En Sıcak Konular

Öcalan'a 'özel hayat' izni var mı?

8 Aralık 2008 15:24 tsi
Öcalan'a 'özel hayat' izni var mı? Adalet Bakanı'na yöneltilen, terörist başı Abdullah Öcalan'ın "özel hayatı"na ilişkin soruya bakın ne yanıt geldi...

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, cezaevinde cinsel ilişkide bulunmak isteyenlerin taleplerini anlayışla karşıladığını belirterek, “Ancak Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda herhangi bir değişiklik düşüncesi yok” dedi. Bakan Şahin, bir gazetecinin, terör örgütü ele başının böyle bir talebi olması halinde kendisinin bu talebi destekleyip desteklemeyeceği sorusuna ise “Bir defa böyle bir talepte bulunması mümkün değil. Kendisi bekar” yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kurban Bayramı'nı seçim bölgesi Antalya'da geçiriyor. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı AKP'li Erdal Öner ile birlikte Hz. Ömer Camii'nde bayram namazını kılan Bakan Şahin, namaz sonrasında çocuklara harçlık dağıttı. Beraberindekilerle birlikte Fethi Bayçın Huzurevi'ndeki yaşlıları ziyaret eden Adalet Bakanı, yaşlılarla birlikte kahvaltı yapıp sohbet etti. Bastırdığı kitabı kendisine de hediye eden İlhan Taşpınarlı adlı huzurevi sakininin okuduğu ‘Bayram Onurumuzdur’ adlı şiiri dinleyen Bakan Şahin, başka bir huzurevi sakininin, “Baykal ne zaman gelecek?” sorusuna da “İnşallah o da gelecektir” yanıtını verdi.

Huzurevi çıkışında TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na gelen ‘cezaevinde cinsel ilişki’ talebine yönelik soruları yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, “Bu mübarek günde böyle bir soru olur mu?” diye espri yaptıktan sonra kısa bir açıklama yaptı. Zaman zaman bakanlığa bu tür başvuruların geldiğini belirten Şahin, cezaevindeki hükümlülerin taleplerini kendilerine yazılı olarak ifade ettiğini, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na da buna benzer müracaatlar geldiğini söyledi.

Komisyon Başkanı Zafer Üskül'ün de bu tür talepleri Adalet Bakanlığı'na gönderdiğini söyleyen Bakan Şahin, bu talepleri henüz inceleme fırsatı bulamadığını belirtti. Her talebi saygıya değer bulduğunu ifade eden Adalet Bakanı, “Ancak Adalet Bakanlığı olarak bizim gündemimizde bu doğrultuda herhangi bir değişiklik düşüncesi yok. Ama ben bu tür talepleri ve istekleri anlayışla karşılıyorum. Gelecekle ilgili bu konuda bir düzenleme yapılabilir mi diye soracak olursanız, ifade ettiğim gibi, gündemimizde şu an itibariyle böyle bir konu yok” diye konuştu.

SLOVAKYA'DA İNCELEDİ

İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün kendilerine gönderdiği yazıda Avrupa’dan örnekler verdiğini anlatan Şahin, bir süre önce Slovakya’da bir cezaevini ziyaret ettiğini belirtti. Bu ülkede konuya ilişkin bir uygulama olduğunu ve ziyaret ettiği cezaevinde bu amaçla kurulan bir odayı da gezdiğini kaydeden Bakan Şahin, “Bazı Avrupa ülkelerinde buna benzer düzenleme ve uygulamalar Türkiye’de olacak mı, olmayacak mı sorusuna şu an itibariyle yanıt verebilecek durumda değilim. Bakanlığımızın gündeminde yok. Bu konuyla ilgili ben tek başına karar verecek noktada değilim. Ama böyle bir talebi anlayışla karşıladığımı ifade ettim biraz önce. Siz bu cümlenin içinden sorduğunuz sorunun cevabını çıkarabilirsiniz” diye konuştu.

TERÖRİSTBAŞI BEKAR

Bakan Şahin, bir gazetecinin, terör örgütü ele başının böyle bir talebi olması halinde kendisinin bu talebi destekleyip desteklemeyeceği sorusuna ise “Bir defa böyle bir talepte bulunması mümkün değil. Kendisi bekar” yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, huzurevinden sonra Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret etti. Daha sonra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ne ziyarette bulunan Bakan Şahin, dernek başkanı Dr. Cengiz Nizam'ın taleplerini dinlerken Gazi Uzman Çavuş Ali Rıza Adak ile de özel olarak görüştü. Çocuklara oyuncak ve futbol topu dağıtan Bakan Şahin, buradan ayrıldıktan sonra ise Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaası süren demiryolu projesine yönelik incelemelerde bulundu. İspanya'dan sipariş edilen tramvayların içini dolaşan Bakan Şahin, daha sonra Antalya'nın protokol bayramlaşmasının yapıldığı Antalya Kültür Merkezi'ne geçti.

Bakan Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile beraber, kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileriyle bayramlaştı. Şahin, bayramlaşma törenin ardından bakanlığının Kundu'daki sosyal tesislerinde dinlenmeye çekildi.

hürriyet



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,101 µs