Açılımın sırrı anlaşıldı! | " /> Açılımın sırrı anlaşıldı! | "/>

En Sıcak Konular

Açılımın sırrı anlaşıldı!

7 Aralık 2008 17:45 tsi
Açılımın sırrı anlaşıldı! CHP'de "çarşaf açılımının" yankıları sürerken, "açılım"ın mimarı, eleştiri ve tepkilere karşı kendini savunurken, "açılım"ın sebeb-i hikmetini de açıklayıverdi...

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in çarşaf açılımını savunması, CHP'lilerin sert tepkisine neden oldu.

Çarşaf açılımı CHP'nin başını ağrıtmaya devam ediyor. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen "Yolsuzluk ve Siyaset" konulu konferansta CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in çarşaf açılımını savunması, partililerin tepkisine sebep oldu.

Bir partilinin, "CHP'liler bunu hazmedemiyor." sözü salondan alkışlarla desteklendi. Bazı partililer salonu terketmek isteyince Kılıçdaroğlu, soruları cevaplayamadan konferansı bitirmek zorunda kaldı.

CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaroğlu, partisinin Kuşadası ilçe örgütünün düzenlediği konferansta, AK Parti ve Deniz Feneri Derneği konularında görüşlerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, türban açılımıyla ilgili yöneltilen yazılı bir soruyu ise İstanbul İl Başkanı Tekin'in cevaplamasını istedi. Bunun üzerine Tekin, "Yüzde 20'de kalsak daha mı iyiydi?" deyince emekli Türkçe öğretmeni olduğu öğrenilen Ahmet Kılıç ayağa kalkarak, "CHP'liler bunu hazmedemiyor.

Yeni bir coşku ve atılımla halkın içine girerek çalışacaktık. Bir taraftan özeleştiri diyoruz. CHP'nin yöneticileri önce kendi özeleştirilerini yapsın. Halkın içine böyle girilmez." deyince alkışlandı. Bazı partililerin de salondan ayrılmak için ayağa kalkması üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz sizin görüşlerinize, eleştirilerinize saygı gösteriyoruz." diyerek konferansı bitirdi.

Ardından CHP İstanbul İl Kadın Kolları yöneticileri de partililerle sözlü tartışmaya girdi. Tartışma, araya girenlerin ikazlarıyla sona erdi. Kılıçdaroğlu, konferans sonrasında basın mensuplarının, çarşaf açılımına tepkileri nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusuna "Bunlar normal ve olağan şeyler. Vatandaşın eleştiri hakkına saygı duyuyoruz." şeklinde cevap verdi.



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs