Sınırdan bayram mesajı | " /> Sınırdan bayram mesajı | "/>

En Sıcak Konular

Sınırdan bayram mesajı

7 Aralık 2008 16:45 tsi
Sınırdan bayram mesajı Onlar olayların, çatışmaların, operasyonların ortasında görev yapıyor. TSK, Güneydoğu sınırındaki birliklerin kapısını Kurban Bayramı vesilesiyle basın mensuplarına açtı. Gazeteciler Üs'te iken günlerdir "arazide" olan bir komando birliğinin görevden d

Genelkurmay Başkanlığı, sınır birliklerinin kapılarını Kurban Bayramı öncesi basın mensuplarına açtı.
Basın mensupları, ilk olarak Siirt'in Eruh ilçesi Bayırdüzü mevkindeki 3. Komando Tugayı 2. Taburu Üs Bölgesi'ni ziyaret etti.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Eruh'un kritik durumu nedeniyle üs bölgesinin buraya konuşlandığını, taburun tüm görevlere bu üs bölgesinden çıktığını söyledi.

''Kahraman bir tugayın komutanı olmaktan gururluyum'' diyen Tuğgeneral Ayaş, askerlerinin silah ve teçhizatının mükemmel seviyede olduğunu, her türlü sosyal tesisin bulunduğunu belirtti.

Komando tugaylarının profesyonelleşmesi kapsamında 2010'a kadar uzmanlaşacağını belirten Tuğgeneral Ayaş, personelin konaklaması için misafirhane ve lojman yapımlarının da sürdüğünü anlattı.

Eruh'un hain terör örgütünün eylemlerini başlattığı yer olması bakımından önem taşıdığını vurgulayan Tuğgeneral Ayaş, Yazlıca Dağları ve Yassıdağ'ın, Şırnak ile Eruh arasındaki sınırı oluşturması bakımından da kritik önem taşıdığını kaydetti.

Daha sonra, 2 gündür arazide bulunan 4. Komando Kolu görev dönüşü basına tanıtıldı. Kol Komutanı, ''görev vukuatsız olarak tamamlanmıştır'' diyerek komutanına tekmil verdi. Komutanın, ''Müteakip göreve hazır mısınız?'' sorusuna komando kolu, ''Güçlüyüz, cesuruz, hazırız'' yanıtını verdi.

-ASKERLER :''ONURLU VE GURURLUYUZ''-

Komando Çavuş İsmail Kaçan, burada görev yapmaktan dolayı onur ve gurur duyduklarını belirtti. Silah arkadaşı Serdar Bingöl de ailesine selam göndererek, herkesin bayramını kutladı.

Kol komutanı da 2 gün önce duyum üzerine bölgeye intikal ettiklerini pusu, keşif ve gözetleme icra ettiklerini belirtti.

''Görevimizi yaptık, mutluyuz'' diyen Kol Komutanı, Isparta'daki ailesinin ve Türk halkının bayramını kutladı.

Bölge emniyetini sağlamak, arazide keşif yapmak için göreve çıkacak bir başka komando kolu da üsten ayrılmadan önce komando yemini etti. Bayramı arazide geçirecek olan komando kolu, Eğirdir'deki komando okulundan itibaren Eruh'ta bulunuyor. Komando kolunun tüm askerlerinin birlikte terhis olacağı bildirildi.

Tuğgeneral Ayaş, böylelikle acemilikten terhise kadar askerlerin birlikte olduklarını söyledi.

Askerler arasında arkadaşlık, saygı, sevgi, birlikte görev yapma anlayışının ön plana çıktığını ifade eden Tuğgeneral Ayaş, ''Bu kola, komutan olarak güvenim tamdır. Allah sizleri korusun. Değerli komandolar bayramınız kutlu olsun'' diyerek kolu göreve uğurladı.

Tuğgeneral Ayaş, askerlerin beraberlerinde 30-35 kilogramlık silah ve malzeme taşıdıklarını, bu ağırlığın kış şartlarında 50-55 kilograma ulaştığını ifade etti.

Komando kolunun Astsubayı Bilge Yener de ''Türk milleti için ne zaman görev verilirse yapmaya hazırız. Dün ailemle görüştüm. Bayramı kızımla beraber geçirecekler'' dedi.

Koldan bir başka asker de ''Milletimizin huzur içinde bayramı geçirmesi için göreve hazırız. Mehmetçik ailelerine sesleniyorum; evlatlarını buraya göndererek çok büyük işler başarmışlardır'' diye konuştu.

Tuğgeneral Ayaş da halk ile iç içe olduklarını belirterek, 91 kız ve erkek çocuğuna üniversite sınavı için eğitim verildiğini, Siirt'te de 214 gencin sınava hazırlandığını kaydetti.

Siirt'te geçen yıl eğitim verdikleri 120 öğrenciden 45'nin üniversiteyi kazandığını ve bununla gurur duyduklarını dile getiren Tuğgeneral Ayaş, ''Köylerimizin doktor ve diğer hizmetlerini karşılıyoruz. Burada bize en büyük desteği de korucular veriyor'' dedi.

Tuğgeneral Ayaş, buna örnek olarak bir süre önce Okçular Köyü'nde doğum sancısı çeken bir kadını helikopterle aldıklarını, kadının helikopterde görevli asteğmen doktorun yardımıyla doğum yaptığını, bebeğe, doktorun eşinin adı olan Neriman'ın verildiğini söyledi.



Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,815 µs