En Sıcak Konular

AK Parti İslamcı bir parti değildir

6 Aralık 2008 16:27 tsi
Egemen Bağış, ''Kaygı Verici Tayyip Erdoğan'' başlığıyla yayımlanan makaleye ilişkin tekzip gönderdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''Hiç kimse, Batı'nın müttefiki olan Türkiye'nin güvenilirliğini sorgulamaya cüret edemez'' dedi.

Egemen Bağış, ''The Economist'' dergisine, ''Kaygı Verici Tayyip Erdoğan'' başlığıyla yayımlanan makaleye ilişkin tekzip gönderdi.

Tekzip metninde, makalenin tamamen gerçeklerle tezat oluşturduğunu vurgulayan Bağış, ''Hiç kimse, Batı'nın müttefiki olan Türkiye'nin güvenilirliğini sorgulamaya cüret edemez. Türkiye ile ABD'nin ilişkileri uzun süreli bir stratejik ortaklığa dayanmaktadır. Yarım asırdan fazla bir zamandır, Türkiye ve ABD, müşterek değerler ve karşılıklı güvene dayalı gittikçe güçlenen bir ortaklıktan yararlanmaktadır'' ifadelerine yer verdi.

Makalede, Başbakan Erdoğan'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için toplamda 12 milyar dolarlık yatırımını içeren Kürt sorunuyla ilgili yeni açılımından söz edilmediğini anlatan Bağış, Hükümetin GAP'ı tamamlamak için büyük bir ekonomik paket beyan ettiğini kaydetti.

Ekonomik kalkınma programlarıyla birlikte AK Parti'nin kendini demokratik reformları devam ettirmeye adadığını belirten Bağış, TRT'nin 1 Ocakta Kürtçe yayına başlayacağına dikkati çekti.

Egemen Bağış, gönderdiği tekzip metninde şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan Erdoğan ve AK Parti, Türkiye'de insanların, AB reformlarına, küresel entegrasyona ve demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, refah ve mesuliyete olan inancını temsil etmektedir. AK Parti Türkiye tarihinin en yenilikçi, reformcu ve en liberal hükümetidir. AK Parti, bireysel özgürlüklerin herkes tarafından saygı gördüğü ve bütün yurttaşların gelişmiş demokrasiden yararlandığı Türkiye'nin modern yüzünü temsil etmektedir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasındaki görüşmeyle ilgili sorumsuzca dedikodulara dayanan ön yargılı görüş gerçeği yansıtmamaktadır ve okuyucuları yanlış bilgilendirmektedir.

Son olarak, ancak bir o kadar önemli olan konu, AK Parti'yi İslamcı olarak etiketlendirmek asılsız bir sınıflandırmanın göstergesidir. AK Parti İslamcı değildir, siyasi spektrumun merkezinde, merkezci muhafazakâr demokrat bir siyasi partidir.

Yukarıda belirttiğim noktaların, yayınınızın tarafsızlığını korumak adına önemli olduğuna ve bahsi geçen makalenin düzeltilerek yayımlanması gerektiğine inanmaktayım.''

HaberAktüel



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    25,464 µs