proleterya açılımı | " /> proleterya açılımı | "/>

En Sıcak Konular

Şimdi de proleterya açılımı

11 Aralık 2008 10:39 tsi
Şimdi de proleterya açılımı Son yıllarda izlediği politikalarla yenilik ve reformlara karşı çıktığı için tutucu, statükocu bir parti haline geldiği, sosyal demokrat kimliğini kaybettiği eleştirilerine muhatap olan CHP'ye "hayırdır inşallah?" dedirten bir haller oldu: CHP açılıma

Yerel seçimler öncesi "proleterya açılımı" hazırlığı yapan CHP, DİSK, KESK ve Türk-İş’in AK Parti karşıtı kesimiyle işbirliği peşinde.

Kazanacağı belediyelerde sendikal örgütlenme özgürlüğü vaat eden CHP, memurlar için de "grevli toplu sözleşme" hakkını yeni parti programına koyacak.

PROLETERYA AÇILIMI

CHP Genel Merkezi, kamuoyuna "Çarşaf Açılımı" olarak yansıyan atağı ile "İslami Cemaatlerle gerektiğinde temas" kararının ardından yerel seçimlere yönelik son adımını, "Proletarya açılımı" başlığıyla yaşama geçirecek. CHP, "Proletarya Açılımı" kapsamında, "DİSK, KESK ve Türk- İş’in AKP karşıtı kesimi" ile "Yerel seçim teması" kurma hazırlığına başladı.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜ

CHP, Türkiye’nin önde gelen işçi ve memur sendikacılığının sol ayağını oluşturan DİSK ile KESK’e öncelikli olarak "CHP’nin kazanacağı belediyelerde örgütlenme özgürlüğü" önerisi götürecek.

CHP, AKP’nin kontrolüne geçtiği iddialarına sahne olan Türk- İş’in, "AK Parti karşıtı kesimi" ile de işbirliği olanaklarını masaya yatıracak. Özellikle, İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu Büyükşehir Belediyeleri ile bu illere bağlı ilçe belediyelerindeki "AKP iktidarı" nedeniyle son yıllardaki sendikal gücünü Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş’e kaptıran DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi üzerinden sürdürülen temaslarda sonuca yaklaşıldı.

DİSK'TEN CHP ADAYLARINA DESTEK ÇAĞRISI

Temaslar kapsamında, DİSK’in önümüzdeki günlerde toplanacak Başkanlar Kurulu’nun, "CHP adaylarına bölgesel destek" çağrısı yapması bekleniyor. Bu karar doğrultusunda, Ankara’da Karayalçın ile CHP’nin İstanbul ve İzmir Büyükşehir adaylarının desteklenmesi bekleniyor. DİSK Eskişehir’de ise DSP adayı olarak seçimlere girmesi hemen hemen kesinleşen Yılmaz Büyükerşen’e destek verecek.

MEMURA GREV HAKKI

Öte yandan, yeni Parti Programı’nda, "Tüm kamu çalışanlarına grevli toplu sözleşme hakkı" maddesine de yer vermeye hazırlanan CHP, kurulduğu günden bu yana "Grevli toplu sözleşme" talebini dile getiren KESK’le de temasa geçti.

İlk olarak KESK’e "Sizin ’Memurlara Grevli toplu sözleşme’ hedefinize CHP olarak destek veriyoruz. Yaklaşan yerel seçimlerde, CHP’nin bu vaadini dikkate alın" mesajı iletildi. KESK’in yaklaşımının da CHP’nin Ankara adayı Murat Karayalçın ile İstanbul’da aday gösterilmesi halinde Ercan Karakaş’ın kesinlikle desteklenmesi yönünde olduğu öğrenildi.



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs