En Sıcak Konular

Patrik'ten kutlama

8 Aralık 2008 16:53 tsi
Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle tüm vatandaşlarımıza, tüm İslam alemine patrikhanemiz, cemaatimiz ve şahsım adına canı gönülden tebriklerimizi sunuyoruz." dedi.

Bartholomeos, Rus Ortodoks Kilisesi'nin dini lideri 2. Aleksiy'in cenaze törenine katılmak üzere Moskova'ya gitti. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan basın mensuplarına açıklama yapan Bartholomeos, ''Çok önemli bir kardeşimizi kaybetmiş durumdayız. Cenazesine katılmayı bir vazife olarak telakki ediyorum''dedi. Patrik 2. Aleksiy ile görüş ayrılıkları yaşadıklarını anlatan Bartholomeos, Ukrayna ve İstanbul'da gerçekleştirilen toplantılarla aradaki anlaşmazlıkların giderildiğini söyledi. Bu buluşmalarla ilişkilerin kuvvetlendiğini söyleyen Patrik Bartholomeos, "Kiliselerimiz için, dünyadaki barış ve beraberlik için çalışmaya karar vermiştik. Yüce Allah onu yanına çağırdı. Şimdi onun halefiyle ve diğer Ortodoks patrikleriyle geçen ekim ayında İstanbul'da anlaştığımız gibi işbirliği yapıp hem kilisemizin problemlerine güzel çözümler üreteceğiz hem de dünya barışına, kardeşliğe, dinler ve kültürler arası diyaloga katkıda bulunacağız.'' dedi.

Müslüman aleminin Kurban Bayramı'nı da kutlayan Patrik Bartholomeos, "Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle tüm vatandaşlarımıza, tüm İslam alemine patrikhanemiz, cemaatimiz ve şahsım adına canı gönülden tebriklerimizi sunuyoruz. Yüce Allah memleketimizi kazadan, beladan korusun. Ve hepimize barış ve kardeşlik içinde yaşamayı nasip etsin'' şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs