En Sıcak Konular

Bush'tan yeni itiraf: İşkence iyi olmadı!

8 Aralık 2008 19:00 tsi
Bush'tan yeni itiraf: İşkence iyi olmadı! Daha önce 8 yıllık yönetimine dair en büyük pişmanlığını açıklayan ABD Başkanı Bush, itiraflarını sürdürüyor.

Daha önce 8 yıllık yönetimine dair en büyük pişmanlığının, Irak'ın kitle imha silahlarıyla ilgili yanlış istihbarat olduğunu söyleyen ABD Başkanı George W. Bush, veda turlarında bir diğer üzüntüsünü açıkladı. Bush, bu kez de Irak'taki Ebu Garib cezaevindeki işkence vakalarının en büyük hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Başkan Bush'un görev süresi 20 Ocak'ta dolacak. Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlanan Bush, televizyon ve medya aracılığıyla geçmişiyle hesaplaşıyor.

NBC kanalına özel röportaj veren Bush, görevi sırasında bazı hayal kırıklıkları olduğunu belirtti ve Irak'ın başkenti Bağdat'taki Ebu Garip hapishanesinde yaşanan işkence vakalarını hatırlattı:

"Ebu Garip hapishanesindeki işkence vakası çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Ben orada değildim ama Amerikan ordularının komutanıydım. Orada yaşanan vaka, ABD'nin ve ABD ordusunun imajını çok kötü şekilde etkiledi."

Bush, icraatlarını ise savunarak, tarihin kendisini haklı çıkaracağından umutlu olduğunu söyledi:

"Ben, tarihin benim yaptıklarım için 'Bush iyi bir iş yapmış' diyeceği konusunda umutluyum. Ama stratejik açıdan bakıldığında, ben bölgenin özgürleştiği fikrine de umutla bakıyorum. İnanıyorum ki, bütün konular iyi şekilde analiz edilirse, benim ne yapmaya çalıştığım çok iyi anlaşılacaktır."

İsrail-Filistin sorununa da değinen Bush, başkanlığı döneminde bu konuda sonuca ulaşmak istediğini ancak başarılı olamadığını söyledi:

"Orada sınırları çizilmiş bir devlet oluşmadan görevden ayrılmak istemezdim. İki devletli çözüm Filistin-İsrail sorununa çözüm getirecektir."

Ebu Garib, 2004 yılında Amerikan askerlerinin cezaevindeki Iraklı tutuklulara yaptığı işkence fotoğraflarıyla gündeme gelmişti.

cnntürk



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs