birbirine girdi | " /> birbirine girdi | "/>

En Sıcak Konular

Kızıl Danny ile Çek cumhurbaşkanı birbirine girdi

10 Aralık 2008 08:51 tsi
Kızıl Danny ile Çek cumhurbaşkanı birbirine girdi  	Aralarındaki sorunlar ne olursa olsun diplomatik nezakete büyük ehemmiyet atfeden Avrupa Birliği eşine ender rastlanan bir kavgaya sahne oldu.

AB dönem başkanlığını 1 Ocak'ta devralacak olan Çek Cumhuriyeti'nin AB muhalifi Devlet Başkanı Vaclav Klaus ile Avrupalı parlamenterler birbirine girdi. 68 öğrenci hareketinin liderlerinden Kızıl Danny, Klaus'u sert şekilde eleştirince, "Haddini bil, burası Paris'teki barikatlar değil." azarı işitti.

Hadise, bir grup Avrupa Parlamentosu üyesinin müstakbel AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'u ziyaretinde yaşandı. Avrupa basınına yansıyan konuşma zabıtlarına göre Yeşillerin lideri 'Kızıl Danny' lakaplı Daniel Cohn Bendit, Lizbon Antlaşması'na itiraz eden Klaus'un Çek Meclisi'nin belgeyi onaylaması durumunda ne yapacağını öğrenmek istedi. Ancak Bendit'in, "Sizin Lizbon Antlaşması ile ilgili şahsi kanaatiniz beni ilgilendirmiyor. Meclis belgeyi onaylarsa ne yapacaksınız? Halkın tercihine saygı duyacak mısınız? Bu belgeyi imzalamak mecburiyetindesiniz." sözleri Klaus'u çileden çıkardı. Çek Devlet Başkanı'na İrlanda'da Lizbon Antlaşması'na "hayır" çıkması için şaibeli Declan Ganley'i neden kabul ettiğinin sorulması bardağı taşıran son damla oldu. Bendit'in, "Sizin seviyenizde biri ilişkileri şaibeli olan böyle biri ile görüşmemeliydi." deyince Klaus, cumhurbaşkanı seçildiği 6 yıl boyunca kimsenin kendisi ile böyle konuşmadığını söyleyerek, Bendit'e Paris barikatlarında olmadığını hatırlattı. Çek Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan konuşma zabıtlarına göre Klaus ile Bendit arasındaki sözlü kavgaya daha sonra diğer milletvekilleri de katıldı. İrlandalı milletvekili Brian Crowley, Klaus'un Ganley'i kabul ederek İrlanda halkına hakaret ettiğini savundu. Faaliyetleri şaibeli olan bir şahsiyet ile görüşmesinin İrlandalıları rencide ettiğini söyleyen Crowley'e Klaus, "İrlanda halkına en büyük hakaret verdiği karara saygı duymamaktır." cevabını verdi. Crowley'nin azınlık fikirlerini savunduğunu iddia eden Çek cumhurbaşkanına İrlandalı milletvekili daha sert bir karşılık vererek, "İrlandalıların ne düşündüğünü sizden öğrenecek değilim. Bir İrlandalı olarak bunları sizden daha iyi biliyorum." dedi.

İrlanda halkının % 53,4'ü hazirandaki oylamada Lizbon Antlaşması'na "hayır" demiş, AB muhalifi Çek Cumhurbaşkanı Klaus bu neticeyi alkışlayan tek AB lideri olmuştu. Klaus'un İrlandalıların "hayır" demesi için Libertas isimli bir kuruluş ile kampanya yapan şaibeli işadamı Declan Ganley'i kabul etmesi büyük tepki almıştı.

Zaman



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs