En Sıcak Konular

'Tarihi yanılgıdan döndüler'

10 Aralık 2008 19:45 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı CHP'nin çarşaf açılımını önce destekledi sonra eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş partisinin İstanbul İl Örgütü Bayramlaşma programında diğer partilerin yeni açılımlarını değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çarşaf açılımını önce destekleyen, daha sonra da eleştiren Kurtulmuş üniversitelerdeki başörtüsü yasağının da çözülmesini istedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı bir bayramlaşma programı düzenledi. Kurban Bayramı'nın 3. gününde düzenlenen programa Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul ilçe belediye Başkan aday adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin yaptığı açılımları değerlendiren Kurtulmuş, CHP'nin yaptığı açılımı olumlu bulduklarını söyledi. Kurtulmuş, "CHP başörtülü, çarşaflı hanım kardeşlerimize rozet takıyor. Baştan söyledik bunu Türkiye'nin normalleşmesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi için çok olumlu adım olarak görüyoruz. Tebrik ederiz, teşvik ederiz. Bir başka parti alevi kartı açıyor, bir başka siyasi parti Kürt kartı açıyor. Şimdi burada bayram vesilesiyle bir kez daha sesleniyorum herkes katlarını toplasın. Şimdi Saadet Partisi geliyor." şeklinde konuştu.

CHP'nin yeni açılımla tarihi bir yanılgıdan döndüğünü belirten Kurtulmuş, "Baykal'a sesleniyorum. Bu kartı açtınız bir tarihi yanılgıyı itiraf etmiş oldunuz. Şimdi sıra ikinci tarihi yanılgınızı itiraf etmenize geldi. Türkiye'de parlamentonun yüzde 80'inin başörtüsüyle ilgili bir iyileştirme paketini hangi akla hizmetle götürdünüz, Anayasa Mahkemesinden geri çevirdiniz. Şimdi CHP'nin üzerine düşen CHP'li hanım kardeşlerimizi siyasetin içine çektiği gibi önüne dikilmiş olduğu başörtülü kızlarımızın üniversitelerde önlerinde durmaktan vazgeçmeleri ve onlara kamusal alanları açmalarıdır." dedi.
Dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizi değerlendiren Kurtulmuş, bu krizin bütün dünyada topyekun bir uygarlık krizi olduğunu söyledi. Kurtulmuş'un konuşmasının sonlarına doğru Refah Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan korumaların yardımıyla programın düzenlendiği salona girdi. Erbakan kısa bir konuşma yaparak partililerin bayramını kutladı. Bayramlaşma töreni basın kapalı olarak gerçekleştirildi.

HaberTürk



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs