En Sıcak Konular

“Orada kimler var kimler…”

0 0 0000 00:00 tsi
“Orada kimler var kimler…” Acarkent ve Acaristanbul’un sahibi İsmet Acar gazetecilere yaptığı açıklamada ilginç açıklamalarda bulundu. Bakın Acar, “neden Beykoz konakları gündeme gelmiyor” sorusuna ne yanıt verdi!”

Yapılmış yerin yıkılmasını tasvip etmediğini vurgulayan Acar, "Devletin görevi kaçak yapı yaptırmamaktır." görüşünü savunuyor. Acar, diğer özel orman alanlarında yaşananları hatırlatarak günah keçisi seçildiklerini söylüyor. Yasadışı hiçbir yapılaşmaya gitmediğini iddia eden Acar, "Proje dışı bir yapılaşma bulurlarsa beni idam etsinler." çağrısında bulunuyor. İsmet Acar ayrıca, "Yüzde 6 yapılaşma oranını aşan tek bir yer tespit etsinler, bedelsiz olarak devlete bırakacağım." taahhüdünde bulunuyor. Acarkent'e komşu olan Beykoz Konakları'nın hatırlatılması üzerine, "Orası da bizimle aynı durumda. Bizden hiçbir farkı yok." diyen Acar, "Peki niye orası gündeme gelmiyor?" sorusuna, "Çünkü orada daha elit insanlar yaşıyor. Mesut Yılmaz var, daha neler var. Çok önemli gazeteciler var, çok önemli eski siyasetçiler var. Biz günah keçisi seçildik." cevabını veriyor.

Acar, 2003 yılı Mart ayında Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yle üç defa görüştüğünü ve bakanın kendisini haklı bulduğunu iddia ediyor. Görüşmeyi dönemin Gölcük belediye başkanı olan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış'ın sağladığını öne süren Acar, ayrıntıları şöyle anlatıyor: "Bilirkişi raporuyla birlikte gittim. Bütün detayı anlattım. Müsteşarına dosyayı inceleme talimatı verdi, bana da 'bir hafta sonra tekrar gel' dedi. Bir hafta sonra Müsteşar Nuri Uslu, 'Sayın Bakanım İsmet Bey haklı, bizimkiler yanlış yapmış.' dedi. Bakan bize hak verdi ve dönüşte 10 Nisan 2003'te ruhsat aldık. Ankara'ya gittim ve kendisine teşekkür ettim. Devlet bana ruhsat verdi, inşaat yaptım, mahkeme 'dur' dedi, durdum. Hem Acaristanbul, hem de Acarkent'le ilgili Orman Mühendisleri Odası'nın verdiği raporlara göre muhafaza edilmesi gereken bir tane bile ağaç yok. Acarkent'te 10 trilyonluk ağaç diktik. 10 sene sonra villalar ağaçtan görülmeyecek."

Zaman



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs