En Sıcak Konular

Aydın Doğan TV5'ten vazgeçti kriz çıktı

8 Aralık 2008 08:51 tsi
RTÜK, TV 5’in karasal yayın hakkının Doğan grubuna satılmasına izin vermesine karşın Doğan grubundan başvuru yapılmaması Erbakan'ı haciz kıskacına itti.

Küresel kriz, haciz kıskacında olan Necmettin Erbakan’ı da vurdu. RTÜK, ‘Erbakan’ın TV’si’’ olarak bilinen TV 5’in karasal yayın hakkının Doğan grubuna satılmasına izin vermişti. Ancak aradan 34 gün geçmesine rağmen Doğan Holding, bu konuda RTÜK’e başvuru yapmadı. Doğan’ın küresel kriz nedeniyle 23 milyon dolarlık alımdan şimdilik vazgeçtiği öğrenildi. Bu karar haciz kıskacındaki Erbakan’ı vurdu. Hoca, 23 milyon dolar ile kayıp trilyon davasındaki hacizleri çözmeyi planlıyordu.

TV-5’in satın alınması konusu hükümet ile Doğan Grubu arasında da tartışmalara yol açmış ve Başbakan Erdoğan, ‘’Doğan Grubu, Zahit Akman’a CNN Türk’e karasal yayın izni verilmediği için saldırıyor. RTÜK’te ne işiniz var açıklayın’’ demişti. 3 Kasım günü ise, RTÜK’ten sürpriz bir karar çıktı ve oy birliği ile TV-5’in, karasal yayın hakkının Doğan Grubu'na satılıp, bu frekanstan CNN Türk’ün karasal yayın yapmasına izni verildi. RTÜK Başkanı Akman daha önce bu izne karşı çıkmış ve Star Kanal D ve TNT’nin karasal yayın izni bulunduğunu belirterek, 4. Karasal yayının ‘’ tekelleşme olacağını’’ savunmuştu.

KRİZ VURDU VAZGEÇTİ

RTÜK’ten 34 gün önce çıkan kararla, daha önce Saadet Partisinin kanalı olan ve ‘Erbakan’ın TV’si’’ olarak bilinen TV 5’in, karasal yayın hakkının Doğan Grubu'na satılmasına olanak tanındı. Doğan Grubu bu işlem için TV-5’e 23 milyon dolar civarında ödeme yapacaktı. Rekabet Kurumunca da onaylanan bu işleme RTÜK de vize verince, CNN Türk’ün normal anten ile yurt çapında izlenebilmesinin de önü açıldı.

Ancak aradan geçen süre içinde Doğan Holding RTÜK’e başvurarak bu satışın gerçekleştiğini bildirmedi ve CNN Türk için karasal yayının tescil edilmesi talebinde bulunmadı. Doğan’ın TV-5’in yayın hakkının CNN Türk’e devri konusunu küresel krizin de etkisiyle dondurduğu, bu satışın çok önemli bir ekonomik verimlilik de sağlamayacağı yönünde görüşlerin ardından vazgeçme eğilimine girdiği öğrenildi. Olağanüstü bir gelişme olmadığı taktirde satış gerçekleşmeyecek.

RTÜK’ün bu işleme onay vermesinin ve RTÜK Başkanı Zahit Akman ile AKP kontenjanından seçilen üyelerin de bu konuda kabul oyu vermesinin ardında, Başbakan Erdoğan ile Recai Kutan görüşmesinin de payı olmuştu. Bu satış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ev hapsi kaldırılan ancak kayıp trilyon davası nedeniyle hacizlerle boğuşan Necmettin Erbakan’a yarayacaktı. Satışın RTÜK tarafından onaylanması üzerine Doğan grubunun Erbakan’ın TV’sine 23 milyon dolar civarında para ödeyeceği ve bu paranın bir bölümünün de Erbakan’ın borçlarının kapatılması ve hacizlerin kaldırılmasında kullanılması amaçlanmıştı.

gazeteport



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs