En Sıcak Konular

'Asker Bülent'in en büyük hedefi

11 Aralık 2008 16:13 tsi
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hedeflerini açıkladı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un hedefleri arasında, Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak, çalıştırdığı takıma UEFA ve Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırmak, Avrupa ve dünya şampiyonu milli takımın başında olmak yer alıyor.

Fenerbahçe'de forma giydiği 1993-94 sezonunda attığı 22 golle gol kralı olan ve ağlara gönderdiği her top sonrası tribünlere verdiği ''Asker selamı'' ile futbolseverler tarafından ''Asker Bülent'' olarak tanınan Bülent Uygun, futbolculuk yaşamındaki başarısını teknik direktör olarak da sürdürüyor.

Futbol yaşamında Fenerbahçe, Trabzonspor, Kocaelispor, Çanakkale Dardanelspor, Sakaryaspor, Göztepe ve Sivasspor takımlarının formasını giyen, Sivasspor'da genel menajerlik görevini yaptığı süre içerisinde Kemal Kılıç, İsmail Kartal, Werner Lorant ve Karol Pecze gibi teknik adamlarla çalışarak teknik direktörlük konusunda da tecrübe kazanan Uygun, Pecze'den 2006-2007 sezonunun 13. haftasında teslim aldığı Sivasspor teknik direktörlüğü görevini başarıyla yürütüyor.

Sivasspor'u başarıdan başarıya koşturan, kırmızı-beyazlı camiaya ligde ve Avrupa kupalarında tarihinin en önemli başarılarını yaşatan Uygun, yaptıklarıyla kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'dan yönetime, taraftarlardan spor otoritelerine kadar herkesin takdirini kazanıyor.

Teknik direktörlük yaşamındaki hayalleri ve hedefleri ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Uygun, Sivasspor olarak geçen sezon önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Geçen sezon ilk yarıyı lider olarak tamamladıklarını, sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olduklarını, elde ettikleri 23 galibiyetle bir sezonda en fazla galibiyet elde eden Anadolu takımı unvanına ulaştıklarını hatırlatan Uygun, ligi Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73'er puanda tamamlayarak Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğini gösterdiklerini, Sivasspor'un daha büyük başarılar elde etmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Kendisine daima destek veren başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu teşekkür eden Uygun, bu başarıda başkandan yönetime, teknik heyetten futbolcuya herkesin katkısının olduğunu söyledi.

Teknik direktörlük yaşamında daha büyük başarılara imza atmayı hayal eden Uygun, ''Bir teknik direktör olarak Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak, UEFA Kupası'nı ve Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmak, Avrupa ve dünya şampiyonu milli takımın başında olmanın hayalleri kuruyorum. Bu hedefler sadece hayal olarak orada durmuyor. Çalışıyorum, araştırıyorum, okuyorum, üretiyorum ve kendimi geliştirebilmek için bütün yolları deniyorum'' dedi.

Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bunları başarabilmek için aynı frekansta, aynı sevgiyi veren, benimle aynı düşünceleri paylaşan yönetimlerle birlikte inşallah bir Türk teknik adama bütün bunlar nasip olacaktır. Belki birkaç Türk teknik adama nasip olacaktır. Bunlardan bir tanesi, inşallah bize nasip olur. Biz de bunlardan birini başarma şerefine nail oluruz. Bunları başarmak için de var gücümle çalışıyorum.''

 



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs