ve İbranicesi olmayan Güney, sadece Cumartesi günleri yapılan ayinde eline verilen kağıtta yazılanları okuyor. 'Şaşırmıyor musun' diye soranlara, 'idare ediyoruz' diyor. Orijinali rabi olan, Amerikalıların rabay dedikleri haham yardımcılığı için ilahiyat fakültesi bitirmek gerekiyor. Güney geçtiğimiz yıl Basur ameliyatı için acilen hastaneye kaldırıldığında kimse aramamış.

Bugün



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,670 µs