En Sıcak Konular

Ak Parti'ye 5.5 milyon YTl bağışlandı

8 Aralık 2008 14:01 tsi
Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Hazine'ye olan cezasını ödemek için tebligat bekleyen AK Parti, gönüllülük esasıyla 5.5 milyon YTL bağış topladı.

1 Ocak 2009 tarihinde yerel seçim yılı olması nedeniyle 91.2 milyon YTL Hazine yardımı almaya hazırlanan AK Parti, bir yandan da Anayasa Mahkemesi'nin verdiği cezayı ödemek için harekete geçti.

AK Parti, 2008 için aldığı 45.6 milyon YTL'lik yardımın 22.8 milyon YTL'sini Maliye'ye geri ödeyecek. Mahkemenin verdiği cezanın 1 Ocak'ta ödenecek Hazine yardımından kesilmesini isteyen AK Parti, cezasını yerine getirmek için tebligat bekliyor. 'Gönüllülük' esasına dayalı olarak bağış toplayan AK Parti, şu ana kadar 5 milyon 501 bin 724 YTL bağış ve yardım topladı. Bağışlar, partinin gelir hanesine kaydedildi. Bağış kampanyası düzenlemeyen AK Parti, bağışta bulunmak isteyen partilileri ise geri çevirmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da, partiye toplam 40 bin YTL bağışta bulunmuştu. Parti, Siyasi Partiler Kanunu çerçevesinde gönüllülük esasıyla isteyen partililerden bağış toplayabiliyor.

Yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını 10 Kasım'da başlatan AK Parti, büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 7 bin 500 YTL, nüfusu 100 binin üzerindeki illerin belediye başkan aday adaylarından 3 bin YTL, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkan aday adaylarından 2 bin 250 YTL, belde belediyeleri adaylarından ise bin YTL olarak alınacak adaylık ücreti ile büyük bir gelir elde etmeyi hedefliyor.

haber7



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs