görünmez olacak | " /> görünmez olacak | "/>

En Sıcak Konular

Tanklar görünmez olacak

7 Aralık 2008 12:13 tsi
Tanklar görünmez olacak Ürettiği kamuflajlar ile - 50 dereceye kadar soğuktan korunma olanağı sağlıyor. Tanklar bile radara yakalanmıyor.

Tanklarımız radarı delecek
 

Pakistan'ın Karaçi kenti Expo Center'da düzenlenen 5. Uluslararası Savunma Fuarı'na katılan bir firmanın fuar yetkilisi Bergütay Erkal, fuarın Türk firmaları açısından verimli geçtiğini, önemli görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Fuarda kendi geliştirdikleri bazı önemli ürünleri tanıtma imkanı bulduklarını dile getiren Erkal şunları kaydetti:

 Termal kamera görmüyor

 ''Dağ ve SAT komandoları için özel kamuflajlar üretiyoruz. Komandolara yönelik ürettiğimiz bir ürün, termal kameralara karşı koruma sağlıyor. Özellikle savaş ve çatışma anında askerler geceleri termal kamera ile tespit edilebiliyor. Bu kamuflajlar sayesinde askeri bulmak olanaksız hale geliyor. Bunun sat komandolar için olanını da ürettik. Su altında termala karşı gizlenme olanağı tanıyan bu ürün sat komandolarının işini kolaylaştıracak.''

 - 50 derecede koruyor

 Erkal, bir başka ürünlerinin askeri eksi 50 dereceye kadar soğuktan koruduğunu belirterek, nefes alabilen bu kamuflajların yağmur geçirmediğini ve rüzgara karşı askere koruma sağladığını da bildirdi. Bu ürünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde teröristlerle mücadelede Türk askerine önemli fayda sağlayacağını vurgulayan Erkal, önemli diğer bir çeşit ürünlerinin ise nükleer, biyolojik kimyasal saldırılardan askeri koruduğunu anlattı.

Türkiye'de üretiyoruz dünyaya satıyoruz

Erkal, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdikleri özel kamuflajların, ABD, Almanya, Romanya, Singapur, Malezya ve Litvanya gibi ülkelere ihraç edildiğini, yabancı ülke ordularının da Türk ürünlerini kullandığını sözlerine ekledi.

Tanklar da radara yakalanmayacak

Yeni ürettikleri gizleme ağının fuarda büyük ilgi gördüğünü, bu ürünün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verildiğini ifade eden Erkal, ''Bu ürün özellikle tank gibi askeri araçların gizlenmesi açısından stratejik önem taşıyor. Ürün, araçları radardan gizleyebiliyor. Üzeri örtülen araç, radardan kesinlikle tespit edilemiyor'' dedi.

Jammerlar için üretilen sırt çantalarının da ilgi gördüğünü vurgulayan Erkal, ''Normalde jammerlardan yayılan elektromanyetik dalgalar askere ciddi zararlar verebilir. Bizim ürettiğimiz özel malzemeden yapılmış çantalar bu dalgaları keserek askere zararı önlüyor'' diye konuştu.
 
bugün



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs