terör tehdidi | " /> terör tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Güneydoğu'da AKP ve CHP'ye terör tehdidi

12 Aralık 2008 11:54 tsi
Güneydoğu'da AKP ve CHP'ye terör tehdidi İktidar partisi ile anamuhalefetin Güneydoğu'ya yönelik yapmayı planladığı açılımlar terör örgütü PKK'yı rahatsız etti.

Temel hak ve özgürlükleri genişletmeye yönelik adımlar bölge halkını memnun ederken, gerginlik ve çatışmadan beslenen bölücü örgütü zora soktu.

Tabanını koruma telaşına giren PKK'nın, demokratikleşme sürecini suikast ve bombalı saldırılarla engellemeye çalıştığı ortaya çıktı. Emniyet raporlarına göre, sansasyonel eylem peşinde koşan, örgüt tamir ve bakım için servislere bırakılan resmî araçlara bomba yükleyerek, askeri birliklerî ve tesisleri hedef almayı planlıyor. Örgütün bir diğer planı, bölücübaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığı propagandasıyla yandaşlarını sokağa dökmek... Bu kapsamda şehirlerde çocukların kullanıldığı taşlı saldırılarla siyasal serhildan (başkaldırı) eylemi başlatılması amaçlanıyor. Örgütün seçim dönemindeki stratejisini deşifre eden Emniyet, Genelkurmay'ın yanı sıra Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal'ın korumalarını uyardı. Bu arada, 81 il emniyet müdürlüğü ile jandarmaya gönderilen raporda, PKK tarafından içine plastik patlayıcı yüklenen 34 V... 6786 plakalı özel aracın İstanbul, Ankara, Bursa gibi metropol kentlerde bombalı saldırı ya da intihar eyleminde kullanılabileceği belirtiliyor. Renault 19 marka aracın, 5 Ağustos'tan bu yana izine rastlanılmadığı ifade ediliyor.

Türkiye yerel seçimlere 22 Temmuz genel seçimlerinin aksine, iktidar ve anamuhalefetin demokratikleşme açılımlarıyla gidiyor. Başbakan Erdoğan, Hakkari'deki açıklamalarının ardından hakkında çıkarılan "değişti" söylentilerine, "Diyarbakır konuşmasının arkasındayım." diyerek karşılık verdi. Ardından 2005'teki tarihi konuşmayı uygulamaya geçirecek köklü reformların işaretini verdi. Anamuhalefet cephesinde de ciddi bir yumuşama gözleniyor. Yerel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte yüzünü halka dönen CHP, çarşaf açılımıyla sürpriz bir adım attı. Bunu CHP lideri Baykal'ın "tek parti anlayışını" reddeden ziyniyet devrimi takip etti. Baykal'ın şimdi de Kürt sorunu konusunda benzer bir açılıma hazırlandığı belirtiliyor. CHP liderinin bu amaçla bayramın birinci gününü Ağrı'da geçirmeyi düşündüğü, burada önemli mesajlar vermeyi planladığı öğrenildi. Ancak olumsuz hava şartları el vermeyince geziyi ertelediği kaydediliyor. Kürt sorununun çözümünü kolaylaştıracak bu adımlar, bölge halkına umut olurken, PKK'yı endişelendirdi. Bölücü örgütün, süreci sekteye uğratmak için suikast ve bombalı saldırılar planladığı tespit edildi. Emniyet raporlarına göre, terör örgütü, tamir ve bakım için servislere bırakılan resmi polis otomobilleri, üst rütbeli askerî personelin özel araçları ile kamu kurumlarına ait araçları çalıp bomba yerleştirerek sansasyonel eylem peşinde koşuyor. Polisin bilgisi üzerine Genelkurmay'ın, muhtemel bombalı sabotaj ve eylemlere karşı tüm personeli uyardığı ifade ediliyor.

PKK'nın, Abdullah Öcalan'a İmralı'da kötü muamele yapıldığını bahane ederek yerel seçimleri sabote etmeye hazırlandığı da tespit edildi. Bu kapsamda siyasal serhildan (başkaldırı) adıyla şehirlerde intifada görüntüleri meydana getirilmeye çalışılacağı vurgulanıyor. Raporlarda, sahte kimlikle Kuzey Irak'taki kamplardan yurda sızdırılan militanlarla ülke genelinde başkaldırı eylemleri hazırlığı yapıldığına dikkat çekiliyor.

Bu arada polis ve jandarma tarafından ülke çapında aranan ve bomba yüklü olduğu belirlenen 34 V... 6786 plakalı araca sahte plaka takılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 81 il emniyet müdürlüğü ile jandarmaya gönderilen rapora göre, PKK tarafından içine plastik patlayıcı yüklenen özel aracın İstanbul, Ankara, Bursa gibi metropol kentlerde bombalı saldırı ya da intihar eyleminde kullanılabileceği belirtiliyor. Bomba yüklü Renault 19 marka aracın, 5 Ağustos'tan bu yana izine rastlanılamadığı ifade ediliyor.

Zaman



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs