rekor İzmir'in! | " /> rekor İzmir'in! | "/>

En Sıcak Konular

'Yaralı kasap'larda rekor İzmir'in!

8 Aralık 2008 17:08 tsi
'Yaralı kasap'larda rekor İzmir'in! Kurban bayramlarının artık klasiği olan kasap yaralanmalarında, şu ana kadar İzmir önde gidiyor. İzmir'de kurban keserken kendini yaralayan acemi kasap sayısı inanılmaz.

İzmir'de ikisi üniversite olmak üzere 6 hastanenin acil servisinde 745 acemi kasap müracaat etti. Vatandaşların modern kurban kesimlerine yönelmesi sayesinde bu sene Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaralananların sayısı geçen yıla göre biraz azaldı.

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servislerine gelenlerde önemli düşüş yaşandı. Hastane yetkililerinden edinilen bilgilere göre; geçen senelerde kol, ayak kırılması ve kopma gibi ciddi yaralamalar yaşanırken bu sene acillere çok az sayıda küçük kesiklerin geldiği belirtildi.

Bayramın birinci gününde çeşitli şekillerde yaralanarak bin 707 kişinin acillere müracaat ettiğini belirten yetkililer, bu müracaatlardan sadece 745'inin kesiklerden dolayı olmasının, geçmiş yıllara göre iyi olduğunu kaydetti. Yaralanan Rami Çalışkan "Kurbanı keserken bıçak kaydı, elimi kestim. Herhalde iyi bileleyememişim" şeklinde konuştu. Mustafa Turaç da kemik kırarken nacağın sapını çıkarak alnına geldiğini söyledi.

Kurban keserken bıçakla veya hayvanın tepmesi sonucu yaralanarak hastanelere başvuranların sayıları şöyle: İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 267 kişi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi 420 kişi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 265 kişi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi 285 kişi, Karşıyaka Devlet Hastanesi 300 kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 170 kişi.

cha



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs