En Sıcak Konular

Ergenekon şemasının üzeri neden kapalı?

6 Aralık 2008 11:10 tsi
Ergenekon şemasının üzeri neden kapalı? Ergenekon sanığı Doğu Perinçek Zekeriya Öz'e neden yüklendi?

Ergenekon davasının 27’nci duruşmasına İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in iddiaları damgasını vurdu. MİT tarafından mahkemeye üzeri açık biçimde gönderilen Ergenekon şemasının açıklanması gerektiğini söyleyen Perinçek, “Toplumda korku yaratmak için mahkeme bunu bilerek açmıyor” dedi. Perinçek MİT’in Tuncay Güney’in ifadelerine dayandırarak hazırladığı Ergenekon şemasının açıklanmasını talep etti.

İstanbul Başsavcılığı’nın Zekeriya Öz imzalı yazısında hakkında soruşturma yapılan kişilerin isimlerinin deşifre olma ihtimali nedeniyle gönderilmediğini belirten Perinçek, “İsimler açığa çıkmıştır. Çünkü MİT şemayı Tuncay Güney’in anlatımlarına ve ondan elde edilen belgelere dayanarak yaptığını belirtiyor. Bütün bu belgeler dava dosyasında var. Kaldı ki MİT şemayı, soruşturmaya açık olarak yollamış 69 ismi belirtmiş. Şema bir devlet sırrı değil” diye konuştu. Perinçek şemanın merkezindeki isimleri ise şöyle sıraladı: “Eski Genelkurmay Başkanları Org. İsmail Hakkı Karadayı, Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, Org. Necip Torumtay, Jandarma Eski Genel Komutanları Org. Eşref Bitlis, Org. Teoman Koman, Org. Rasim Betir, Jandarma Eski Hareket Komutanlığı Daire Başkanı Tümg. Osman Özbek, 1. Ordu Eski Komutanı Tümg. Nejat Müldür.”

Ergenekon şemasının üzerinin terör yaratmak için kapatıldığını dile getiren Perinçek, şöyle devam devam etti: “MİT şemayı açık yolluyor fakat Zekeriya Öz kapatıyor. Çünkü şema açıldığı anda dahil olduğu tertip açığa çıkacaktır. İkincisi şemada 69 isim var 11 isim belli, 58 isim kapalı. Bu 58 kapalı isimle, 58 bin seçkin insana, her sabah kapıyı sütçü mü çalıyor kaygısı yaratılıyor.”

Vatan



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,636 µs