En Sıcak Konular

Daha neler: TRT, 4 Milyon YTL kâra geçmiş!

8 Aralık 2008 11:07 tsi
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT'nin aylık gelirinin 63 milyon YTL, harcalamalarının ise 59 milyon YTL olduğunu bildirdi.

Bakan Aydın, MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notu ile yanıtladı.

TRT gelirlerinin aylık ortalama 63 milyon YTL, buna karşılık harcamalarının 59 milyon YTL olduğunu belirten Aydın, aylık ortalama giderler içerisinde yer alan personel giderlerinin ise yaklaşık 24 milyon YTL (brüt) olduğunu ifade etti.

Kurumun muhasebe işlemleri hakkında da bilgi veren Aydın, muhasebenin merkez ve taşra teşkilat birimlerinde müstakil olarak oluşturulan 15 birim tarafından kayıt altına alındığına işaret etti. Aydın, ''Gusto muhasebe yazılım programı'' kullanıldığını ve 3'er aylık dönemler halinde konsolidasyon yapıldığını kaydetti.

Devlet Bakanı Aydın, uygulamada gerek personel yetersizliği, gerekse üniteler arasında yapılan dekontlaşma işlemlerinde aylık konsolidasyon yapılamadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Kurumsal Kaynak Planlamasıyla ilgili çalışmalar tamamlanıp söz konusu yazılımın işletmeye verilmesiyle ilgili süreçte Gusto programı üzerinden aylık konsolidasyon yapılmasıyla ilgili çalışmalar başlatılmıştır.

Diğer taraftan Hazine Müsteşarlığınca talep edilen bilgi ve belgeler istenilen formata uygun olarak 3'er aylık dönemler itibariyle ve istenilen tarih aralığında müsteşarlığa gönderilmektedir. Uygulamada bu hususta herhangi bir problem olmadığı gibi Hazine Müsteşarlığı ile koordineli bir şekilde çalışılmaktadır.''

Aydın, program, haber ve yayın hizmetlerinde çalıştırılacak personele ihtiyaç duyulması üzerine, kurum tarafından KPSS'de başarılı olanlar arasından, eleman teminine gidildiğini ifade ederek, sınavda başarılı olan adayların puan sıralamasına göre çağrıldığını, mülakat sınavlarının ise devam ettiğini bildirdi.

aa



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs