taşeronlara yıkacaklar! | " /> taşeronlara yıkacaklar! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'u taşeronlara yıkacaklar!

7 Aralık 2008 09:17 tsi
Ergenekon'u taşeronlara yıkacaklar!  İşte Sarp Kuray'dan çarpıcı açıklamalar...

9 Mart 1971'de 'devrimci' grubun liderlerinden olan Sarp Kuray, kendi hikayeleri ışığında Ergenekon'a ışık tutuyor. Benzerlikleri 'fotokopi' olarak niteleyen Kuray'a göre senaryo aynı, sadece aktörler ve dinamikler şartlara göre yeniden ayarlanmış. İşte Sarp Kuray'dan çarpıcı açıklamalar...

"Esasında büyük hizmet yaptım ben. Kendi yanlışımızdan başlayan insanım. Verdiğim kurgu fotokopidir. Gene kriminal bir grup var ortada, gene onun üstüne yıkacaklar. Arkada gene paşalar var. Yani bizdekinin fotokopisi gibi." Diyor.

Kuray, 'Tarih tekerrürden ibaret mi yani? Sorusuna şu cevabı veriyor: "Tabii. Ancak altta el atılmış potansiyel değişik. 9 Mart'ta bizi nasıl kriminal hâle getirip mahkemelerin önüne atmışlarsa burada da bir grubu kriminal hâle düşürüp aynen atmışlardır. Ha, biz tabii fikrî düzeyde siyaset felsefesi olarak bunlarla asla yan yana gelmeyiz ama kurgu aynı kurgudur. Komutanlarla olan temas aynı. Konjonktüre göre o gün bu ittifakı devrimcilerle yapmışlardır. Bugün de kendilerine ulusalcı diyen güçlerle yapmışlardır; ama sonuç bizim dönemimizdeki gibi olmuştur. Orada da kriminal insanlar yani birtakım suçlara bulaştığı iddia edilen insanlar vardır. Genelkurmay başkanının emri ile bir kolordu komutanı hapishanede iki tane paşayı ziyaret etmektedir, diğerlerini ziyaret etmemektedir. Zaten bu işte kimin kurban edildiği ortadadır. Bellidir.

9 Mart 1971'de beklenen darbe gerçekleşmeyince 12 Mart karşı darbesi ile karşı karşıya kalınır. O zaman 9 Mart'a karışanların çoğu, zamanın komuta kademesi hariç, hapse atılır. Sarp Kuray da bu komuta kademesi ile irtibatlarını sağlayan ve esasında kendilerini bu işe inandırmış 'taşeron' olarak adlandırdıklarından 27 Mayısçı Numan Esin ile aynı cezaevine düşer. Ve Numan Esin cezaevinde Sarp Kuray'a yukarıdaki fıkradaki gibi bir cümleyi itiraf eder. Kuray bunu şöyle anlatıyor bugün: "Toplumcu, milliyetçi MHP içindeki bir kanatla devrimcileri çatıştırma stratejisi yerine birlikte hareket etme stratejisini düzenlese idik" dedi, ben yapıştım yakasına. Bunların hepsi de 14'ler kadrosu. Yukarıda birliktelik var, aşağıda da ortam yaratma anlamında bir çatışma politikası..."

Kuray, "9 Mart olsaydı 3 milyon insan öldürülecekti." diyen dönemin ünlü savcısı Baki Tuğ'un söylediklerini yalanlarken, bir yandan da 9 Martçıların Devrim Muhafızları Gücü adıyla bir güç oluşturacaklarını da itiraf ediyor. Başında, yakında vefat eden İrfan Solmazer'in yer alacağı, Sarp Kuray'ın da onun yardımcılığına getirileceği devrimi muhafaza örgütü, devrimin zinde güçlerinden biri olacaktı.

Sarp Kuray, Yassıada davalarının başsavcısı, dayısı Altay Ömer Egesel'in darbecilerle işbirliği iddialarına ise destek veriyor. 12 Aralık 1968'de Silahlı Kuvvetler içinde oluşturulduğu söylenen Millî Demokratik Devrim Ordusu adlı gizli bir örgütle ilişkileri olduğu iddiasıyla, Cumhuriyet Senatosu üyesi iken dokunulmazlıkları kaldırılan 5 tabii senatörden biri ve 27 Mayısçı Ekrem Acuner'le daha yakın olduğunu söylüyor.

Mahkeme ile Yargıtay arasında 5 kez gidip gelen ve son aşamada 'anayasal düzeni değiştirmekten' yargılanan Kuray, 5 Kasım'da açıklanan nihai karara göre 16 Haziran Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 7 yılın üzerinde bir süre hapis yatması kesinleşti. Sarp Kuray "Geçmişi böyle karıştırmasam beni 15 sene idare eden adamlar yine idare ederler; ama buraya vurduğum için rahatsız oluyorlar benden." kanaatinde.

Yaşadıklarını ve halkın karşı karşıya olduklarını 'aydın kalleşliği' ile açıklayan Kuray şunları söylüyor: Tabii. Beyoğlu sosyalistleri var. Rakıyı içip Türkiye'yi kurtarmaya soyunan, Beyoğlu'nda sıkıştırılmış ve asla halkla ilişkisi olmayan insanlar var. Onlar değerlendirmelerimizden, duruşumuzdan rahatsız oluyorlar. Zaten bana en büyük yıpratıcı şey buralardan geldi. Hep geçmişte tanıdığım adamlardan geldi. Fikri Sağlar kitabında yazmış mesela. Solun içinde bitmemiş bir hesaplaşma vardır.
 
aksiyon



Bu haber 911 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs