En Sıcak Konular

"İngiliz ordusuna katıl, ölürsen şehitsin!"

0 0 0000 00:00 tsi
İngiltere İslam Forumu adlı kuruluş, ülke çapında düzenlenen konferanslarda, Müslüman gençlere İngiliz ordusuna katılmaları çağrısında bulunarak, orduda görevliyken “ölmeleri halinde, şehit olacakları” temasını işliyor.

Sunday Times gazetesinin haberine göre, konferanslar sırasında, “Silahlı kuvvetlerde görev yaparken öldüğünüz ülke Irak ve Afganistan gibi bir İslam ülkesi olsa bile, İngiltere için savaşırken ölmeniz sizi şehitlik mertebesine ulaştıracaktır” görüşü savunuluyor.

Haberde, gençlerin orduya katılmaya ikna edilmek, aşırı uçlardan uzak durmalarını sağlamak ve radikal örgütlerin “şehitlik” kavramını kendi amaçları doğrultusunda kullanmalarını engellemek olduğu belirtildi.

İngiliz ordusunda görevliyken geçen Temmuz ayında bir çatışma sırasında ölen Pakistan doğumlu Jabron Hashmi ile ilgili tartışmalar yaşanmış, bazı radikal Müslüman örgütleri, “Hashmi'nin maaşlı bir hain olduğunu”, bu nedenle cenaze namazının bile kılınmaması gerektiğini iddia etmişti.

Ülke çapında 600'e yakın caminin üyesi olduğu en büyük İslami kuruluşlardan biri olarak bilinen İngiltere İslam Forumu yöneticileri, şimdi düzenlenen konferanslarda Hashmi'nin durumunu da gündeme getirerek, “O bir şehitti, zira ülkesi için savaşırken öldü. İslam sadakati, insanın doğduğu topraklara ve o toprakların hukukuna bağlı olmasını emreder. Bu nedenle de İngiltere için savaşmak ihanet değildir” görüşünü dile getiriyor.

Hurriyet



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,913 µs